Στέλνουν παθολόγους από Θεσσαλονίκη και Σέρρες να καλύψουν κενά στο Κιλκίς

Διαβάζεται σε 2'
Στέλνουν παθολόγους από Θεσσαλονίκη και Σέρρες να καλύψουν κενά στο Κιλκίς
Νοσοκομείο Κιλκίς MOTIONTEAM

Την έντονη διαμαρτυρία τους για τις υποχρεωτικές μετακινήσεις 10 παθολόγων του ΕΣΥ από νοσοκομεία, τοπικές μονάδες υγείας, ιατρεία ΠΕΔΥ και κέντρα υγείας για να καλύψουν το Νοσοκομείο του Κιλκίς, εκφράζουν οι παθολόγοι.

Με νέα εντέλλεσθε στις 2 Αυγούστου 10 παθολόγοι του ΕΣΥ από Νοσοκομεία, ΤΟΜΥ, ΠΕΔΥ και Κέντρα Υγείας των Σερρών και της Θεσσαλονίκης, υποχρεώνονται να καλύψουν τις εφημερίες ολόκληρου του Παθολογικού Τομέα στο Νοσοκομείο του Κιλκίς, σύμφωνα με όσα καταγγέλλει η Επαγγελματική Ένωση Παθολόγων Ελλάδος.

«Τα ίδια συμβαίνουν στις περισσότερες υγειονομικές περιφέρειες. Το υπουργείο Υγείας και η κυβέρνηση συνεχίζουν τις εμβαλωματικές τους τακτικές εξουθενώνοντας τους Παθολόγους του ευρύτερου δημόσιου τομέα σωματικά, ψυχικά και επαγγελματικά, απειλώντας τους ιδιώτες Παθολόγους και ψηφίζοντας νόμους στα όρια της Συνταγματικότητας. Τέτοιου είδους αποφάσεις αποθαρρύνουν τους νέους ιατρούς από την επιλογή της Παθολογίας ως ειδικότητας», αναφέρουν οι γιατροί στην ανακοίνωσή τους.

Μάλιστα, διευκρινίζουν ότι προκειμένου να υπάρχουν Παθολόγοι σε αυτή τη χώρα, πρέπει κατά πρώτον να βελτιωθούν οι εξοντωτικές συνθήκες εργασίας τους κατά τη διάρκεια της ειδικότητας και μετά την απόκτηση αυτής και τουλάχιστον να διπλασιασθούν ο μισθός και η αποζημίωση των εφημεριών, όπως αυτό έγινε στην κοντινή μας Ρουμανία και έλυσε το πρόβλημα της υποστελέχωσης του ΕΣΥ.

«Η δήθεν  ικανοποίηση ενός αιτήματος ιατρών του ΕΣΥ να τους επιτραπεί ιδιωτικό έργο, μόνον πρόσθετα προβλήματα, αλλά και διαφορετικών ταχυτήτων ιατρούς θα δημιουργήσει. Η κάλυψη παγίων και διαρκών αναγκών με λεονταρισμούς και απαξίωση δεν θα οδηγήσει πουθενά, εκτός εάν το υπουργείο σκοπεύει στο άμεσο μέλλον, δηλαδή μετά την παρέλευση των τεσσάρων μηνών που δημοσίως υποσχέθηκε ο κ. Άδωνις Γεωργιάδης ότι θα υπάρξει μόνιμη λύση ,να μας οδηγήσει «αλυσοδεμένους» στις εφημερίες. Η συζήτηση που διακηρύσσει το υπουργείο έπρεπε να αρχίσει εδώ και χρόνια, ή τουλάχιστον πριν τις πρώτες απειλές αντί προτροπής για συνεργασία. Θα μπορούσαν να γραφτούν βιβλία για τα τρέχοντα προβλήματα της Υγείας, αλλά προς το παρόν αναμένουμε μία λογική λύση για το θέμα των Παθολόγων σε συνεργασία με τους θεσμικούς εκπροσώπους. Ζητούμε την άμεση απόσυρση του άρθρου 65, την άμεση θεσμοθέτηση ουσιαστικών κινήτρων για την προσέλκυση νέων ιατρών στην ειδικότητα της Παθολογίας, αλλά και Παθολόγων σε όλες τις βαθμίδες Υγείας και μέτρα για την παροχή ποιοτικών υπηρεσιών Υγείας σε όλους», καταλήγουν οι ίδιοι.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα