Ολυμπιακοί Αγώνες, Αυστραλία – Ελλάδα 9-6: Πάλεψε σκληρά αλλά της κόστισε η επίθεση

Διαβάζεται σε 3'
Η Εθνική Πόλο Γυναικών απέναντι στην Αυστραλία στους Ολυμπιακούς Αγώνες 2024
Η Εθνική Πόλο Γυναικών απέναντι στην Αυστραλία στους Ολυμπιακούς Αγώνες 2024 ΝΙΚΟΣ ΖΑΓΚΑΣ / EUROKINISSI

Κατάθεση ψυχής έκανε η Εθνική Πόλο Γυναικών στα προημιτελικά των Ολυμπιακών Αγώνων, όμως παρά την καλή της άμυνα γνώρισε την ήττα με 9-6 από την Αυστραλία και θα παίξει πλέον για τις θέσεις 5-8.

Η Εθνική Πόλο Γυναικών έδωσε τα πάντα, ήταν συγκινητική στην άμυνα όμως δεν βρήκε λύσεις στην επίθεση και γνώρισε την ήττα με 9-6 από την Αυστραλία στα προημιτελικά των Ολυμπιακών Αγώνων και θα παίξει πλέον για τις θέσεις 5-8.

Η “γαλανόλευκη”, όπως αναφέρει το SPORT 24, έπαιξε με πολλή δύναμη και ένταση και κατάφερε να περιορίσει επιθετικά την Αυστραλία. Όμως δεν μπόρεσε να βρει σκορ με συνέπεια και όσο περνούσε η ώρα η διαφορά μεγάλωνε και ταυτόχρονα η Ελλάδα έχανε τη συγκέντρωσή της στην άμυνα.

Οι επιλογές της Εθνικής Ομάδας ήταν βεβιασμένες στην επίθεση σε αντίθεση με την Αυστραλία, η οποία ήταν εύστοχη και μπόρεσε να διατηρήσει το προβάδισμα που είχε χτίσει. Πλέον η Ελλάδα θα συνεχίσει τις υποχρεώσεις της στο Παρίσι στους αγώνες για τις θέσεις 5-8.

ΤΟ ΜΑΤΣ:

Ιδανικά ξεκίνησε η Ελλάδα στην άμυνα με τις διεθνείς της Αλεξίας Καμμένου να παίζουν υποδειγματικά χωρίς τη μπάλα και να μην επιτρέπουν σε κανένα σημείο στην Αυστραλία να περάσει τη μπάλα στα δύο μέτρα. Τεράστια συμβολή στο να μείνει χαμηλά η Αυστραλία είχε η Ιωάννα Σταματοπούλου που… κατέβασε ρολά. Η Ελλάδα δεν είχε όμως ευστοχία στην επίθεση και πήγε πίσω στο σκορ στο τέλος του πρώτου οκταλέπτου ελέω ενός γκολ της Άλις Γουίλιαμς με πέναλτι.

Στο δεύτερο οκτάλεπτο η “γαλανόλευκη” βρέθηκε να χάνει με 3-0 όμως με μια γρήγορη αντεπίθεση και τρια όμορφα γκολ από Μυριοκεφαλιτάκη, Γιαννοπούλου και Ξενάκη έφερε το παιχνίδι στα ίσα. Η Άμπι Άντριους όμως με ένα κρεμαστό σουτ έβαλε την Αυστραλία μπροστά λίγο πριν το ημίχρονο.

Με την έναρξη του δεύτερου ημιχρόνου, η ομάδα της Αλεξίας Καμμένου συνέχισε να έχει καλή απόδοση στην άμυνα όμως αδυνατούσε να βρει λύσεις στην επίθεση. Έμεινε σχεδόν δέκα λεπτά χωρίς σκορ και είδε την Αυστραλία να αποκτά για δεύτερη φορά διαφορά τριών τερμάτων. Η Νικόλ Ελευθεριάδου όμως λίγο πριν το φινάλε του οκταλέπτου έδωσε ξανά πνοή στην Εθνική Πόλο Γυναικών.

Όσο περνούσε η ώρα και η Ελλάδα δεν σκόραρε, μοιραία έβλεπε τη διαφορά να αυξάνεται και τα γκολ της Νίνου και της Ξενάκη στο φινάλε δεν ήταν αρκετά αφού ήδη είχε χάσει τη συγκέντρωσή της και στην άμυνα.

Το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα θα περιοριστεί πλέον στο να διεκδικήσει την πέμπτη θέση στο ολυμπιακό τουρνουά.

Τα οκτάλεπτα: 1-0, 4-3, 6-4, 9-6

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα