Βρετανία: Ποδοπάτησαν το κεφάλι ενός άνδρα στις ταραχές – Ερευνάται ως έγκλημα μίσους

Διαβάζεται σε 2'
Επεισόδια ακροδεξιών στη Βρετανία
Επεισόδια ακροδεξιών στη Βρετανία (James Speakman/PA via AP)

Θύμα επίθεσης που ερευνάται από τις αρχές ως “έγκλημα μίσους” έπεσε ένας άνδρας κατά τη διάρκεια των ταραχών στη Μεγάλη Βρετανία. Του ποδοπάτησαν στο κεφάλι και νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση.

Αμείωτες συνεχίζονται οι βίαιες αναταραχές από ακροδεξιούς στη Μεγάλη Βρετανία. Τελευταίο θύμα είναι ένας άνδρας, το κεφάλι του οποίου ποδοπάτησαν σε μια επίθεση που η αστυνομία αντιμετωπίζει ως έγκλημα μίσους.

Μέλη του κοινού προσπάθησαν να προστατεύσουν τον άνδρα, ο οποίος είναι γύρω στα 50, κατά τη διάρκεια των ταραχών στην περιοχή Donegall Road και Oban Street το βράδυ της Δευτέρας, ανακοίνωσε η αστυνομία.

Όπως μεταδίδει ο Guardian, το θύμα έχει νοσηλευτεί στο νοσοκομείο. “Η κατάστασή του περιγράφεται ως σοβαρή και αντιμετωπίζουμε την επίθεσή του ως έγκλημα μίσους”, ανέφερε η ανακοίνωση.

Το πλήθος, το οποίο αριθμούσε αρκετές δεκάδες άτομα, πέταξε τούβλα και βόμβες βενζίνης, έβαλε φωτιά σε ένα Land Rover της αστυνομίας και προσπάθησε να κάψει τα απομεινάρια ενός σούπερ μάρκετ που είχε πυρποληθεί κατά τη διάρκεια ταραχών το Σάββατο. Το κατάστημα ανήκει σε έναν μετανάστη.

“Οι αστυνομικοί κατάφεραν να σβήσουν αυτή τη μικρή φωτιά πριν εξελιχθεί”, ανέφερε η ανακοίνωση.

Η αστυνομία ανέφερε ότι έριξε δύο βλήματα εξασθενητικής ενέργειας (AEP), χτυπώντας έναν ταραχοποιό στο χέρι, και συνέλαβε ένα 15χρονο αγόρι ως ύποπτο για ταραχοποιία.

“Δεν υπάρχει ποτέ καμία δικαιολογία για αυτού του είδους τη βίαιη συμπεριφορά”, δήλωσε στο BBC ο Γκόρντον Λάιονς, υπουργός κοινότητας του Στόρμοντ. “Δεν υπάρχει καμία δικαιολογία για επιθέσεις κατά της αστυνομίας πρέπει να σταματήσει και πρέπει να σταματήσει αμέσως”.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα