Ξένια Καρελίνα: Η Ρωσοαμερικανίδα μπαλαρίνα αντιμέτωπη με 15ετή φυλάκιση για προδοσία

Διαβάζεται σε 2'
Ξένια Καρελίνα: Η Ρωσοαμερικανίδα μπαλαρίνα αντιμέτωπη με 15ετή φυλάκιση για προδοσία
Η Ξένια Καρελινα AP Photo

Η Ξένια Καρελίνα απειλείται με 15ετή ποινή κάθειρξης καθώς οι ρωσικές αρχές την κατηγορούν για προδοσία.

Ποινή κάθειρξης 15 χρόνων ζήτησαν σήμερα, Πέμπτη (07/08), οι Ρώσοι εισαγγελείς για τη Ρωσοαμερικανίδα μπαλαρίνα Ξένια Καρελίνα, η οποία κατηγορείται για προδοσία.

Η Καρελίνα, που δεν είχε συμπεριληφθεί στη μεγάλη ανταλλαγή κρατουμένων μεταξύ της Ρωσίας και της Δύσης την περασμένη εβδομάδα, δικάζεται στην πόλη Γεκατερίνεμπουργκ για προδοσία υπέρ της Ουκρανίας.

Η ετυμηγορία, που αναμενόταν σήμερα, τώρα θα ανακοινωθεί στις 15 Αυγούστου, σύμφωνα με δημοσιογράφο του Reuters στο δικαστήριο. Οι εισαγγελείς πρότειναν την 15ετή κάθειρξη της Καρελίνα.

Η Καρελίνα γεννήθηκε στη Ρωσία αλλά μετανάστευσε στις ΗΠΑ το 2012 και έγινε Αμερικανίδα πολίτης το 2021. Συνελήφθη από την υπηρεσία ασφαλείας FSB αφού πέταξε στη Ρωσία για να επισκεφθεί την οικογένειά της στο Γεκατερίνεμπουργκ στις αρχές του χρόνου.

Οι αρχές της απήγγειλαν την κατηγορία της προδοσίας αφού εντόπισαν στο κινητό της τηλέφωνο ότι είχε δωρίσει 51,80 δολάρια στο Razom, μια φιλανθρωπική οργάνωση που παρέχει βοήθεια στην Ουκρανία, όταν η Ρωσία εισέβαλε στη γείτονα χώρα τον Φεβρουάριο του 2022.

Η FSB ισχυρίστηκε ότι ο τελικός δικαιούχος ήταν ο ουκρανικός στρατός.

Η Razom δήλωσε τη στιγμή της σύλληψής της ότι ήταν «συγκλονισμένη». Ο ιστότοπος της φιλανθρωπικής οργάνωσης αναφέρει ότι υποστηρίζει μια σειρά από ανθρωπιστικά προγράμματα, συμπεριλαμβανομένης της προμήθειας κιτ πρώτων βοηθειών, γεννητριών, ραδιοφώνων και οχημάτων στους Ουκρανούς γιατρούς πρώτης γραμμής.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα