Θρίλερ με Αμερικανίδα που βρέθηκε αλυσοδεμένη σε δέντρο στην Ινδία

Διαβάζεται σε 4'
Αμερικανίδα βρέθηκε αλυσοδεμένη σε δέντρο σε δάσος της Ινδίας
Αμερικανίδα βρέθηκε αλυσοδεμένη σε δέντρο σε δάσος της Ινδίας YouTube

Μυστήριο καλύπτει την υπόθεση μιας Αμερικανίδας που βρέθηκε αλυσοδεμένη και αποστεωμένη σε δάσος στην Ινδία. Όσα έγραψε για το πώς βρέθηκε σε αυτή την κατάσταση.

Μια υπόθεση που προκαλεί σοκ εξελίσσεται στη δυτική Ινδία, όπου μια Αμερικανίδα βρέθηκε αλυσοδεμένη σε ένα δέντρο, σε δάσος στο δυτικό ινδικό κρατίδιο Μαχαράστρα, “ουρλιάζοντας” για βοήθεια.

Την 50χρονη Λαλίτα Κάι (Lalita Kayi) ανακάλυψαν πριν από μια εβδομάδα βοσκοί που άκουσαν τις κραυγές της και αφού ειδοποίησαν την αστυνομία, έσπασαν την αλυσίδα και την απελευθέρωσαν, με την ίδια να είναι εμφανώς εξαντλημένη, υποσιτισμένη και χωρίς να μπορεί να μιλήσει.

Βάσει των πληροφοριών που έδωσε η ίδια μέσω σημειωμάτων, οι αρχές αναζητούν τον σύζυγό της στο νότιο κρατίδιο Ταμίλ Ναντού, ωστόσο, επτά ημέρες μετά τη διάσωσή της, παραμένει αδιευκρίνιστο ποια είναι, πώς βρέθηκε στο δάσος, ποιος την έδεσε στο δέντρο και γιατί.

Η αστυνομία τη μετέφερε αρχικά σε τοπικό νοσοκομείο και αργότερα σε νοσοκομείο στη γειτονική πολιτεία Γκόα. Ο δρ. Σιβαναντ Μπαντέκαρ δήλωσε ότι η γυναίκα είχε τραύματα στο πόδι και φαινόταν να πάσχει από ψυχική διαταραχή. Η φυσική της κατάσταση βελτιώθηκε αρκετά τις τελευταίες ημέρες και την Παρασκευή μεταφέρθηκε σε ψυχιατρικό νοσοκομείο στην περιοχή Ρατναγκίρι της Μαχαράστρα.

“Επί του παρόντος, η κατάσταση της υγείας της είναι σταθερή”, δήλωσε ο διευθυντής του νοσοκομείου Dr Sanghamitra Phule στο BBC Marathi. “Παίρνει φάρμακα, τρώει και αλληλεπιδρά με τους ανθρώπους. Αν θέλει κάτι, μπορεί να το επικοινωνήσει. Γνωρίζει μόνο αγγλικά”, πρόσθεσε.

“Ούρλιαζε σαν ζώο”

Ο Pandurang Gawkar, ένας βοσκός αγελάδων που τη βρήκε το περασμένο Σάββατο, δήλωσε στο BBC Marathi ότι είχε πάει τα ζώα του να βοσκήσουν στο δάσος όταν άκουσε “μια γυναίκα να ουρλιάζει δυνατά”. “Ο ήχος προερχόταν από το δάσος στην πλευρά του βουνού. Όταν πήγα εκεί, είδα ότι το ένα της πόδι ήταν δεμένο σε ένα δέντρο. Ούρλιαζε σαν ζώο. Κάλεσα άλλους χωρικούς και την τοπική αστυνομία”.

Η αστυνομία βρήκε στην κατοχή της ένα αντίγραφο του διαβατηρίου της, που πιστοποιούσε ότι ήταν Αμερικανίδα υπήκοος, και την κάρτα Aadhaar, που είναι η μοναδική ταυτότητα για τους Ινδούς, με διεύθυνση κατοικίας στο Ταμίλ Ναντού. Επίσης, είχε ένα κινητό τηλέφωνο, ένα τάμπλετ και 31.000 ρουπίες (περίπου 370 δολάρια), γεγονός που απέκλεισε την κλοπή ως κίνητρο.

Όπως λένε οι ντόπιοι η Κάι ήταν ιδιαίτερα τυχερή που ο βοσκός επέλεξε το σημείο κοντά της για να βοσκήσει τα ζώα του εκείνη την ημέρα, αφού το δάσος καλύπτει μία τεράστια έκταση και θα μπορούσε να παραμείνει αβοήθητη για μέρες.

Ορισμένες αναφορές λένε ότι η Αμερικανίδα έμεινε σε ένα ξενοδοχείο στη Γκόα για δύο ημέρες και στη συνέχεια ταξίδεψε στην πόλη Μουμπάι, την οικονομική πρωτεύουσα της Ινδίας, αλλά δεν υπάρχει καμία σαφήνεια γύρω από το πότε και πώς κατέληξε στο δάσος.

Η ίδια ισχυρίστηκε επίσης ότι της είχε χορηγηθεί “ένεση για ακραία ψύχωση“, η οποία της “κλείδωσε” το σαγόνι και την εμπόδιζε να πιει νερό, και ότι έπρεπε να της χορηγηθεί τροφή ενδοφλεβίως.

Είμαι θύμα και επέζησα. Αλλά εκείνος το έσκασε από εδώ”, ισχυρίστηκε η 50χρονη.

Η αστυνομία δεν μπόρεσε να επαληθεύσει τους ισχυρισμούς της και πιστεύει ότι είναι απίθανο κάποιος να επιβιώσει χωρίς φαγητό ή νερό για τόσο μεγάλο χρονικό διάστημα καταγράφοντας την υπόθεση ως απόπειρα ανθρωποκτονίας και διερευνά περαιτέρω στην Ταμίλ Ναντού, τη Γκόα και τη Μαχαράστρα. Μέχρι στιγμής ο σύζυγός της δεν έχει εντοπιστεί.

Η πρεσβεία των ΗΠΑ στο Δελχί έχει αρνηθεί να σχολιάσει την υπόθεση λόγω του Νόμου περί Ιδιωτικότητας των ΗΠΑ, που διέπει τη διάδοση ιδιωτικών πληροφοριών.

Σύμφωνα με την αστυνομία, η Κάι ήταν χορεύτρια μπαλέτου και ασκούμενη της γιόγκα στην Αμερική και μετακόμισε στην Ινδία πριν από 10 χρόνια για να μελετήσει γιόγκα και διαλογισμό στο Ταμίλ Ναντού. Εκεί γνώρισε τον σύζυγό της, τον οποίο οι αστυνομικές αρχές έχουν αναφέρει ως Σατίς (Satish) σε κάποια μέσα ενημέρωσης.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα