Μίλτος Τεντόγλου στο SPORT24: “Δεν συναρπάζομαι εύκολα, δεν ξέρω γιατί, μπορώ να φτάσω τα 8.75”

Διαβάζεται σε 4'
Μίλτος Τεντόγλου στο SPORT24: “Δεν συναρπάζομαι εύκολα, δεν ξέρω γιατί, μπορώ να φτάσω τα 8.75”
ΑΝΤΩΝΗΣ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSI

Ο Μίλτος Τεντόγλου μίλησε στο SPORT24 για την κατάκτηση του χρυσού μεταλλίου στους Ολυμπιακούς Αγώνες, εξήγησε γιατί δεν συναρπάζεται εύκολα, τον στόχο των 8.75 μέτρων, αλλά και την ατάκα που είπε στον Γιώργο Πομάσκι όταν έγινε χρυσός Ολυμπιονίκης για δεύτερη φορά.

Ο χρυσός Ολυμπιονίκης στο μήκος, ο άνθρωπος που μοίρασε απλόχερα υπερηφάνεια και χαρά σε όλους τους Ελληνες, ο Μίλτος Τεντόγλου μίλησε στο SPORT24 και στον Δήμο Μπουλούκο μετά την κατάκτηση του χρυσού μεταλλίου και είπε πράγματα που δεν λέει συχνά.

Αναφέρθηκε στα προσόντα του, που τον έχουν φέρει εδώ και χρόνια στην κορυφή του κόσμου, μίλησε για τον χαρακτήρα του, αποκάλυψε την απίστευτη ατάκα που είπε στον προπονητή του Γιώργο Πομάσκι και έθεσε το όριο του Λος Αντζελες το 2028.

Πηγαίνοντας στη μικτή ζώνη και απαντώντας αρχικά στις ερωτήσεις των δημοσιογράφων, ο Μίλτος τους τρέλανε όλους απαντώντας για το πως νιώθει για το χρυσό: «Είμαι οκ» , είπε προς μεγάλη απορία όλων και όταν το κατάλαβε, πρόσθεσε: «Είμαι ικανοποιημένος και χαρούμενος».

Μιλώντας, όμως, στο SPORT24 εξήγησε γιατί είναι πάντα τόσο cool: «Δεν συναρπάζομαι εύκολα, δεν ξέρω γιατί. Προσπαθώ να παραμείνω προσηλωμένος σε αυτό που κάνω, αλλά είμαι περήφανος για όσα πέτυχα σήμερα».

Συνέχισε τις μοναδικές ατάκες που μόνο ο Μίλτος λέει, όταν τον ρωτήσαμε τι κρύβεται πίσω από αυτή τη μεγάλη του επιτυχία. «Δουλεύω σκληρά, είμαι επίμονος και έξυπνος γιατί ξέρω τι πρέπει να κάνω και πότε να το κάνω. Δεν υπάρχει μυστικό, απλώς είμαι καλός στην τεχνική. Εχω δουλέψει πολλά χρόνια, είμαι πλέον έμπειρος και αποφεύγω τα λάθη. Είμαι δυνατός χαρακτήρας, μένω μόνος πολλές φορές και δεν δίνω σημασία τι λένε οι άλλοι. Είμαι ο τύπος που μπορεί να πάει σε ένα εστιατόριο και να φάει μόνος».

Στην Ελλάδα βέβαια ποτέ δεν θα φάει μόνος, γιατί όλοι τον λατρεύουν και με κάθε τρόπο εκφράζουν την αγάπη και την υπερηφάνεια που τους χαρίζει μοναδικές στιγμές. «Λαμβάνω πολλά μηνύματα, βλέπω πολλά σχόλια και φωτογραφίες αγάπης του κόσμου. Μου αρέσει που κατάφερα να ευχαριστήσω τους Ελληνες που παρακολουθούσαν τους Ολυμπιακούς Αγώνες και να τους κάνω υπερήφανους».

Για τον αγώνα του ο Μίλτος είπε: «Είμαι ευχαριστημένος που δε χρειάστηκε να φτάσω στην τελική προσπάθεια για να πάρω το χρυσό. Ήμουν καλός από την αρχή έως το τέλος. Και ήμουν βελτιωμένος από τους προηγούμενους Ολυμπιακούς σε θέμα επίδοσης, άρα είμαι ευχαριστημένος. Δεν πίστευα ότι το 8.48 ήταν αρκετό για το χρυσό μετάλλιο. Υπήρχαν αθλητές ταλαντούχοι και ικανοί να φτάσουν παραπάνω. Προσπαθούσα να πιέσω τον εαυτό μου να πετύχω κάτι παραπάνω αλλά δεν έγινε. Ωστόσο το 8.48 αποδείχθηκε αρκετό στο τέλος για τη νίκη».

Αποκάλυψε και την εκπληκτική στιχομυθία με τον προπονητή του Γιώργο Πομάσκι, αμέσως μετά την κατάκτηση του χρυσού μεταλλίου. «Πήγα κοντά του και αυτός μου είπε, το πήραμε ξανά. Εγώ του απάντησα ότι δεν ήμουν καλός».

Δεν ήταν καλός για τα δεδομένα του, αλλά για τα δεδομένα του αγώνα ήταν αρκετά καλός να αρπάξει το χρυσό μετάλλιο και να κάνει όνειρα για τους επόμενους Ολυμπιακούς Αγώνες. «Θέλω να πάω στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Λος Αντζελες. Είναι πολλά τα τέσσερα χρόνια αλλά θα προσπαθήσω. Για περισσότερο δεν ξέρω, θα δούμε… Ειμαι 26 τώρα, θα είμαι 30 στο Λος Αντζελες άρα είναι πιθανό».

Ο μονίμως ανικανοποίητος Μίλτος πλέον θέλει να φτάσει ακόμα πιο ψηλά σε επίπεδο επίδοσης. «Θέλω να φτάσω στα 8.75 αλλά σήμερα δεν ήταν η μέρα για τέτοια επίδοση, οι συνθήκες δεν ήταν καλές, ο άνεμος άλλαζε συνέχεια κατεύθυνση και δεν το πέτυχα».

Τώρα το μόνο που του απομένει για να κλείσει τις συναλλαγές με το … Παρίσι είναι η απονομή του χρυσού μεταλλίου το απόγευμα της Τετάρτης (7/8). «Δεν ξέρω πως συμβαίνει αυτό, αλλά συνήθως παίρνω το μετάλλιο την επόμενη του αγώνα. Μόνο μία φορά είχε γίνει το ανάποδο. Πάντως, θέλω να γίνεται η απονομή την ημέρα του αγώνα. Είναι αλλιώς…».

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα