ΑΧΕΠΑ: Προσπαθούν να ψύξουν ακτινοθεραπευτικό μηχάνημα με… ανεμιστήρα

Διαβάζεται σε 3'
Στο ΑΧΕΠΑ προσπαθούν να ψύξουν ακτινοθεραπευτικό μηχάνημα με ανεμιστήρα
Στο ΑΧΕΠΑ προσπαθούν να ψύξουν ακτινοθεραπευτικό μηχάνημα με ανεμιστήρα ΠΟΕΔΗΝ

Χάλασε ο κλιματισμός σε νευραλγικά τμήματα του Νοσοκομείου ΑΧΕΠΑ και προσπαθούν να ψύξουν ακτινοθεραπευτικό μηχάνημα με ανεμιστήρα, καταγγέλλει η ΠΟΕΔΗΝ.

Με ανεμιστήρα προσπαθούν να ψύξουν το ακτινοθεραπευτικό μηχάνημα που κάνουν θεραπεία καρκινοπαθείς στο Νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ της Θεσσαλονίκης, καθώς ο κλιματισμός έχει σταματήσει να λειτουργεί, σύμφωνα με καταγγελία που κάνει ο Μιχάλης Γιαννάκος, πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία (ΠΟΕΔΗΝ).

Όπως αναφέρει ο ίδιος «το ακτινοθεραπευτικό μηχάνημα θα πρέπει να λειτουργεί  σε θερμοκρασίες έως 23 βαθμούς Κελσίου και ο χώρος  που είναι εγκατεστημένο φθάνει  τους 30 βαθμούς Κελσίου. Υπάρχει κίνδυνος βλαβών που είναι αρκετά ακριβές στην αποκατάστασή τους. Φυσικά σε περίπτωση βλάβης θα υπάρχουν ακυρώσεις και ραντεβού ασθενών».

Ολόκληρη η δήλωση του κυρίου Γιαννάκου για το πρόβλημα κλιματισμού στο ΑΧΕΠΑ

«ΑΧΕΠΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΜΕ ΤΗ ΖΕΣΤΗ ΣΕ ΝΕΥΡΑΛΓΙΚΑ ΤΜΗΜΑΤΑ.ΜΕ ΑΝΕΜΙΣΤΗΡΑ ΨΥΧΕΤΑΙ ΤΟ ΑΚΤΙΝΟΘΕΡΑΠΕΥΤΙΚΟ ΜΗΧΑΝΗΜΑ ΑΝ ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟΝ.

Εμείς δεν μπορούμε να μην επισημάνουμε  ότι εφέτος έγιναν σοβαρές προσπάθειες στα νοσοκομεία  για να λειτουργούν υποφερτά τα  κλιματιστικά μηχανήματα. Ειδικά εφέτος  που είναι τεράστιο το πρόβλημα με τους παρατεταμένους  καύσωνες.
Πράγματι οι  τεχνικές υπηρεσίες των νοσοκομείων καταβάλλουν μεγάλη προσπάθεια  να αποκαθιστούν συνεχώς βλάβες  παρότι αποδεκατισμένες σε προσωπικό.

Εάν δεν υπήρχε αυτό το πρόγραμμα απασχόλησης ανέργων της ΔΥΠΑ ηλικίας 55 έως 67 ετών που ανανεώθηκε με δικές μας προσπάθειες και του τότε Υπουργού Εργασίας κο Γεωργιάδη η κατάσταση στα νοσοκομεία σήμερα  θα ήταν αφόρητη.

Όμως πολλοί κεντρικοί κλιματισμοί νοσοκομείων ξεπέρασαν το όριο ζωής κατά πολύ και συχνά εμφανίζουν βλάβες ή  υπολειτουργούν και δεν αποδίδουν.  Τα νοσοκομεία δεν έχουν  κονδύλια  για την αντικατάσταση τους και προσπαθούν με επισκευές.

Μην ξεχνάμε ότι τα νοσοκομεία οφείλουν 1,2 δις ευρώ σε ληξιπρόθεσμες υποχρεώσεις σε προμηθευτές που είναι  θηλιά στο λαιμό.
Δεν μπορούμε όμως να πούμε  το ίδιο δηλαδή ότι γίνεται  σοβαρή προσπάθεια  στο ΑΧΕΠΑ, σε ένα από τα μεγαλύτερα νοσοκομεία της χώρας. Ο κλιματισμός  δεν λειτουργεί  δεν αποδίδει σε πολλά τμήματα. Μάλλιασε η γλώσσα μας να λέμε για το τούνελ 50  μέτρων  που συνδέει δύο κεντρικά κτίρια και από εκεί μεταφέρονται ασθενείς μετά το χειρουργείο τους σε ακραίες  θερμοκρασίες αφού είναι γυάλινο. Τώρα έκαναν κάποιες παρεμβάσεις που όμως είναι  προχειροδουλειές και λίγο έφτιαξε η κατάσταση. Υπάρχουν όμως  τμήματα που βράζουν.

Τα εξωτερικά ιατρεία ένα πολύ  μεγάλο κτίριο που εξετάζονται ασθενείς, γίνονται αιμοληψίες στη κυριολεξία  βράζει. Πολλές καταγγελίες από  ασθενείς και προσωπικό. Με ανεμιστήρες  προσπαθούν να  αντέξουν τη ζέστη ασθενείς και προσωπικό. Αυτό όμως που είναι αδιανόητο είναι αυτό που συμβαίνει στο ακτινοθεραπευτικό τμήμα.

Το ακτινοθεραπευτικό μηχάνημα θα πρέπει να λειτουργεί  σε θερμοκρασίες έως 23 βαθμούς.  Ο χώρος  που είναι εγκατεστημένο φθάνει  τους 30 βαθμούς. Υπάρχει κίνδυνος βλαβών που είναι αρκετά ακριβές  η αποκατάστασή τους. Φυσικά σε περίπτωση βλάβης θα υπάρχουν   ακυρώσεις και σε ραντεβού.

Αν είναι δυνατόν, δείτε φωτογραφία με τους ανεμιστήρες με τους οποίους προσπαθούν να ψύξουν το μηχάνημα. Τι κάνει ο διοικητής; Θα πρέπει άμεσα να παρέμβει ο Υπουργός Υγείας να επιλυθούν τα εν λόγω  προβλήματα. Ο διοικητής δεν μπορεί».

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα