Ολυμπιακοί Αγώνες, Καναδάς – Ισπανία 88-85: Η παρέα του Γκίλτζιους-Αλεξάντερ κατέλαβε την πρώτη θέση και πέταξε εκτός εκείνη του Σκαριόλο

Διαβάζεται σε 2'
Ολυμπιακοί Αγώνες, Καναδάς – Ισπανία 88-85: Η παρέα του Γκίλτζιους-Αλεξάντερ κατέλαβε την πρώτη θέση και πέταξε εκτός εκείνη του Σκαριόλο
AP Photo/Mark J. Terrill, Pool

Ο Καναδάς επικράτησε της Ισπανίας με 88-85, κατάλεβε την πρώτη θέση του Group A και άφησε την ομάδα του Σκαριόλο εκτός συνέχειας.

Ο Καναδάς πήρε το μεγάλο ματς με την Ισπανία (88-85) και κατέλαβε την πρωτιά του Group A, πετώντας εκτός συνέχειας την ομάδα του Σκαριόλο.

Όπως γράφει το Sport24, ισορροπημένο το πρώτο δεκάλεπτο για τις δύο ομάδες, με τον Λορέντζο Μπράουν να σκοράρει στην εκπνοή και να ισοφαρίζει σε 19-19. Ο Καναδάς ανέβασε στροφές στη δεύτερη περίοδο και απέκτησε διψήφιο προβάδισμα, με τον Σάι Γκίλτζιους-Αλεξάντερ να δίνει λύσεις, σκοράροντας 13 πόντους σε 13’42”. Το τέλος του πρώτου μέρους βρήκε την ομάδα του Φερνάντεθ στο +11 (49-38).

Στο δεύτερο μέρος η Ισπανία έδειξε να πατάει λίγο καλύτερα, περιόρισε περισσότερο τον Καναδά, ωστόσο και πάλι δεν μπόρεσε να πλησιάσει αισθητά ή να προσπεράσει. Σκορ δεκαλέπτου ήταν το 64-56 υπέρ της ομάδας του Φερνάντεθ. Νέμπχαρντ και Μπρουκς αποτέλεσαν άξιους συμπαραστάτες του Γκίλτζιους-Αλεξάντερ, την ώρα που Μπριθουέλα και Αμπρίνες έδιναν λύσεις στους Ισπανούς.

Η ομάδα του Σκαριόλο δεν παράτησε ποτέ το παιχνίδι και μείωσε ακόμη περισσότερο τη διαφορά στην τελευταία περίοδο, ασκώντας πίεση στον Καναδά. Ο Μπριθουέλα έβαλε μεγάλα σουτ και κράτησε την ρόχα κοντά στο σκορ. Με το σκορ στο 82-80, ο Μπάρετ ευστόχησε ξεμαρκάριστος από τη γωνία και έστειλε τον Καναδά στο +5 (85-80), 38″ πριν το φινάλε. Ο Καναδάς εν τέλει πανηγύρισε τη νίκη με 88-85 και πέταξε εκτός συνέχειας την Ισπανία.

ΟΙ ΔΙΑΙΤΗΤΕΣ: Ζουράποβιτς, Ανάγια, Σάλινς

ΤΑ ΔΕΚΑΛΕΠΤΑ: 19-19, 49-38, 64-56, 88-85

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα