Μιχάλης Κατρίνης: “Για ποια ασφάλεια μιλάμε;”

Διαβάζεται σε 2'
Μιχάλης Κατρίνης: “Για ποια ασφάλεια μιλάμε;”

Έναν χρόνο από τη δολοφονία του Μιχάλη Κατσούρη, ο υποψήφιος πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Μιχάλης Κατρίνης αρθρογραφεί στο NEWS 24/7 για την κατάρρευση του «νόμος και τάξη».

Θυμάμαι πέρυσι, σαν σήμερα, το πρωί της 8ης Αυγούστου, όταν ξύπνησα και σοκαρισμένος αντίκρισα τις ειδοποιήσεις στο κινητό μου.

Δεν μπορούσες να πιστέψεις αυτό που διάβαζες.

Το βράδυ της 7ης Αυγούστου, ένας στρατός από Κροάτες χούλιγκανς είχε εξαπολύσει επίθεση στην καρδιά της Νέας Φιλαδέλφειας, στο κέντρο της χώρας, με αποτέλεσμα να χάσει τη ζωή του ένας νέος άνθρωπος.

Δεν μπορούσες να πιστέψεις η σειρά των γεγονότων.

Ένα κομβόι αυτοκινήτων, σχεδόν 150 άτομα, διέσχισαν ολόκληρη τη χώρα, μπήκαν στην πρωτεύουσα από κεντρικούς οδικούς άξονες, πάρκαραν σαν κύριοι, εξοπλίστηκαν με καδρόνια, ναυτικές φωτοβολίδες και διάφορα άλλα «όπλα», πήραν το τρένο (!) για τέσσερις στάσεις, συναντήθηκαν με άλλους χούλιγκανς -που επίσης είχαν φτάσει ανενόχλητοι στο σημείο-, περπάτησαν σαν οργανωμένος στρατός στον Περισσό και τη Νέα Φιλαδέλφεια και πραγματοποίησαν τη δολοφονική επίθεση τους σε ένα χώρο γεμάτο κάμερες και πάρα πολύ κόσμο που βρίσκονταν στις γειτονικές καφετέριες και εστιατόρια.

Δεν μπορούσες να πιστέψεις τις σοκαριστικές λεπτομέρειες.

Η αστυνομία του Μαυροβουνίου είχε προειδοποιήσει τις Ελληνικές αρχές. Είχαν καταγράψει τα οχήματα και παρέδωσαν τα στοιχεία στους Έλληνες ομολόγους τους. Και όμως η διαταγή ήταν «διακριτική παρακολούθηση». Ακόμη και όταν έφτασαν στα διόδια της Κορίνθου, η μικρή αστυνομική δύναμη που βρισκόταν εκεί διατάχθηκε να μην τους σταματήσει. Ακόμα και όταν μπήκαν στην Αττική οδό δεν σήμανε συναγερμός. Ακόμα και όταν ο σταθμάρχης του ΗΣΑΠ έστελνε ανατριχιαστικές πληροφορίες, ουδεμία ενέργεια έγινε. Ακόμα και την ύστατη στιγμή, όταν και έγινε εμφανές το τι θα επακολουθούσε η αστυνομία επέλεξε να μην παρέμβει, παρά μόνο όταν ήταν πλέον πολύ αργά.

Σήμερα, ένα χρόνο μετά, εκατό και πλέον συλληφθέντες έχουν αφεθεί ελεύθεροι, ο δολοφόνος του Μιχάλη Κατσούρη δεν έχει βρεθεί, ενώ φυσικά ουδεμία πολιτική ευθύνη έχει αποδοθεί.

Η κυβέρνηση τεχνηέντως μετατόπισε τη συζήτηση στην «οπαδική βία» και μόνο μετά από ακόμη μια δολοφονία -αστυνομικού αυτή τη φορά-, πολλούς μήνες αργότερα, αποφάσισε να εξαγγείλει κάποια ελάχιστα μέτρα, κυριολεκτικά για «τα μάτια του κόσμου», αφού επουδενί δεν αγγίζουν την ουσία του προβλήματος.

Η ουσία όμως ήταν και παραμένει μία. Το κράτος του πολυδιαφημισμένου δόγματος «νόμος και τάξη» κατέρρευσε ολοκληρωτικά εκείνη την ημέρα.

Το μήνυμα ήταν σαφές… κανείς και πουθενά δεν μπορεί να αισθάνεται ασφαλής. Και εδώ και ένα χρόνο, δυστυχώς, τίποτα δεν έχει αλλάξει.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα