Αναζωπυρώθηκε η φωτιά στο Ρέθυμνο – Απανωτά 112 για εκκενώσεις οικισμών

Διαβάζεται σε 3'
Φωτιά στο Ρέθυμνο
Φωτιά στο Ρέθυμνο NeaKriti.gr

“Φούντωσε” ξανά η φωτιά που είχε ξεσπάσει χθες στο νότιο Ρέθυμνο. Μεγάλη κινητοποίηση της Πυροσβεστικής. Μήνυμα 112 σε κατοίκους περιοχών να απομακρυνθούν.

Αναζωπυρώθηκε λίγο μετά τις 12:00 το μεσημέρι της Πέμπτης (08/08) η μεγάλη φωτιά που ξέσπασε χθες στο Ρέθυμνο, στις περιοχές Αμαρίου και Αγίου Βασιλείου, στην Κρήτη.

Σύμφωνα με το NeaKriti.gr, η φωτιά είναι και σε εξέλιξη, με ισχυρές δυνάμεις της Πυροσβεστικής να βρίσκονται στο σημείο και να επιχειρούν για την κατάσβεσή της. Σηκώθηκαν και τέσσερα εναέρια μέσα, δύο ελικόπτερα και δύο αεροπλάνα, που πραγματοποιούν συνεχείς ρίψεις νερού.

Νέο μήνυμα του 112 εστάλη στους κατοίκους του χωριού Αποδούλου να απομακρυνθούν προς την κοινότητα Φουρφουρά. Όπως αναφέρει το μήνυμα:

“Ρέθυμνο. Δασική πυρκαγιά στην περιοχή σας. Αν βρίσκεστε στην περιοχή Αποδούλου απομακρυνθείτε προς Φουρφουρά. Ακολουθείτε τις οδηγίες των Αρχών”.

Επίσης, μήνυμα για εκκένωση του οικισμού τους εστάλη και στους κατοίκους της Αγίας Παρασκευής, καλώντας τους να απομακρυνθούν προς Μάνδρες.

“Ρέθυμνο. Δασική πυρκαγιά στην περιοχή σας. Αν βρίσκεστε στην περιοχή Αγία Παρασκευή απομακρυνθείτε προς Μάνδρες. Ακολουθείτε τις οδηγίες των Αρχών” αναφέρεται χαρακτηριστικά στο μήνυμα.

Νωρίτερα είχε σταλεί μήνυμα 112 προς τους πολίτες, στο οποίο αναφερόταν:“αν βρίσκεστε στις περιοχές Αποδούλου, Αγίου Ιωάννη και Νίθαυρη Ρεθύμνου παραμείνετε σε ετοιμότητα και ακολουθείτε τις οδηγίες των Αρχών”.

Στο Ρέθυμνο και στο μέτωπο της φωτιάς βρίσκονται ο υπαρχηγός του Πυροσβεστικού Σώματος Νίκος Ρουμελιώτης, ο γ.γ. Πολιτικής Προστασίας Βασίλης Παπαγεωργίου και ο επιτελάρχης Γιώργος Μαρκουλάκης.

Νωρίτερα, το πρωί της Πέμπτης (08/08),  εικόνα της φωτιάς ήταν καλύτερη, καθώς είχε γίνει γνωστό πως δεν υπήρχε ενεργό μέτωπο.

Ωστόσο, η κατάσταση παρέμενε δύσκολη καθώς η πυρκαγιά δεν είχε τεθεί ακόμα υπό πλήρη έλεγχο. Η έκταση της φωτιάς ήταν μεγάλη και υπήρχαν πολλές διάσπαρτες εστίες, γνωστές και ως “καντηλάκια”, οι οποίες συνέχιζαν να καίνε.

Στην περιοχή της Αγίας Παρασκευής, οι φλόγες έφτασαν χθες το βράδυ στις αυλές των σπιτιών, αλλά χάρη στην έγκαιρη απομάκρυνση των κατοίκων και τις υπεράνθρωπες προσπάθειες των πυροσβεστικών δυνάμεων, σώθηκαν τα σπίτια με μόνο κάποιους βοηθητικούς χώρους να υφίστανται ζημιές.

Με το πρώτο φως της ημέρας, σήμερα, δύο ελικόπτερα και δύο αεροσκάφη ξεκίνησαν να επιχειρούν από αέρος, ενώ όλο το βράδυ χθες οι δασοκομάντος από την Αθήνα, οι επίγειες δυνάμεις 67 πυροσβέστες με 4 ομάδες πεζοπόρων της 3ης ΕΜΟΔΕ, 19 οχήματα, 3 Ε/Π και οι εθελοντές δεν έπαψαν να δίνουν μάχη με τις φλόγες.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα