Ολυμπιακοί Αγώνες, Εθνική Μπάσκετ: Η Ελλάδα προκρίθηκε στα προημιτελικά – Πότε είναι το μεγάλο ματς με Γερμανία

Διαβάζεται σε 2'
Ολυμπιακοί Αγώνες, Εθνική Μπάσκετ: Η Ελλάδα προκρίθηκε στα προημιτελικά – Πότε είναι το μεγάλο ματς με Γερμανία
EUROKINISSI

Η Σερβία κέρδισε το Νότιο Σουδάν με 96-85, αφήνοντάς το εκτός συνέχειας Ολυμπιακών Αγώνων 2024 και στέλνοντας την Ελλάδα στα προημιτελικά της διοργάνωσης.

Μία θέση στα προημιτελικά των Ολυμπιακών Αγώνων 2024 έκλεισε και επίσημα η Ελλάδα το βράδυ του Σαββάτου (3/8). Η επίσημη αγαπημένη έκανε το αποφασιστικό βήμα για την πρόκρισή της στην επόμενη φάση, όταν επικράτησε με 77-71 της Αυστραλίας στην 3η αγωνιστική του Group A, ωστόσο, χρειαζόταν και μία μικρή βοήθεια από τη Σερβία για να φύγει από τη Λιλ και να συνεχίσει στο Παρίσι.

Η ομάδα του Βασίλη Σπανούλη χρειαζόταν από εκείνη του Σβέτισλαβ Πέσιτς να πάρει νίκη με 3+ πόντους απέναντι στο Νότιο Σουδάν, στο τελευταίο ματς του Group C, ούτως ώστε να προκριθεί ως δεύτερη καλύτερη τρίτη κι αυτό ακριβώς συνέβη. Για την ακρίβεια η Σερβία κέρδισε το σύνολο του Ρόγιαλ Άιβι με , αφήνοντάς εκτός συνέχειας και δίνοντας στην Ελλάδα την πρόκριση στα προημιτελικά.

Εκεί, η Ελλάδα θα παίξει με τη Γερμανία (την Τρίτη 6/8), η οποία βρήκε πρώτη στο Group B με τρεις νίκες σε ισάριθμα παιχνίδια. Θυμίζουμε ότι οι δύο ομάδες είχαν διασταυρωθεί και στα προημιτελικά του EuroBasket 2022 στο Βερολίνο. Τότε η Εθνική μας είχε ηττηθεί με 107-96 από την ομάδα του Γκόρντον Χέρμπερτ, η οποία θρίαμβευσε έναν χρόνο αργότερα, κατακτώντας το χρυσό μετάλλιο στο MundoBasket 2023.

Οι οκτώ ομάδες που προκρίθηκαν και τα ζευγάρια των προημιτελικών

Οι οκτώ ομάδες που θα φύγουν από τη Λιλ και θα συνεχίσουν το ταξίδι τους στο Παρίσι -αφού οι νοκ-άουτ αναμετρήσεις δεν θα διεξαχθούν στο Πιερ Μορουά, αλλά στην Ακόρ Αρένα- είναι οι εξής: Καναδάς, Αυστραλία, Ελλάδα, Γερμανία, Γαλλία, Βραζιλία, ΗΠΑ και Σερβία.

Τα γκρουπ δυναμικότητας μετά το τέλος της φάσης των ομίλων:

ΗΠΑ (3-0, +64) & Γερμανία (3-0, +47)
Καναδάς (3-0, +20) & Σερβία (3-0, +26)
Γαλλία (2-1, +2) & Αυστραλία (1-2, -4)
Βραζιλία (1-2, -7) & Ελλάδα (1-2, -8)

Τα ζευγάρια των προημιτελικών:

ΗΠΑ – Βραζιλία
Γερμανία – Ελλάδα
Καναδάς – Γαλλία
Σερβία – Αυστραλία

Οι αγώνες θα διεξαχθούν την Τρίτη (6/8). Μένει να γίνει η κλήρωση και να βγει το αναλυτικό πρόγραμμα.

4/4 προκρίσεις στα προημιτελικά

Με αυτή την πρόκριση, η Ελλάδα έφτασε τις τέσσερις συμμετοχές σε Ολυμπιακούς Αγώνες. Η Ελλάδα δεν χάλασε το σερί που είχε στην κορυφαία αθλητική διοργάνωση.

Στους “8” είχε βρεθεί το 1996, το 2004 και το 2008, στους “8” θα βρεθεί και το 2024.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα