Ολυμπιονίκης ετών 14 – Η έφηβη από την Αυστραλία που έγραψε ιστορία στο Παρίσι

Διαβάζεται σε 4'
Η 14χρονη skater, Arisa Trew
Η 14χρονη skater, Arisa Trew (AP Photo/Frank Franklin II)

Το πρώτο της χρυσό μετάλλιο κατέκτησε σε ηλικία μόλις 14 ετών η Αυστραλή Arisa Trew, στους Ολυμπιακούς Αγώνες στο Παρίσι.

Η 14χρονη Arisa Trew έγινε η πρώτη Αυστραλή γυναίκα που κέρδισε χρυσό μετάλλιο στο skateboarding σε Ολυμπιακούς Αγώνες, μετά την εντυπωσιακή εμφάνισή της την Τρίτη (6/8), στην εμβληματική Place de la Concorde στο κέντρο του Παρισιού.

Η Trew κέρδισε την Ιαπωνέζα, Cocona Hiraki, που κατέκτησε το αργυρό, και τη Βρετανίδα, Sky Brown, που ήρθε τρίτη, επαναλαμβάνοντας το χάλκινο μετάλλιό της στο Τόκιο.

Οι 3 αθλήτριες του skateboarding που ανέβηκαν στο βάθρο (AP Photo/Frank Franklin II)

Η Αυστραλή έφτασε στο Παρίσι σε εξαιρετική φόρμα, κερδίζοντας στα προκριματικά στη Σαγκάη και τη Βουδαπέστη. Ωστόσο, φαινόταν κάπως ασταθής στα προκριματικά νωρίτερα την Τρίτη, καθώς πέρασε έκτη (ανάμεσα σε 8) στον τελικό. Τα πράγματα έγιναν πιο δύσκολα όταν η Trew απέτυχε στην πρώτη της προσπάθεια, πέφτοντας στο έδαφος και η Ιαπωνέζα αντίπαλός της πέτυχε ιδιαίτερα υψηλό σκορ, με βαθμολογία 91.98.

Στη δεύτερη προσπάθειά της, η Trew έδειξε την ψυχραιμία που χρειαζόταν και ολοκλήρωσε το run της χωρίς κλυδωνισμούς, κερδίζοντας βαθμολογία 90.11. Ήταν αρκετό για να την τοποθετήσει στις θέσεις των μεταλλίων, και μέχρι το τέλος των δεύτερων προσπαθειών των υπολοίπων, η Αυστραλή ήταν τρίτη.

Η 14χρονη skater, Arisa Trew (AP Photo/Frank Franklin II)

Όλα κρίθηκαν στο τελευταίο run, όπου η Trew δεν κράτησε τίποτα πίσω, όπως σημειώνει η βρετανική εφημερίδα TheGuardian. “Σκεφτόμουν μόνο ότι έπρεπε να το πετύχω με κάθε κόστος” είπε αργότερα. Και τα κατάφερε, αφού οι κριτές αντάμειψαν το run της με βαθμολογία 93.18, τοποθετώντας την στην πρώτη θέση.

Ήταν απλά τρελό και τόσο συναρπαστικό” δήλωσε μετά την απονομή των μεταλλίων. Δεν μπορούσα να το πιστέψω όταν έμαθα ότι ήμουν η νικήτρια των Ολυμπιακών. Αυτοί είναι οι πρώτοι μου Ολυμπιακοί Αγώνες, είναι απλά τρελό, πρόσθεσε.

Η Trew είπε ότι προσπάθησε να αντιμετωπίσει τον αγώνα όπως κάθε άλλον αγώνα. “Δεν ήμουν νευρική – απλά έπρεπε να το αντιμετωπίσω σαν έναν ακόμη διαγωνισμό skate και να περάσω καλά με όλους τους φίλους μου και να δώσω τον καλύτερό μου ευατό” σημείωσε.

Η 14χρονη skater, Arisa Trew (AP Photo/Frank Franklin II)

Η Trew, η οποία είναι Ιαπωνοαυστραλή, ξεκίνησε το skateboarding σε ηλικία επτά ετών. Ασχολήθηκε με το άθλημα ως εναλλακτική στο σερφ, καθώς βρήκε τις συνθήκες πολύ κρύες τον χειμώνα ενώ βρισκόταν στο νερό με τον πατέρα της.

Ο θρυλικός Αμερικανός skater, Tony Hawk, ο οποίος την παρακολουθούσε από τις κερκίδες στο Παρίσι, την συνεχάρη στα social media γράφοντας, “Η Arisa δείχνει τον δρόμο για το τι είναι δυνατό στο skateboarding και ιδιαίτερα στο γυναικείο skateboarding. Είμαστε απλά τυχεροί που την έχουμε. Αυτό το run θα μπορούσε να κερδίσει οποιοδήποτε διαγωνισμό”.

Εδώ η περφόμανς της 14χρονης skater:

Για την ιστορία, να πούμε ότι η νεότερη αθλήτρια που έχει κερδίσει ποτέ μετάλλιο στους Ολυμπιακούς Αγώνες είναι η Μαρτζόρι Γκέστρινγκ (Marjorie Gestring) από τις Ηνωμένες Πολιτείες.

Η Γκέστρινγκ κέρδισε το χρυσό μετάλλιο στις καταδύσεις από το τραμπολίνο 3 μέτρων στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 1936 στο Βερολίνο, σε ηλικία μόλις 13 ετών και 268 ημερών.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα