Ολυμπιακοί Αγώνες: Η Εθνική Μπάσκετ έμαθε την αντίπαλό της, αν προκριθεί στα προημιτελικά

Διαβάζεται σε 3'
Ολυμπιακοί Αγώνες: Η Εθνική Μπάσκετ έμαθε την αντίπαλό της, αν προκριθεί στα προημιτελικά
EUROKINISSI

Με την αγωνία στο κατακόρυφο θα παρακολουθήσει η Εθνική τον αγώνα Σερβία – Νότιο Σουδάν απόψε, καθώς θα γνωρίζει ήδη την αντίπαλό της στα προημιτελικά των Ολυμπιακών Αγώνων.

 

Η εικόνα στη φάση των ομίλων ήταν θετική. Η Εθνική Ελλάδος λύγισε στα σημεία από τον τρίτο στο περσινό Παγκόσμιο Κύπελλο, Καναδά, λύγισε στις λεπτομέρειες από την πρωταθλήτρια Ευρώπης, Ισπανία, νίκησε τη χάλκινη στους Ολυμπιακούς Αγώνες 2021, Αυστραλία και χρειάζεται ένα αποτέλεσμα το βράδυ του Σαββάτου (3/8 στις 22:00) για να προκριθεί στα προημιτελικά των Ολυμπιακών Αγώνων του Παρισιού.

Προπονητές και παίκτες της εθνικής μας ομάδας θα παρακολουθήσουν την αναμέτρηση Σερβία – Νότιο Σουδάν, γνωρίζοντας ότι υπάρχουν δύο σενάρια που στέλνουν το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα στην οκτάδα:

  1. Νίκη των Σέρβων με τρεις ή περισσότερους πόντους ώστε το Νότιο Σουδάν να πέσει στο -9 (Βραζιλία -7, Ελλάδα -8) ή
  2. Νίκη των Αφρικανών με 24 ή περισσότερους πόντους ώστε οι Σέρβοι να πέσουν στο -9. Αν συμβεί ένα από τα δύο σενάρια, η Ελλάδα συνεχίζει.

Κι αν η Ελλάδα συνεχίσει, θα αντιμετωπίσει την πρωταθλήτρια κόσμου Γερμανία του Ντένις Σρούντερ, του Αντρέας Ομπστ, των αδελφών Φραντς και Μόριτς Βάγκνερ, του Ντάνιελ Τάις και των Λο, Μπόνγκα, Τίμαν, Φόγκτμαν, Γουάιλερ-Μπαμπ, Ντα Σίλβα.

Όπως γράφει το SPORT24, οι Γερμανοί διέλυσαν τη Γαλλία (85-71) και έκλεισαν τη φάση των ομίλων με ρεκόρ 3-0. Το ίδιο ρεκόρ έχει ο Καναδάς και εκεί θα βρεθούν και οι ΗΠΑ που εκτός συγκλονιστικού απροόπτου θα συντρίψουν το Πουέρτο Ρίκο (3/8 στις 18:15), με την ομάδα του Γκόρντον Χέρμπερτ στο +47, την ομάδα του Φερνάντεθ στο +20 και εκείνη του Στιβ Κερ να βρίσκεται στο +43.

Έτσι, στο POT 1 θα μπουν ΗΠΑ και Γερμανία, με τα πάντσερ να μη μπορούν να αντιμετωπίσουν τη Βραζιλία (βρέθηκαν στον ίδιο όμιλο και ομάδες από τον ίδιο όμιλο δεν μπορούν να παίξουν ξανά στα προημιτελικά) και να κατ’ επέκταση να παίρνουν απέναντί τους την άλλη καλύτερη τρίτη ομάδα, την Ελλάδα. Οι Αμερικανοί, από την άλλη, θα παλέψουν με τη Βραζιλία. Και αν τα υπόλοιπα αποτελέσματα είναι λογικά, ο Καναδάς θα παίξει με τη Γαλλία και η Σερβία με την Αυστραλία.

Ολυμπιακοί Αγώνες: Τα πιθανότερα ζευγάρια της προημιτελικής φάσης και οι διασταυρώσεις μέχρι τον τελικό

  • ΗΠΑ – Βραζιλία
  • Γερμανία – Ελλάδα
  • Καναδάς – Γαλλία
  • Σερβία – Αυστραλία

Στα ημιτελικά, ο νικητής του 1 θα αντιμετωπίσει τον νικητή του 3 και ο νικητής του 2 θα παίξει με τον νικητή του 4.

Όπως γίνεται εύκολα αντιληπτό, αν όλα κυλήσουν καλά στο Σερβία – Νότιο Σουδάν, η Εθνική Ελλάδος θα μπορεί να βρει τις ΗΠΑ μόνο στον τελικό.

Έτσι όπως εξελίχθηκε η φάση των ομίλων, δεν θα χρειαστεί κλήρωση καθώς η FIBA αναφέρει πως ομάδες από το ίδιο γκρουπ δεν μπορούν να κληρωθούν στα προημιτελικά. Ομοίως, οι ομάδες του POT 4 (ΗΠΑ και Γερμανία) δεν μπορούν να παίξουν μεταξύ τους στα ημιτελικά.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα