ΗΠΑ: Το 40% των ΛΟΑΤΚΙ+ μαθητών έχει σκεφτεί να αυτοκτονήσει

Διαβάζεται σε 4'
ΗΠΑ: Το 40% των ΛΟΑΤΚΙ+ μαθητών έχει σκεφτεί να αυτοκτονήσει
Σημαία της ΛΟΑΤΚΙ+ κοινότητας SOOC Dimitris Kapantais

Έρευνα του CDC σε μαθητές και μαθήτριες των ΗΠΑ που ανήκουν στη ΛΟΑΤΚΙ+ κοινότητα αποκαλύπτει τα επίπεδα ψυχικής δυσφορίας που βιώνουν. Αναλυτικά τα ευρήματα.

Υψηλότερα ποσοστά αυτοκτονικών σκέψεων και ψυχικής δυσφορίας σε ΛΟΑΤΚΙ+ νέους και νέες στις ΗΠΑ, κατέγραψε νέα έρευνα, που δημοσιεύτηκε το πρωί της Τρίτης (6/8) από το Κέντρο Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (CDC).

Συγκεκριμένα, όπως αναφέρει σχετικό δημοσίευμα στο abcnews, το 2023 περισσότεροι από 3 στους 5 ΛΟΑΤΚΙ+ μαθητές λυκείου δήλωσαν ότι βίωσαν επίμονα συναισθήματα θλίψης ή απελπίσιας και περισσότεροι από τους μισούς ανέφεραν ότι βρίσκονταν σε άσχημη ψυχολογική κατάσταση.

Η Έρευνα Συμπεριφοράς Κινδύνου Νέων, όπως ονομάζεται, διεξάγεται κάθε δύο χρόνια και εξετάζει χιλιάδες μαθητές λυκείου από δημόσια και ιδιωτικά σχολεία σε όλες τις 50 πολιτείες των ΗΠΑ και την Περιφέρεια της Κολούμπια.

 

“Σε όλα τα αποτελέσματα που εξετάσαμε, το βίωμα της βίας, η κακή ψυχική υγεία και οι αυτοκτονικές σκέψεις και συμπεριφορές, έχουν σημαντική διαφορά μεταξύ των νέων LGBTQ+ και των cisgender και ετεροφυλόφιλων συνομήλικων τους” δήλωσε η διευθύντρια της Διεύθυνσης Εφηβικής και Σχολικής Υγείας του CDC, δρ. Kathleen Ethier, στο ABC News.

Η δρ. Ethier δήλωσε ότι το 2023 ήταν η πρώτη χρονιά που εισήχθη στην έρευνα ερώτηση για την ταυτότητα φύλου “και έτσι είναι η πρώτη φορά που μπορούμε πραγματικά να εξετάσουμε αυτή την ομάδα συνολικά΄”.

Αποτελέσματα

  • Το 65% των ΛΟΑΤΚΙ+ μαθητών δήλωσε ότι βίωσε επίμονα συναισθήματα θλίψης και απελπισίας κατά τη διάρκεια του περασμένου έτους, σε σύγκριση με το 31% των cisgender και ετεροφυλόφιλων συνομήλικων τους
  • Το 53% δήλωσε ότι ήταν σε άσχημη ψυχολογική κατάσταση κατά τις τελευταίες 30 ημέρες, σε σύγκριση με το 21% των συνομήλικων τους.
  • Το 41% των ΛΟΑΤΚΙ+ μαθητών σκέφτηκαν σοβαρά να αυτοκτονήσουν αυτοκτονία
  • 1 στους 5, δηλαδή 20% των ΛΟΑΤΚΙ+ μαθητών, έκανε απόπειρα αυτοκτονίας

Επίσης οι ΛΟΑΤΚΙ+ μαθητές και μαθήτριες φάνηκε πως ήταν πιο πιθανό να κάνουν χρήση ουσιών σε σύγκριση με τους συνομήλικους τους. Το 2023 δήλωσαν ότι ήταν περίπου δύο φορές πιο πιθανό να έχουν χρησιμοποιήσει παράνομα ναρκωτικά και συνταγογραφούμενα οπιοειδή.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με την έρευνα:

  • Το 26% των ΛΟΑΤΚΙ+ μαθητών δήλωσαν ότι κατανάλωσαν αλκοόλ τις τελευταίες 30 ημέρες, σε σύγκριση με το 21% των cisgender και ετεροφυλόφιλων μαθητών
  • Το 25% των ΛΟΑΤΚΙ+ μαθητών δήλωσαν ότι έκαναν χρήση μαριχουάνας, σε σύγκριση με το 14% των συνομήλικων τους
  • Το 18% των ΛΟΑΤΚΙ+ μαθητών δήλωσαν ότι έχουν καταναλώσει συνταγογραφούμενα οπιοειδή και
  • το 15% δήλωσαν ότι έχουν χρησιμοποιήσει παράνομα ναρκωτικά

Συγκριτικά, το 8% των cisgender και ετεροφυλόφιλων μαθητών δήλωσαν ότι έχουν χρησιμοποιήσει ή καταχραστεί παράνομα ναρκωτικά ή συνταγογραφούμενα οπιοειδή.

Επιπλέον, όπως προέκυψε από την έρευνα οι ΛΟΑΤΚΙ+ μαθητές ήταν πιο πιθανό από τους cisgender και ετεροφυλόφιλους μαθητές να καταχρώνται επί του παρόντος συνταγογραφούμενα οπιοειδή, όπως κωδεΐνη, Vicodin, OxyContin, Hydrocodone ή Percocet – με το 7% των ΛΟΑΤΚΙ+ νέων να δηλώνουν ότι έχουν καταχραστεί αυτά τα φάρμακα τις τελευταίες 30 ημέρες, σε σύγκριση με το 3% των cisgender και ετεροφυλόφιλων μαθητών.

ΛΟΑΤΚΙ+ μαθητές φοβούνται να πάνε σχολείο

Επιπλέον, οι μαθητές και οι μαθήτριες που ανήκουν στη ΛΟΑΤΚΙ+ κοινότητα ήταν πιο συχνά θύματα βίας, σε σύγκριση με τους cisgendrer και ετεροφυλόφιλους συμματθητές τους, σύμφωνα με την έρευνα.

  • Σχεδόν 3 στους 10 ΛΟΑΤΚΙ+ μαθητές δήλωσαν ότι εκφοβίστηκαν στο σχολείο και
  • Σχεδόν 2 στους 10 ΛΟΑΤΚΙ+ μαθητές δεν πήγαν σχολείο λόγω ανησυχιών για την ασφάλειά τους

Στην έκθεση, το CDC δήλωσε ότι τα σχολεία που έχουν θέσει πολιτικές και πρακτικές για να υποστηρίξουν τους ΛΟΑΤΚΙ+ μαθητές έχουν δει βελτίωση στα επίπεδα ψυχικής υγείας τόσο των ΛΟΑΤΚΙ όσο και των ετεροφυλόφιλων και cisgender μαθητών.

Η έκθεση είχε επίσης ορισμένα θετικά ευρήματα όσον αφορά τον γενικό πληθυσμό των εφήβων στις ΗΠΑ, συμπεριλαμβανομένης της μείωσης των κοριτσιών που δήλωσαν ότι βίωσαν επίμονα θλίψη και απελπισία μεταξύ 2021 και 2022 και της μείωσης των αναφερόμενων αποπειρών αυτοκτονίας μεταξύ των μαύρων νέων.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα