Ολυμπιακοί Αγώνες: Ανέκτησε τις αισθήσεις του ο Γκίρμα μετά τον τραυματισμό – σοκ

Διαβάζεται σε 2'
Ολυμπιακοί Αγώνες: Ανέκτησε τις αισθήσεις του ο Γκίρμα μετά τον τραυματισμό – σοκ
AP @David J. Phillip

Ο παγκόσμιος ρέκορντμαν Λαμέχα Γκίρμα, μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο καθώς σκόνταψε κατά τη διάρκεια του τελικού των 3.000μ στους Ολυμπιακούς Αγώνες 2024.

Ακραία συναισθήματα προσέφερε ο τελικός των 3000 μέτρων με εμπόδια το βράδυ της Τετάρτης (7/8) στο Σταντ ντε Φρανς, με τον παγκόσμιο ρέκορντμαν Λαμέχα Γκιρμά από την Αιθιοπία να έχει πτώση-σοκ και σοβαρό τραυματισμό, πριν ο Μαροκινός Σουφιάν Ελ Μπακαλί τερματίσει πρώτος και κατακτήσει το χρυσό μετάλλιο.

Ο 23χρονος κάτοχος του παγκόσμιου ρεκόρ χτύπησε το κεφάλι του στην πίστα αφού έκοψε το γόνατό του σε ένα εμπόδιο στον τελευταίο γύρο του αγώνα. Έπεσε στο έδαφος χωρίς τις αισθήσεις του, προτού οι γιατροί τον βάλουν σε φορείο και απομακρύνουν από τον αγωνιστικό χώρο.

AP @David J. Phillip

Ο 23χρονος, ο οποίος ήταν “ασημένιος” στους Αγώνες του Τόκιο και στα δύο τελευταία παγκόσμια πρωταθλήματα, μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο για αξιολόγηση. Η ομάδα του επιβεβαίωσε αργότερα στη γαλλική L’Equipe ότι ανέκτησε τις αισθήσεις του και μπορούσε να μιλήσει.

AP @David J. Phillip

Η σχετική ανακοίνωση από τους διοργανωτές της Ολυμπιάδας του Παρισιού αναφέρει: «Μετά την πτώση του στο στιπλ 3.000 μέτρων, ο Λαμέχα Γκιρμά έλαβε άμεση φροντίδα από τους επόπτες ιατρούς. Η σκέψη μας είναι μαζί του και στέλνουμε ευχές για ταχεία ανάρρωση. Το Paris 2024 είναι σε συνεχή επικοινωνία με την Αιθιοπική NOC για να ενημερώνεται για την εξέλιξη της υγείας του».

Ως προς το αγώνισμα, ο Μαροκινός Σουφιάν Ελ Μπακαλί έκανε ρεκόρ σεζόν με 8:06.05 και κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο μπροστά από τους Κένεθ Ρουκς (ΗΠΑ) – Άμπραχαμ Κίμπιγουοτ (Κένυα).

 

 

 

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα