Νόα Λάιλς: Αυτός είναι ο γρηγορότερος άνθρωπος στον κόσμο

Διαβάζεται σε 2'
Νόα Λάιλς: Αυτός είναι ο γρηγορότερος άνθρωπος στον κόσμο
Ο χρυσός Ολυμπιονίκης γιορτάζει τη νίκη του AP Photo

Ο Νόα Λάιλς τερμάτισε πρώτος στα 100 μέτρα των ανδρών στους Ολυμπιακούς Αγώνες στο Παρίσι και φαίνεται να είναι ο κατάλληλος για την θέση αυτή.

Το όνομα του γρηγορότερου ανθρώπου στον πλανήτη είναι Νόα Λάιλς. Πρόκειται για τον Αμερικανό δρομέα που κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο στα 100 μέτρα των Ολυμπιακών Αγώνων και εντυπωσίασε με τις υπεράνθρωπες επιδόσεις του.

Ο χρυσός Ολυμπιονίκης ανέκαθεν είχε πίστη στον εαυτό του και δήλωνε πως είναι αστέρι. Το έλεγε σε όποιον τον άκουγε, από προπονητές, μέχρι συναθλητές και τώρα έγινε πράξη. Σε μία υπέροχη βραδιά στο Saint Denis, o Λάιλς έκανε ένα από τα πιο εντυπωσιακά φινάλε σε τελικό Ολυμπιακών Αγώνων.

Ο Νόα Λάιλς λίγο πριν τη μεγάλη νίκη AP Photo David J. Phillip

Παρά τα όσα ζητήματα αντιμετώπιζε, τα οποία και μοιράστηκε στα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης, ο Νόα Λάιλς φάνηκε να μην πτοείται αλλά αντίθετα τα χρησιμοποίησε υπέρ του. Παρακίνησε μάλιστα το κοινό του να μην επηρεάζεται από τα εμπόδια ή τις αδυναμίες που τυχόν αντιμετωπίζει δίνοντας μία φλόγα ελπίδας.

 

Ο στίβος έψαχνε τον νέο Μπολτ και ο Λάιλς είναι εκείνος που έχει πάρει τη σκυτάλη. Σε χρόνο 9 δευτερολέπτων και 79 εκατοστών τερματίζει πρώτος και βρίσκεται στην κορυφή.

Να σημειωθεί, όμως, ότι έκανε και κάποια βασικά λάθη και ο αγώνας κρίθηκε στην κυριολεξία για χιλιοστά δευτερολέπτου. Ο Νόα Λάιλς ξεκίνησε αδύναμα καθώς στα πρώτα 50 μέτρα βρισκόταν στην 7η θέση. Μέσα σε λίγα δευτερόλεπτα, όμως, με ένα γρήγορο σπριντ, έκανε την ανατροπή και τερμάτισε πρώτος.

Ο χώρος του στίβου δεν αναδεικνύει τόσο τα ταλέντα του, όπως συμβαίνει με άλλα πιο εμπορικά αθλήματα. Το ζητούμενο είναι να γεννηθούν αστέρια και ο Νόα Λάιλς ίσως καταφέρει να χαράξει τον δρόμο αυτό. Σαν αθλητής έχει πολύ δυνατή ώθηση. Θα έλεγε κανείς, δε, πως αυτό είναι και το δυνατό του σημείο.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα