Μίλτος Τεντόγλου: Το πρόβλημα που αντιμετώπισε στον τελικό

Διαβάζεται σε 2'
Μίλτος Τεντόγλου
Μίλτος Τεντόγλου ΑΝΤΩΝΗΣ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSI

Το πρόβλημα που αντιμετώπιζε τις τελευταίες ημέρες, που ενδεχομένως τον επηρέασε στην προσπάθειά του για ένα μεγαλύτερο άλμα, αποκάλυψε ο Μίλτος Τεντόγλου.

Πραγματοποιήθηκε, το απόγευμα της Τετάρτης (07/08), η απονομή του χρυσού μεταλλίου στον Μίλτο Τεντόγλου, ο οποίος με το άλμα του στα 8.48 μ. στέφθηκε για δεύτερη φορά χρυσός Ολυμπιονίκης και ανέβηκε στο υψηλότερο σκαλί του βάθρου στο άλμα εις μήκος, γεμίζοντας με υπερηφάνεια και χαρά όλους τους Έλληνες.

Στις δηλώσεις του μετά την απονομή ο Μίλτος Τεντόγλου παραδέχθηκε πως το χρυσό είναι “πολύ όμορφο μετάλλιο, μου αρέσει. Ωραία απονομή, το ευχαριστήθηκα”.

Ερωτηθείς ποια είναι τα συναισθήματά του την ώρα που ακούγεται ο Εθνικός Ύμνος, δήλωσε χαρακτηριστικά: “Έχω ακούσει πάρα πολλές φορές τον Εθνικό Ύμνο σε πολλά μέρη του κόσμου, αλλά κάθε φορά είναι διαφορετική. Στους Ολυμπιακούς Αγώνες είναι ακόμα πιο εντυπωσιακό και αυτή τη φορά μου άρεσε περισσότερο, γιατί στο Τόκιο δεν υπήρχε κοινό, ενώ τώρα στις κερκίδες ήταν η μητέρα μου και η αδερφή μου”.

Όσο για το τι περνάει από το μυαλό του την ώρα της ανάκρουσης του Εθνικού Ύμνου, ο χρυσός ολυμπιονίκης δήλωσε πως δεν περνάει τίποτα, χαίρομαι απλά που έχω την ελληνική σημαία απέναντί μου. Είμαι απλά υπερήφανος“.

Ο ίδιος ανέφερε πως είδε όλα τα άλματά του, κάτι που κάνει -όπως είπε- κάθε φορά, λέγοντας πως αυτό που τον ικανοποίησε ήταν η σταθερότητα μεταξύ των αλμάτων του. “Ήταν όλα μεγάλα άλματα, τεχνικά ήταν ωραία. Υπήρχαν κάποια πράγματα που μπορούσα να αλλάξω στη φόρα μου”, είπε, αποκαλύπτοντας πως τις τελευταίες ημέρες αντιμετώπιζε ένα πρόβλημα με τα παπούτσια του. “Έπρεπε να φορέσω ένα διαφορετικό μοντέλο, δεν είχα χρόνο να τα συνηθίσω και δεν είχα τόση αυτοπεποίθηση, όσο έχω συνήθως σε αυτό το κομμάτι”.

Τέλος, ευχήθηκε καλή επιτυχία στην Κατερίνα Στεφανίδη, η οποία επιδιώκει να κατακτήσει το δεύτερο ολυμπιακό της μετάλλιο μετά το χρυσό στο Ρίο, το 2016.

Το άλμα που χάρισε το χρυσό μετάλλιο στον Μίλτο Τεντόγλου

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα