Ολυμπιακοί Αγώνες: Προκρίθηκε στα ημιτελικά η Ιμάν Κελίφ – Ξέσπασε σε λυγμούς μετά τη νίκη

Διαβάζεται σε 2'
Ολυμπιακοί Αγώνες: Προκρίθηκε στα ημιτελικά η Ιμάν Κελίφ – Ξέσπασε σε λυγμούς μετά τη νίκη
AP

Η Αλγερινή Ιμάν Κελίφ κέρδισε με ομόφωνη απόφαση Άννα Λούκα Χάμορι και η αντίπαλός της δεν φάνηκε να έχει κανένα παράπονο.

Η Αλγερινή Ιμάν Κελίφ νίκησε την Άννα Λούκα Χάμορι από την Ουγγαρία, στον προημιτελικό πυγμαχίας στην κατηγορία 66 κιλών γυναικών των Ολυμπιακών Αγώνων, εξασφαλίζοντας τουλάχιστον το χάλκινο μετάλλιο.

Μετά τη λήξη του αγώνα μάλιστα, η Ιμάν Κελίφ ξέσπασε σε λυγμούς και κρύφτηκε στην αγκαλιά των προπονητών της.

Ο προηγούμενος αγώνας της Αλγερινής πυγμάχου διήρκεσε μόλις 46 δευτερόλεπτα εναντίον της Ιταλίδας Άντζελα Καρίνι. Έκτοτε, ξέσπασε παγκόσμια φρενίτιδα σχετικά με την ταυτότητα φύλου της Κελίφ καθώς και για το αν έπρεπε ή όχι να συμμετάσχει στη διοργάνωση.

Η Καρίνι πάντως, την Παρασκευή (2/8), είπε ότι “θέλει να ζητήσει συγγνώμη” από την αντίπαλό της, για τον τρόπο με τον οποίο χειρίστηκε τις στιγμές μετά τον αγώνα.

Όλη αυτή η διαμάχη με στενοχωρεί” δήλωσε συγκεκριμένα στην ιταλική εφημερίδα Gazzetta dello Sport. “Λυπάμαι και για την αντίπαλό μου. Αν η ΔΟΕ είπε ότι μπορεί να αγωνιστεί, σέβομαι αυτή την απόφαση”, πρόσθεσε.

Η Χαμόρι δήλωσε χθες, ότι δεν ήταν δίκαιο που η Κελίφ συμμετείχε στην κατηγορία των γυναικών, σχόλιο που προκάλεσε αντιδράσεις.

Αν και η αθλήτρια από την Ουγγαρία υπέβαλε την Κελίφ σε μια σκληρή δοκιμασία, με κάθε έναν από τους τρεις γύρους να είναι κοντά στο σκορ, η Αλγερινή κέρδισε με ομόφωνη απόφαση και η αντίπαλός της δεν φάνηκε να έχει κανένα παράπονο.

AP Photo/John Locher

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα