Ανεξέλεγκτη η φωτιά στο Ρέθυμνο – Απειλούνται σπίτια

Διαβάζεται σε 2'
Φωτιά (φωτογραφία αρχείου)
Φωτιά (φωτογραφία αρχείου) ΒΑΣΙΛΗΣ ΨΩΜΑΣ/ EUROKINISSI

Σε τρία μέτωπα καίει η φωτιά στο Ρέθυμνο που ξέσπασε νωρίς το απόγευμα, με τις φλόγες να έχουν φτάσει σε απόσταση αναπνοής από τα σπίτια στην Αγία Παρασκευή και τους κατοίκους να έχουν λάβει μήνυμα από το 112.

 

 

Επικίνδυνες διαστάσεις για την κατοικημένη ζώνη στην περιοχή Αγία Παρασκευή έχει λάβει η φωτιά που ξέσπασε, το μεσημέρι της Τετάρτης, στο Ρέθυμνο, σε χορτολιβαδική έκταση της περιοχής Ορνέ.

Η φωτιά έχει εξαπλωθεί σε τρία μέτωπα και νωρίτερα εστάλη μήνυμα μέσω του 112 στους κατοίκους της Αγίας Παρασκευής, προκειμένου οι κάτοικοι να απομακρυνθούν με κατεύθυνση προς τις Μάνδρες Ρεθύμνου.

«Απειλείται ο οικισμός, επίγειες δυνάμεις πυροσβεστών και εθελοντών και εναέρια μέσα, προσπαθούν να σώσουν τα σπίτια. Οι φλόγες έχουν ζώσει τις αυλές των πρώτων σπιτιών, γίνονται υπεράνθρωπες προσπάθειες. Το μέτωπο είναι μεγάλο, με πολλές εστίες, καίγονται χορτολιβαδικές εκτάσεις και ελαιώνες» δήλωσε στο Αθηναϊκό Πρακτορείο ο Μιχάλης Σαρρής, υπεύθυνος Πολιτικής Προστασίας Περιφερειακής ενότητας Ρεθύμνου.

Φωτιά στο Ρέθυμνο: Ενισχύσεις από Αθήνα

Στην περιοχή, οι δυνάμεις έχουν ενισχυθεί τα τελευταία λεπτά και πλέον επιχειρούν 190 πυροσβέστες με 10 πεζοπόρα τμήματα, 45 οχήματα, 2 αεροπλάνα και 3 ελικόπτερα.

Από την Αθήνα ξεκίνησαν, επίσης, ενισχύσεις που μεταβαίνουν αεροπορικώς, αποτελούμενες από 32 δασοκομάντος, που θα επιχειρούν όλη τη νύχτα μαζί με τους συναδέλφους τους μέχρι να ξημερώσει και να μπορέσουν να κινητοποιηθούν εκ νέου εναέρια μέσα.

Συνδρομή παρέχουν υδροφόρες ΟΤΑ και μηχανήματα έργου.

Μπαράζ μηνυμάτων από το 112

Λίγο μετά τις 19:00, μήνυμα μέσω του 112 εστάλη στην περιοχή Αποδούλου. «Δασική πυρκαγιά στην περιοχή σας. Αν βρίσκεστε στην περιοχή Αποδούλου Ρεθύμνου παραμείνετε σε ετοιμότητα».

Νωρίτερα, αντίστοιχο μήνυμα εστάλη στους κατοίκους στις περιοχές Χωρδάκι και Αγιος Ιωάννης. «Δασική πυρκαγιά μεταξύ των περιοχών Χωρδάκι και Αγίου Ιωάννη Ρεθύμνου. Παραμείνετε σε ετοιμότητα. Ακολουθείτε τις οδηγίες των Αρχών».

 

 

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα