Ολυμπιακοί Αγώνες: Θετικό δείγμα απαγορευμένης ουσίας σε αθλήτρια της ελληνικής αποστολής στον στίβο

Διαβάζεται σε 2'
Ολυμπιακοί Αγώνες: Θετικό δείγμα απαγορευμένης ουσίας σε αθλήτρια της ελληνικής αποστολής στον στίβο
AP PHOTO / DAVID J. PHILLIP

Η Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή ενημερώθηκε πως βρέθηκε θετικό δείγμα σε αθλήτρια του στίβου στη διάρκεια των Ολυμπιακών Αγώνων.

Στη διάρκεια των Ολυμπιακών Αγώνων του Παρισιού καταγράφηκε θετικό δείγμα σε ακόμη μια αθλήτρια της Team Hellas στον στίβο. Πρόκειται για αθλήτρια που έχει ήδη αγωνιστεί σε προκριματικό στο αγώνισμά της.

Σύμφωνα με το SPORT24, τόσο η ελληνική αποστολή όσο και η ίδια η αθλήτρια έχουν ενημερωθεί για το γεγονός.

Πλέον απομένει η εξέταση του δεύτερου δείγματος, το οποίο αν είναι επίσης θετικό θα επιφέρει την τιμωρία της αθλήτριας.

Θυμίζουμε ότι νωρίτερα μέσα στην ημέρα, η Ελένη Πόλακ παραδέχθηκε δημόσια με δηλώσεις που έκανε στη μεικτή ζώνη πως “πριν τρεις μέρες βρέθηκε κάτι στα ούρα μου, το οποίο ήταν από κρέας και ήθελα πάρα πολύ να το πω, το ξέχασα έξω. Εγώ δεν έχω πάρει ποτέ στη ζωή μου πρωτεΐνες. Δεν έχω πάρει ποτέ στη ζωή μου συμπληρώματα. Ήμουν τρεις μέρες πάρα πολύ χάλια πριν έρθω εδώ, που δεν θεωρώ ότι ήταν αυτό, δεν το λέω σαν δικαιολογία. Να προσέχει ο κόσμος τι τρώει.

Ήταν πολύ λιγότερο από το απαγορευμένο, προφανώς και για αυτό δεν αποκλείστηκα και κατάφερα να αγωνιστώ κανονικά. Απλά θέλω να πω στον κόσμο να προσέχει τι τρώει, τι δίνει στα παιδιά του. Εγώ έχω θέμα με το σίδηρό μου και πρέπει να τρώω καθημερινά κόκκινο κρέας. Κι αυτό από ότι φαίνεται βρίσκεται στα κόκκινα κρέατα, στα πουλερικά, αρνί, χοίρο, δηλαδή όλα”.

Ενώ λίγο αργότερα προσέθεσε: “Εγώ το μόνο που ξέρω είναι ότι το κρέας που έφαγα είχε αυτή την ουσία. Είναι ουσιαστικά για την ανάπτυξη του ζώου, να γίνει πιο γρήγορα. Και έφαγα αυτό και δεν ξέρω, εγώ θεωρώ ότι αν είχε γίνει και πιο νωρίς, γιατί εγώ είχα πάει και σε έναν αγώνα στην Ολλανδία και το έφαγα. Μόνο εκεί μπορώ να σκεφτώ. Το τεστ έγινε στις 10/7 ας πούμε, αν είχε γίνει πιο νωρίς μπορεί να είχα ακυρωθεί. Εγώ το έφαγα στις 7 το βράδυ, γιατί μόνο εκείνη τη μέρα μπορώ να σκεφτώ να έφαγα κάτι από την ψησταριά που δεν ήξερα τι ήταν”.

Προς το παρόν βέβαια δεν έχει επιβεβαιωθεί πως πρόκειται για τη συγκεκριμένη αθλήτρια, αφού αναμένεται η επίσημη τοποθέτηση της ΕΟΕ.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα