Αγωνιστική Porsche έπεσε σε θεατές στο Ράλι Μαδέιρα – Συγκλονιστικό βίντεο

Διαβάζεται σε 2'
Αγωνιστική Porsche έπεσε σε θεατές στο Ράλι Μαδέιρα – Συγκλονιστικό βίντεο
Caption / YouTube

Αγωνιστικό όχημα τραυμάτισε θεατές σε αγώνες ράλι στη Μαδέιρα της Πορτογαλίας. Οι τραυματίες μεταφέρθηκαν προληπτικά στο νοσοκομείο.

Οδηγός αγωνιστικής Porsche 911 σε αγώνες ράλι στη Μαδέιρα της Πορτογαλίας, έχασε τον έλεγχο του αυτοκινήτου στην έξοδο μιας στροφής, το οποίο κατέληξε σε ένα σημείο όπου ήταν συγκεντρωμένοι θεατές. Η εξέλιξη του περιστατικού θα μπορούσε να είναι πολύ χειρότερη αλλά όλοι οι εμπλεκόμενοι ήταν τυχεροί μέσα στην ατυχία τους.

Όπως φαίνεται και στο παρακάτω βίντεο, ο τρόπος με τον οποίο περιστράφηκε το αγωνιστικό (που συνδέεται άμεσα με την “ιδιαιτερότητα” του να έχει τον κινητήρα στο πίσω μέρος), ήταν μάλλον σωτήριος για να αποφευχθούν τα χειρότερα. Η τύχη ήταν με το μέρος τόσο των θεατών, όσο και του οδηγού, αφού όπως ανακοινώθηκε από την οργάνωση του αγώνα, υπήρξαν κάποιοι ελαφρά τραυματίες.

Κάποιοι θεατές για προληπτικούς λόγους μεταφέρθηκαν για περαιτέρω έλεγχο σε κοντινό νοσοκομείο, ανάμεσα στους οποίους ήταν και δύο παιδιά– σύμφωνα με τις αναφορές των τοπικών μέσων ενημέρωσης.

Οι συγκεκριμένοι αγώνες ράλι είναι οι δημοφιλέστεροι στη Μαδέιρα προσελκύοντας τόσο πλήθος θεατών όσο και συμμετεχόντων. Ωστόσο, παρά την έντονη δημοφιλία τους, όπως παρατηρείται και στο βίντεο, δεν υπήρχαν τα κατάλληλα μέτρα προστασίας μεταξύ του αγωνιστικού χώρου και των θεατών για την αποφυγή ατυχημάτων.

ΠΡΟΣΟΧΗ – Ακολουθούν σκληρές εικόνες:

Το περιστατικό είναι μια πρώτης τάξεως υπενθύμιση πως οι αγώνες αυτοκινήτου -όπως και κάθε μηχανοκίνητο αθλητικό γεγονός- κρύβουν πολλούς και σημαντικούς κινδύνους και όλοι πρέπει να τους αντιμετωπίζουν με τη δέουσα σοβαρότητα και προσοχή.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα