Ρέιβεν Σάντερς: Ποιο είναι το μασκοφόρο άτομο που αγωνίζεται στη γυναικεία σφαιροβολία

Διαβάζεται σε 3'
Ρέιβεν Σάντερς
Ρέιβεν Σάντερς AP Photo Bernat Armangue

Όσα γνωρίζουμε για το Ρέιβεν Σάντερς, το μασκοφόρο άτομο που αγωνίζεται στη γυναικεία σφαιροβολία στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Παρισιού.

Έχει τραβήξει όλα τα βλέμματα με τις μοναδικές ενδυματολογικές επιλογές του, αφήνοντας ένα μυστήριο να αιωρείται. Ο λόγος για το Ρέιβεν Σάντερς, το μασκοφόρο άτομο που αγωνίζεται στη γυναικεία σφαιροβολία στους Ολυμπιακούς Αγώνες.

Κατέκτησε το αργυρό μετάλλιο στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο και θα αγωνιστεί στον τελικό της σφαιροβολίας στις 9 Αυγούστου στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Παρισιού.

Το Ρέιβεν Σάντερς είναι non binary, χρησιμοποιεί τις αντωνυμίες “they/them” και φέρνει το δικό του, μοναδικό στυλ σε κάθε ευκαιρία. Στην τελευταία του εμφάνιση, το πρωί της Πέμπτης, εμφανίστηκε φορώντας μια μαύρη μάσκα full face και χάλκινα γυαλιά ηλίου, ενώ τα μαλλιά του ήταν βαμμένα νέον πράσινο και μοβ.

Είναι 28 χρονών, με καταγωγή από το Τσάρλεστον της Νότιας Καρολίνας και έχει κερδίσει τους τίτλους σφαιροβολίας στο NCAA το 2015 και το 2016.

Το Ρέιβεν Σάντερς αλλάζει συχνά το στυλ τoυ, καθώς στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο είχε αγωνιστεί με μια ροζ μάσκα στυλ “Ημέρα των Νεκρών”.

“Είμαι σε πλήρη φόρμα,” δήλωσε στους δημοσιογράφους όταν ρωτήθηκε για την πιο πρόσφατη εμφάνισή της, σύμφωνα με τον Guardian. “Έπρεπε να υπενθυμίσω στον κόσμο ποιo είμαι”.

Η έμπνευση του Σάντερς

Φυσικά, πίσω από το εκκεντρικό και ξεχωριστό λουκ του Σάντερς, υπάρχει μια έμπνευση. Κι αυτή είναι ο χαρακτήρας του “Hulk”, ενός ντροπαλού και εσωστρεφούς καθηγητή φυσικής, τον Bruce Banner, που μετατρέπεται σε ένα μεγάλο πράσινο τέρας κάθε φορά που θυμώνει. Ένα κεντρικό θέμα της ιστορίας του είναι η μάχη με τον θυμό του.

Ρέιβεν Σάντερς
Ρέιβεν Σάντερς AP Photo Bernat Armangue

“Στο ταξίδι μου, ειδικά αντιμετωπίζοντας θέματα ψυχικής υγείας, έμαθα πώς να διαχωρίζω τα συναισθήματά μου, με τον ίδιο τρόπο που ο Bruce Banner έμαθε να ελέγχει τον Hulk, να τον αφήνει να εμφανίζεται τις σωστές στιγμές, και έτσι βρήκε ψυχική ηρεμία,” είχε δηλώσει το 2021, σύμφωνα με το Yahoo! Sport. “Αλλά όταν ο Hulk εμφανιζόταν, κατέστρεφε ό,τι έπρεπε να καταστραφεί“.

Η πρώτη του επαφή με τη μάσκα ήρθε κατά τη διάρκεια της πανδημίας του κόβιντ, κάτι που (η μάσκα) το έκανε να νιώθει άνετα και συνεχίζει να τη φορά ακόμα και μετά την πανδημία, καθώς το βοηθά να αποφεύγει τους περισπασμούς. Στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο φορούσε μάσκα με θέμα τον Hulk.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα