Ολυμπιακοί Αγώνες: Η καλύτερη και η χειρότερη βουτιά στην κατάδυση

Διαβάζεται σε 1'
Ολυμπιακοί Αγώνες: Η καλύτερη και η χειρότερη βουτιά στην κατάδυση
H βουτιά της Quan Hongchan στους Ολυμπιακούς Αγώνες στο Παρίσι AP Photo

Στους Ολυμπιακούς Αγώνες στο Παρίσι καταγράφηκε η “τέλεια” βουτιά από την κινέζα Κουάν Χονγκτσαν και η χειρότερη βουτιά της Άλισον Γκίμπσον.

Η χρυσή Κουάν Χονγκτσάν από την Κίνα κατάφερε να κάνει την “τέλεια βουτιά” συγκεντρώνοντας μόνο 10άρια από τους κριτές. Αντίθετα, η Αμερικανίδα Άλισον Γκίμπσον βρέθηκε στο τέλος της κατάταξης στο άθλημα της κατάδυσης, κάνοντας τη χειρότερη βουτιά από τον βατήρα και παίρνοντας μηδέν από όλους τους κριτές κατά την διάρκεια των Ολυμπιακών Αγώνων στο Παρίσι.

Η 17χρονη κινέζα Ολυμπιονίκης λαμβάνει φέτος το 2ο χρυσό μετάλλιο, γράφοντας ιστορία με την εντυπωσιακή της βουτιά. Να σημειωθεί μάλιστα ότι πήρε 10 από όλους τους κριτές και η βουτιά της ήταν τόσο λεπτά υπολογισμένη όπου δεν δημιουργήθηκε καν κύμα από την πτώση της.

Από την άλλη, υπάρχει και η Αμερικανίδα δύτης Άλισον Γκίμπσον που βρίσκεται στην επικαιρότητα για τον λάθος λόγο. Η Άλισον έκανε την χειρότερη βουτιά στην κατάδυση και όλοι οι κριτές την βαθμολόγησαν με το απόλυτο μηδέν. Το βασικό σφάλμα της Άλισον ήταν η θέση των ποδιών της που ακούμπησαν τον βατήρα. Η άτυχη αθλήτρια τερμάτισε τελευταία μεταξύ των 28 δυτών στους Αγώνες του Παρισιού.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα