Δωρεάν την Πέμπτη 8 Αυγούστου – 4 εκδηλώσεις χωρίς είσοδο

Διαβάζεται σε 4'
Ο πόλεμος των ρομαντικών
Ο πόλεμος των ρομαντικών

Ας ανακαλύψουμε μαζί τις πιο ενδιαφέρουσες δωρεάν εκδηλώσεις που δεν πρέπει να χάσετε σήμερα Πέμπτη 8 Αυγούστου στην καρδιά της πόλης και όχι μόνο.

Καθώς οι μέρες του καλοκαιριού διαδέχονται η μία την άλλη, η πόλη της Αθήνας και όχι μόνο προσφέρει δωρεάν εκδηλώσεις που μπορούμε να απολαύσουμε χωρίς να χρειαστεί να ξοδέψουμε χρήματα.

Προτείνουμε ενδιαφέρουσες δωρεάν βόλτες για την Πέμπτη 8 Αυγούστου σε ποικίλες εκδηλώσεις, συναντήσεις και εικαστικά δρώμενα, που πραγματοποιούνται στην πόλη από πολιτιστικούς οργανισμούς, γνωστές γκαλερί και φορείς.

Ιδού μερικές ευκαιρίες να ψυχαγωγηθείς σήμερα με δωρεάν είσοδο.

18ο Μουσικό Φεστιβάλ Αίγινας

Υπό την Αιγίδα της Α.Ε. της Προέδρου της Δημοκρατίας, Κατερίνας Σακελλαροπούλου πραγματοποιείται και φέτος το 18ο Μουσικό Φεστιβάλ Αίγινας.

Από τις 27 Ιουλίου παρουσιάζει ένα πλούσιο πρόγραμμα με συναυλίες μουσικής δωματίου, συναυλίες κλασικού και σύγχρονου τραγουδιού, ρεσιτάλ, βραδιές ποίησης και μουσικής. Η αυλαία του φεστιβάλ θα πέσει στις 24 Αυγούστου με τον Αλκίνοο Ιωαννίδη με μια μαγευτική βραδιά έντεχνου ελληνικού τραγουδιού.

Στις 8 Αυγούστου στο Θέατρο “Ι. Μολφέση” -Παχειοράχη στις 21:00 θα ακούσουμε “Γαλλικά τραγούδια και όχι μόνο!” με την Κυβέλη Καστοριάδη στο τραγούδι και τον Ορέστη Καλαμπαλίκη στην κιθάρα.

Δωρεάν στον Βοτανικό Κήπο Ι. & Α. Ν. Διομήδους

Η νέα έκθεση σύγχρονης τέχνης του PCAI σε συνεργασία με τον Βοτανικό Κήπο Ι. & Α. Ν. Διομήδους λέγεται Forest bathing-Κολυμπώντας στο Δάσος. Συμμετέχοντες καλλιτέχνες: Lynn Hershman Leeson, Éric Baudelaire*, Aiko Ohno, Asako Masunouchi, Νικομάχη Καρακωστάνογλου, Maria Antelman, Raffaela Naldi Rossano, Μαλβίνα Παναγιωτίδη, Γιώργος Δρίβας, Δημήτρης Ιωάννου, VASKOS (Βασίλης Νούλας & Κώστας Τζημούλης), Εύα Στεφανή*, Μιχάλης Afolayan, Campus Novel, Maria F. Dolores & Σοφία Ντώνα. Επιμέλεια: Κίκα Κυριακάκου.

Η ιαπωνική φράση Shinrin-yoku 森林浴 αποδίδεται στα ελληνικά ως “κολυμπώντας στο δάσος” (forest bathing): ένας ενδεικτικός αλλά όχι ευρέως διαδεδομένος όρος που επινοήθηκε το 1982 από τον Tomohide Akiyama, τότε υπουργό Γεωργίας, Δασών και Αλιείας της Ιαπωνίας. Η συγκεκριμένη έννοια παραπέμπει στην πανάρχαια συνήθεια να περνά κανείς χρόνο κοντά στη φύση, ανάμεσα σε δέντρα και άγρια φυτά, απορροφημένος από τη χλωρίδα και την πανίδα που τον περιβάλλει, χωρίς να αποσπάται από τους γρήγορους ρυθμούς της καθημερινότητας και τις ηλεκτρονικές συσκευές.

Δωρεάν στην υπόλοιπη Ελλάδα

Ο πόλεμος των ρομαντικών- Όλη η Ελλάδα ένας Πολιτισμός

8, 9 Αυγούστου 2024 / Ώρα έναρξης: 21:30
Πύργος Μπαζαίου, Νάξος

Πιάνο: Γιώργος-Εμμανουήλ Λαζαρίδης
Χορογραφία: Θεανώ Ξυδιά
Χορεύει η Ναταλία Μπάκα

Η καλλιτεχνική σύγκρουση που γνώρισε η ρομαντική εποχή, ανάμεσα στους συνθέτες της, με έντονες κοινωνικές προεκτάσεις, αναδεικνύεται μέσα από ένα σπάνιο ρεσιτάλ πιάνου του Γιώργου-Εμμανουήλ Λαζαρίδη σε συνδυασμό με την πρωτότυπη κινησιολογική συνερμηνεία δύο χορευτριών επί σκηνής, της Θεανώς Ξυδιά και της Ναταλίας Μπάκα. Η παράσταση Ο πόλεμος των ρομαντικών επιχειρεί να ταξιδέψει το κοινό στα μέσα του 19ου αιώνα, με άξονα τη σύγκρουση ανάμεσα στη μουσική αισθητική του Γιοχάννες Μπραμς και του Φραντς Λιστ.

Στο πλαίσιο αυτό θα παρουσιαστούν δύο εμβληματικά έργα του πιανιστικού ρεπερτορίου, οι τέσσερις μπαλάντες του Μπραμς και η σονάτα σε σι ελάσσονα του Λιστ, που απηχούν δύο εντελώς διαφορετικές, ενδεχομένως αντικρουόμενες μουσικές προσεγγίσεις, οι οποίες έπαιξαν καίριο ρόλο στη μετέπειτα εξέλιξη της μουσικής. Η συνθήκη του ιστορικού χώρου, του Πύργου Μπαζαίου, μνημείου του 17ου αιώνα στην ενδοχώρα της Νάξου, θα λειτουργήσει ως το πλαίσιο όπου θα αναπτυχθεί ο διάλογος μουσικής και σώματος, σε ένα ενιαίο σύνολο.

Παράσταση / Δράση για παιδιά και εφήβους-
Χίλιοι λόγοι για να τσακωθείς- Όλη η Ελλάδα ένας Πολιτισμός

8, 9 Αυγούστου 2024 / Ώρα έναρξης: 21:00
Βυζαντινό Μουσείο Βέροιας

Θεατρική Ομάδα Τικ Τακ Ντο
Κείμενο, σκηνοθεσία: Αργυρώ Ταμβάκου
Σκηνοθεσία εθελοντών: Κωνσταντίνος Ντομουχτσής
Πρωτότυπη μουσική: Στρατής Στηλ
Κοστούμια: Μαρία Γιαννακούλια
Σκηνικά, σχεδιασμός φωτισμών: Παναγιώτης Λαμπής
Κίνηση: Γιάννης Οικονομίδης (Johnny O)
Ερμηνεύουν: Νόνικα Μαλκουτζή, Θάνος Ξενάκης, Αίσων Χαρατσάρης, Αργυρώ Ταμβάκου
ΑΜΚΕ: ΚΕΝΤΡΟ ΘΕΑΤΡΙΚΗΣ ΤΕΧΝΗΣ

Η νέα θεατρική παράσταση Χίλιοι λόγοι για να τσακωθείς της ομάδας Τικ Τακ Ντο μάς καλωσορίζει σε ένα φανταστικό ταξίδι ανακάλυψης και αναγνώρισης των συναισθημάτων. Ο Μάρκος, ένας νεαρός, είναι συνεχώς θυμωμένος και βρίσκει χίλιους λόγους για να τσακώνεται. Με τον θυμό του αντιμετωπίζει ό,τι συμβαίνει γύρω του. Κρατά πάντα την ασπίδα και το ξύλινο σπαθί του κοντά. Όταν θα χάσει τα αντικείμενα αυτά, αναγκάζεται να παραγγείλει καινούρια… «Κύριε Μάρκο, η εταιρία Σπαθί και Ασπίδα σας ευχαριστεί πολύ για την παραγγελία. Με αυτό το γράμμα σάς ανακοινώνουμε ότι από φέτος άλλαξε η διαδικασία παράδοσης ασπίδων και σπαθιών. Ζητάμε προκαταβολικά συγγνώμη για την ταλαιπωρία. Στο χάρτη, που στο κουτί θα βρείτε, είναι σημειωμένα τέσσερα σημεία, χρειάζεται τα κάστρα αυτά τη σφραγίδα τους να δώσουν για να σας αποσταλεί η παραγγελία. Παρακαλώ μην παραβλέπετε καμία οδηγία. Σας χαιρετούμε φιλικά, Σπαθί και Ασπίδα, ΑΜΕ (Ανώνυμη Μονοπωλιακή Εταιρία)».

 

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα