Θεατρικές επιχορηγήσεις: Αυτές οι παραγωγές μοιράζονται τα 2 εκατομμύρια ευρώ

Διαβάζεται σε 2'
Θεατρική Αίθουσα
unsplash

Επιχορηγήσεις ύψους 2.006.000 ευρώ και παροχή αιγίδας για θεατρικές παραγωγές, φεστιβάλ, περιοδείες και εκδηλώσεις θεάτρου από το Υπουργείο Πολιτισμού. Πώς μοιράζονται.

Επιχορηγήσεις συνολικού ύψους 2.006.000,00 ευρώ ανακοινώνονται από το Υπουργείο Πολιτισμού μετά από πρόσκληση μέσω του Μητρώου Πολιτιστικών Φορέων του ΥΠΠΟ, για επιχορήγηση ή/και παροχή αιγίδας Επαγγελματικών Σχημάτων Θεάτρου, στο πλαίσιο της πρόσκλησης εκδήλωσης ενδιαφέροντος του Υπουργείου Πολιτισμού.

Το πρόγραμμα «Δημιουργική Ελλάδα – Επιχορηγήσεις Συγχρόνου Πολιτισμού 2024» υποστηρίζει έμπρακτα το Σύγχρονο Πολιτισμό σε όλη τη χώρα. Βασική επιδίωξή του είναι η ενίσχυση και ανάδειξη αξιόλογων πολιτιστικών εκδηλώσεων/δράσεων/πρωτοβουλιών σε όλους τους τομείς, συμβάλλοντας ταυτόχρονα στην ανανέωση του ενδιαφέροντος των πολιτών για τις σύγχρονες καλλιτεχνικές δημιουργίες, σημειώνει η σχετική ανακοίνωση του ΥΠΠΟ.

Υποβλήθηκαν συνολικά 233 εμπρόθεσμες προτάσεις, συμπεριλαμβανόμενων των Θεατρικών Παραγωγών, των Θεατρικών Εκδηλώσεων, των Θεατρικών Φεστιβάλ και των Θεατρικών Περιοδειών, εκ των οποίων πληρούσαν τους όρους και τις προϋποθέσεις της πρόσκλησης οι 188.

Η αρμόδια επιτροπή για τις επιχορηγήσεις των επαγγελματικών σχημάτων του Ελεύθερου Θεάτρου -αποτελούμενη από τους Ιωάννη Παπαδάκη – Μετζικώφ, Πρόεδρο (Ζωγράφο – Σκηνογράφο – Ενδυματολόγο), Γαβριέλλα-Πηνελόπη Τριανταφύλλη, Αντιπρόεδρο (Διευθύντρια Προγραμματισμού και Παραγωγής, Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος), Δρ Αμαλία Κοντογιάννη, Μέλος (Δόκτωρα Θεατρολογίας / Προϊσταμένη του Τμήματος Καλλιτεχνικού Έργου και Δραματολογίου του ΚΘΒΕ), δρ Κωνσταντίνο Μπούρα, Μέλος (Θεατρολόγο – Μεταφρασεολόγο – Κριτικό), Ιωάννη Μαργαρίτη, Μέλος (Σκηνοθέτη – Καλλιτεχνικό Διευθυντή ΔΗΠΕΘΕ Καλαμάτας), Ανδρέα Σκούρτη, Μέλος (Αρχιτέκτονα, Σκηνογράφο, Λέκτορα Σκηνογραφίας στην Royal Central School of Speech and Drama – University of London), Πηνελόπη (Πέγκυ) Σταθακοπούλου, Μέλος (Ηθοποιό) γνωμοδότησε θετικά, ομόφωνα, υπέρ της επιχορήγησης και παραχώρησης αιγίδας, όπου είχε ζητηθεί, σε 95 προτάσεις στο σύνολο, με αντίστοιχα ποσά, με γνώμονα όχι την κάλυψη του συνολικού κόστους παραγωγής τους αλλά τη μερική τους στήριξη, με προτεραιότητα τη διασφάλιση των συμμετεχόντων σε αυτές καλλιτεχνών.

Ακολουθεί ο πίνακας με τα ποσά επιχορήγησης και παροχή αιγίδας

yppo

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα