Τεντόγλου: Με ευνοϊκές συνθήκες μπορώ να κάνω ρεκόρ στον τελικό

Διαβάζεται σε 3'
Ο Μίλτος Τεντόγλου μετά την πρόκριση του στον τελικό στο άλμα εις μήκος
Ο Μίλτος Τεντόγλου μετά την πρόκριση του στον τελικό στο άλμα εις μήκος ΑΝΤΩΝΗΣ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSI

Οι δηλώσεις του Μίλτου Τεντόγλου μετά την πρόκρισή του στον τελικό με άλμα στα 8,32μ. Ο Έλληνας άλτης χρειάστηκε μόλις μία προσπάθεια για να το καταφέρει.

Ο Μίλτος Τεντόγλου με άλμα στα 8,32μ. στην πρώτη του προσπάθεια πήρε απευθείας την πρόκριση τον τελικό του άλματος εις μήκος, εκεί όπου το βράδυ της Τρίτης (6/8) θα υπερασπιστεί το χρυσό μετάλλιο που κατέκτησε στους Ολυμπιακούς Αγώνες το 2020 στο Τόκιο.

Ο Τεντόγλου πέρασε με χαρακτηριστική άνεση στον τελικό του αγωνίσματός και αν κατακτήσει το χρυσό μετάλλιο στον τελικό, θα γίνει ο μόλις δεύτερος αθλητής στην ιστορία που θα έχει δύο διαδοχικά χρυσά Ολυμπιακά μετάλλια, μετά τον Αμερικανό Καρλ Λιούϊς.

Μετά την πρόκριση του, έκανε δηλώσεις στην κάμερα της ΕΡΤ, όπου σχολίασε τις συνθήκες του σταδίου καθώς και πως αν ο καιρός είναι ευνοϊκός, μπορεί να πετύχει μια επίδοση-ρεκόρ στον τελικό.

Αναλυτικά όσα είπε: “Το στάδιο ήταν πολύ καλό, το ταρτάν είναι πολύ ωραίο, όμως είχε λίγο κρύο για εμένα σήμερα. Έλληνες είμαστε, κάνει πολλή ζέστη στην Ελλάδα. Όταν κάναμε το πρωί ζέσταμα με 17 βαθμούς έχει μία διαφορά και είχε λίγο αντίθετο άνεμο. Δεν ξέρω ακριβώς πόσο είχε, αλλά ένιωθα αέρα όταν έτρεχα.

Κατά τα άλλα, δεν ήταν δύσκολο για εμένα να κάνω 8,15 ούτε 8,30. Μπορώ να πηδήξω πολύ παραπάνω. Ήταν κάτι πολύ απλό για εμένα σήμερα. Ήταν ελεγχόμενη προσπάθεια και θα δούμε σε δύο ημέρες που θα τα δώσω όλα πώς θα πάει.

Όσον αφορά το γήπεδο στο οποίο αγωνίστηκε ο ίδιος δήλωσε: Αυτά που λένε πως το γήπεδο είναι 2% καλύτερο και άλλα τέτοια δεν ξέρω κατά πόσο ισχύει, αλλά είναι σίγουρα ένα πολύ καλό στάδιο. Νομίζω ότι είναι παπατζιλίκια. Εμένα με βολεύουν αυτά τα στάδια τα οποία είναι σκληρά. Τσιμέντο και από πάνω σκληρό ταρτάν. Μοιάζει πάρα πολύ με του Τόκιο. Φαντάζομαι ότι είναι το ίδιο απλά με άλλο χρώμα. Εγώ σε αυτά τα ταρτάν ψάχνω την αντίδραση με το έδαφος και τρέχω καλά, πηδάω πιο καλά”.

Ο Έλληνας αθλητής ισχυρίστηκε πως βρίσκεται σε φόρμα και πως δεν αποκλείεται να κάνει ρεκόρ στη συνέχεια.

“Αν με ευνοούσε ο καιρός θα μπορούσα και λίγο παραπάνω. Εάν έχει κόντρα άνεμο όπως ήταν και σήμερα δεν γίνεται να κάνεις ρεκόρ εύκολα. Πρέπει να σε ευνοούν και λίγο οι συνθήκες, αλλά πραγματικά αν έχει καλή μέρα θα μπορώ να κάνω μέχρι και ρεκόρ.

Τέλος ο Τεντόγλου σχολίασε τη παρουσία του κόσμου στο στάδιο: “Δεν είμαι σίγουρος(ότι είχε πολύ κόσμο), όχι μάλλον. Στο Ρίο είχε πολύ κόσμο, στο Τόκιο δεν είχε”.

 

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα