Ολυμπιακοί Αγώνες, Τζόκοβιτς – Αλκαράθ 2-0: Χρυσός ο “Νόλε”, κατέκτησε τον μοναδικό τίτλο που του έλειπε

Διαβάζεται σε 3'
Ολυμπιακοί Αγώνες, Τζόκοβιτς – Αλκαράθ 2-0: Χρυσός ο “Νόλε”, κατέκτησε τον μοναδικό τίτλο που του έλειπε
Associated Press

Ο Νόβακ Τζόκοβιτς έδωσε ακόμα μία απάντηση στο χρόνιο ερώτημα για τον GOAT του τένις. Ο 37χρονος Σέρβος κέρδισε με 2-0 σετ (7-6, 7-6) τον Κάρλος Αλκαράθ, κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο στο μονό ανδρών του ολυμπιακού τουρνουά στο Παρίσι και θα βάλει σε περίοπτη θέση στην τροπαιοθήκη τον μόνο μεγάλο τίτλο που του έλειπε.

Ο νέος είναι ωραίος, αλλά ο παλιός είναι αλλιώς. Ο Νόβακ Τζόκοβιτς έδωσε μία από τις μεγαλύτερες παραστάσεις της ζωής, λύγισε με 2-0 σετ (7-6, 7-6) τον Κάρλος Αλκαράθ και κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο στο μονό ανδρών στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Παρισιού.

Ο “Νόλε” με αυτόν τον τρόπο, όπως γράφει το SPORT24, έγινε ο γηραιότερος αθλητής τένις που ανεβαίνει στο πρώτο σκαλί του βάθρου σε ηλικία 37 ετών, ενώ έγινε ο πρώτος τενίστας μετά τον Μίλοσλαβ Μέτσιρ το 1988 στη Σεούλ που πανηγυρίζει το χρυσό χωρίς να χάσει σετ.

Το ματς

Ο αγώνας του Τζόκοβιτς κόντρα στον Αλκαράθ έφερε τον τίτλο του τελικού των τελικών, κάτι που δικαιολογήθηκε από το πρώτο μόλις game. Ο 37χρονος σέρβιρε για το 1-0, με τον Ισπανό να κάνει το 1-1 σε ένα από τα πολλά δραματικά game του πρώτου σετ, με το προβάδισμα να αλλάζει χέρια και τον “Νόλε” να χάνει την ευκαιρία για break.

Στη συνέχεια του σετ οι δύο τενίστες παρέδωσαν θέαμα ανώτατου επιπέδου, με το πέμπτο και το ένατο game ειδικά να είναι διαφήμιση του αθλήματος.

Τα αβαντάζ διαδέχονταν το ένα το άλλο, με αμφότερους να μην μπορούν να σπάσουν το σερβίς του αντιπάλου τους. Αποκορύφωμα ήταν το 5-4 του Τζόκοβιτς, σε ένα από τα καλύτερα games στην ιστορία του τένις, καθώς ο “Νόλε” έσβησε τέσσερα break pionts του Αλκαράθ για να παραμείνει στην πρωτοπορία του σετ.

Το οποίο οδηγήθηκε σε tie brak, με τον κάτοχο των περισσότερων Grand Slam (24) όλων των εποχών να φτάνει πρώτος στους επτά πόντους (7-3) και να κάνει το 7-6 στα games μετά από 93 ολόκληρα λεπτά.

Το δεύτερο σετ δεν είχε να ζηλέψει σε τίποτα το πρώτο, αφού οι θεατές συνέχισαν να βλέπουν ένα από τα πιο ενδιαφέροντα ματς που έχουν διεξαχθεί στο Philippe Chartier, αποδεικνύοντας σε ακόμα ένα παιχνίδι ότι ο Κάρλος Αλκαράθ είναι το μέλλον του τένις, αφού έχει πάρει τη σκυτάλη από τους Ράφα Ναδάλ και Νόβακ Τζόκοβιτς.

Δύο φορές ο “Νόλε” απάντησε με love σέρβις game στο 0-1 και 1-2 του Ισπανού, τη στιγμή που έβαζε και δύσκολα στο παιδί-θαύμα όταν αυτό σέρβιρε.

Ο 37χρονος Σέρβος αν και απειλήθηκε με break στο όγδοο game κατάφερε να ισοφαρίσει σε 4-4, ενώ έφτασε ένα βήμα από το να κάνει ζημιά στον Αλκαράθ αμέσως μετά, καθώς κατάφερε να επιστρέψει από το 0-40 στο ένατο game, όμως δεν ολοκλήρωσε την μεγάλη ανατροπή.

Μοιραία το σετ οδηγήθηκε να κριθεί ξανά στο tie break, εκεί που ο Νόβακ παρέδωσε μαθήματα ψυχραιμίας και ποιότητας. Κέρδισε με 7-2 πόντους και έφτασε στο 2-0 για να ανέβει στο πρώτο σκαλί του βάθρου στο Παρίσι.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα