Aerosmith: Ακυρώνουν όλες τις συναυλίες της περιοδείας τους – Το πρόβλημα του Steven Tyler

Διαβάζεται σε 4'
Aerosmith
Aerosmith Photo by Amy Harris/Invision/AP

“Τέλος εποχής” για τους Aerosmith οι οποίοι ανακοίνωσαν πως αποσύρονται από τις περιοδείες ακυρώνοντας όλες τις εναπομείνασες ημερομηνίες συναυλιών τους.

Σε μία “σπαρακτική και δύσκολη, αλλά αναγκαία” απόφαση που δυσαρέστησε τους εκατομμύρια fans τους προχώρησαν οι Aerosmith, ανακοινώνοντας πως αποσύρονται από τις περιοδείες και ως εκ τούτου ακυρώνουν όλες τις εναπομείνασες ημερομηνίες των συναυλιών τους.

Όπως ανέφερε το συγκρότημα σε ανάρτησή του χθες, Παρασκευή (02/08) ο λόγος είναι ο τραυματισμός που έχει υποστεί ο frontman του συγκροτήματος Steven Tyler, στις φωνητικές του χορδές, η αποκατάσταση του οποίου “δεν είναι δυνατή“.

“Ήταν η τιμή της ζωής μας να γίνει η μουσική μας μέρος της δικής σας”, δήλωσε μεταξύ άλλων το συγκρότημα σε μια ανάρτηση στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης που περισσότερο μοιάζει με αποχαιρετιστήρια δήλωση.

Το γκρουπ βρισκόταν ήδη σε μια μεγάλη περιοδεία, που είχε τίτλο “Peace Out… Farewell Tour“, όταν τα ταξίδια τους σταμάτησαν μετά από μια τελευταία συναυλία στο Elmont της Νέας Υόρκης στις 9 Σεπτεμβρίου 2023.

Το live αυτό έμελλε να είναι και το τελευταίο τους, καθώς όταν η περιοδεία, που υποτίθεται ότι θα διαρκούσε μέχρι τον Φεβρουάριο του 2024, αναβλήθηκε μετά από τρεις προγραμματισμένες συναυλίες, τότε το συγκρότημα σε δήλωσή του είχε αναφέρει πως “δυστυχώς, ο τραυματισμός του Stevens στη φωνή είναι πιο σοβαρός απ’ ό,τι αρχικά πιστεύαμε. Ο γιατρός του επιβεβαίωσε ότι εκτός από τη ζημιά στις φωνητικές του χορδές, έσπασε και το λάρυγγά του, γεγονός που απαιτεί συνεχή φροντίδα“.

Τότε, δεν είχαν ανακοινωθεί συγκεκριμένες ημερομηνίες αντικατάστασης, πέρα από την ελπίδα ότι θα επαναπρογραμματιζόταν κάποια στιγμή μέσα στο 2024.

Αν και η δήλωση δεν αναφέρει αν υπάρχει ακόμα ελπίδα για τον Tyler να καταφέρει να ξεπεράσει τα προβλήματά του σε σημείο που θα επέτρεπε μελλοντικές ηχογραφήσεις, το συγκρότημα φαίνεται ήδη να έχει αποσυρθεί προ πολλού από τη δισκογραφία. Το τελευταίο τους άλμπουμ, “Music From Another Dimension!”, κυκλοφόρησε το 2012. Στη συνέχεια, ο Tyler κυκλοφόρησε ένα μοναχικό σόλο άλμπουμ το 2016.

Αναλυτικά η ανάρτηση των Aerosmith:

Ήταν το 1970 όταν μια σπίθα έμπνευσης έγινε οι Aerosmith. Χάρη σε εσάς, τον ‘μπλε στρατό’ μας, αυτή η σπίθα πήρε φωτιά και καίει για πάνω από πέντε δεκαετίες. Κάποιοι από εσάς είστε μαζί μας από την αρχή και όλοι σας είστε ο λόγος που γράψαμε ιστορία στο rock ‘n’ roll.

Ήταν η τιμή της ζωής μας να γίνει η μουσική μας μέρος της δικής σας. Σε κάθε κλαμπ, σε κάθε τεράστια περιοδεία και σε στιγμές μεγάλες και ιδιωτικές, μάς δώσατε μια θέση στο soundtrack της ζωής σας.

Πάντα θέλαμε να σας ξετρελαίνει η εμφάνισή μας. Όπως γνωρίζετε, η φωνή του Steven είναι ένα όργανο που δεν μοιάζει με κανένα άλλο. Έχει περάσει μήνες ακούραστης δουλειάς για να φέρει τη φωνή του εκεί που ήταν πριν τον τραυματισμό του. Τον είδαμε να αγωνίζεται παρά το γεγονός ότι είχε την καλύτερη ιατρική ομάδα στο πλευρό του. Δυστυχώς, είναι σαφές, ότι η πλήρης αποκατάσταση από τον τραυματισμό της φωνής του δεν είναι δυνατή. Πήραμε μια σπαρακτική και δύσκολη, αλλά αναγκαία απόφαση – ως συγκρότημα αδελφών – να αποσυρθούμε από την περιοδεία.

Είμαστε απεριόριστα ευγνώμονες για όσους… βγήκαν στον δρόμο μαζί μας για μια τελευταία φορά. Είμαστε ευγνώμονες για την ομάδα μας και στους χιλιάδες ταλαντούχους ανθρώπους που έκαναν εφικτές τις ιστορικές μας διαδρομές. Ένα τελευταίο ευχαριστώ σε εσάς – τους καλύτερους οπαδούς στον πλανήτη Γη. Παίξτε τη μουσική μας δυνατά, τώρα και για πάντα. Dream On. Κάνατε τα όνειρά μας πραγματικότητα“.

Το αμερικανικό συγκρότημα της ροκ, που δημιουργήθηκε το 1970 από τον τραγουδιστή Στίβεν Τάιλερ (Steven Tyler) και τον κιθαρίστα Τζο Πέρι (Joe Perry), θεωρείται ως ένα από τα πιο επιτυχημένα ροκ συγκροτήματα όλων των εποχών, με πωλήσεις οι οποίες ξεπερνούν τα 150 εκατομμύρια αντίτυπα παγκοσμίως.

Aerosmith – Dream On

 

 

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα