Γάζα: Πολύνεκρη επίθεση σε σχολείο – Μπαράζ συλλήψεων στη Δυτική Όχθη

Διαβάζεται σε 2'
Γάζα
Γάζα (AP Photo/Jehad Alshrafi, File)

Σχολείο στην πόλη της Γάζας έγινε στόχος ισραηλινής επίθεσης το Σάββατο (3/8) ενώ στρατιωτικές δυνάμεις πραγματοποίησαν επιδρομή στη Δυτική Όχθη.

Το σφυροκόπημα στη Γάζα συνεχίζεται με αμείωτη ένταση όσο οι φόβοι για περαιτέρω κλιμάκωση των πολεμικών συγκρούσεων στη Μέση Ανατολή εντείνονται ώρα με την ώρα.

Το Σάββατο (3/8) το Ισραήλ βομβάρδισε σχολικό συγκρότημα στη συνοικία Sheikh Radwan στην πόλη της Γάζας, σκοτώνοντας τουλάχιστον 17 ανθρώπους.

Το σχολείο, όπως και τα περισσότερα στην περιοχή, έχουν μετατραπεί σε καταφύγια εκτοπισμένων, αλλά ούτε και εκεί φαίνεται πως είναι ασφαλής ο άμαχος πληθυσμός.

Συνολικά, τουλάχιστον 39.550 Παλαιστίνιοι έχουν σκοτωθεί και 91.128 έχουν τραυματιστεί σε ισραηλινά πλήγματα στη Λωρίδα της Γάζας από τις 7 Οκτωβρίου, όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Υγείας του παλαιστινιακού θύλακα.

Φονική επιδρομή στη Δυτική Όχθη

Παράλληλα, ισραηλινές στρατιωτικές δυνάμεις πραγματοποίησαν επιδρομή και συλλήψεις σε πόλεις και χωριά της κατεχόμενης Δυτικής Όχθης, το βράδυ του Σαββάτου (4/8).

Σύμφωνα με το AlJazeera, δύο Παλαιστίνιοι συνελήφθησαν στη Ντούρα, νότια της Χεβρώνας, και άλλος ένας άνδρας συνελήφθη στην Καλκίλια, δυτικά της Ναμπλούς.

Επιδρομές πραγματοποιήθηκαν επίσης στο Deir Nidham, στο Qarawat Bani Hassan και στο Deir Istiya κοντά στη Ραμάλα, όπου ένας Παλαιστίνιος πυροβολήθηκε και τραυματίστηκε. Ένοπλες συγκρούσεις ξέσπασαν στην Qalqilya, στην περιοχή του καταυλισμού Balata και στον καταυλισμό Shu’fat.

Οι φονικές επιδρομές του Ισραήλ στη Δυτική Όχθη σε αριθμούς:

  • Τουλάχιστον 604, συμπεριλαμβανομένων 144 ανηλίκων, νεκροί
  • 20 Παλαιστίνιοι κρατούμενοι νεκροί υπό ισραηλινή κράτηση
  • Περισσότεροι από 5.400 Παλαιστίνιοι τραυματίες
  • Τουλάχιστον 9.920 Παλαιστίνιοι συλληφθέντες
  • Οι ισραηλινές δυνάμεις έχουν πάρει στην κατοχή τους 131 πτώματα μεταξύ των οποίων 17 ανηλίκων τους τελευταίους 10 μήνες.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα