Γερμανία: Ένας νεκρός από κατάρρευση ξενοδοχείου – Εγκλωβισμένοι στα συντρίμμια

Διαβάζεται σε 2'
Φωτογραφία αρχείου
Φωτογραφία αρχείου iStock

Ένας νεκρός και αρκετοί ακόμη εγκλωβισμένοι είναι ο απολογισμός της μερικής κατάρρευσης ξενοδοχείου στη Γερμανία.

Μέρος ενός ξενοδοχείου στη δυτική Γερμανία κατέρρευσε, με αποτέλεσμα ένας άνθρωπος να χάσει τη ζωή του και άλλοι οκτώ να πιστεύεται ότι έχουν παγιδευτεί στα συντρίμμια, σύμφωνα με ανακοίνωση της αστυνομίας.

Όπως μεταδίδει η Washington Post, δεκατέσσερα άτομα βρίσκονταν στο ξενοδοχείο στο Κρόεβ, μια μικρή πόλη στον ποταμό Μόζελ, όταν ένας όροφος του κτιρίου κατέρρευσε περίπου στις 11 το βράδυ της Τρίτης. Σύμφωνα με την αστυνομία, πέντε κατάφεραν να βγουν από το κτίριο σώοι, αλλά άλλοι εννέα παγιδεύτηκαν.

Μέχρι νωρίς το πρωί της Τετάρτης, οι υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης είχαν διαπιστώσει ότι ένα άτομο ήταν νεκρό, αλλά δεν είχαν ακόμη καταφέρει να ανασύρουν το πτώμα. Είχαν έρθει σε επαφή με μερικούς από τους οκτώ ανθρώπους που πιστεύεται ότι βρίσκονταν ακόμη στο κτίριο, ορισμένοι από τους οποίους ήταν σοβαρά τραυματισμένοι, ανέφερε η αστυνομία σε ανακοίνωσή της.

Οι αρχές απομάκρυναν 31 άτομα από την περιοχή αμέσως γύρω από το κατεστραμμένο κτίριο. Δεν υπήρξε άμεση ενημέρωση για το τι προκάλεσε την κατάρρευση ή για την ταυτότητα των ανθρώπων που επλήγησαν.

Η αστυνομία δήλωσε ότι επρόκειτο για “μια εξαιρετικά απαιτητική αποστολή, επειδή το προσωπικό έκτακτης ανάγκης μπορεί να εισέλθει στο κτίριο μόνο με τη μεγαλύτερη δυνατή προσοχή”.

Είπαν ότι περίπου 250 εργαζόμενοι έκτακτης ανάγκης, συμπεριλαμβανομένων ειδικών σε μη επανδρωμένα αεροσκάφη, βρίσκονταν στο σημείο, καθώς και σκύλοι διάσωσης.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα