Αυστραλία: Ζωολόγος βίαζε, βασάνιζε και σκότωνε δεκάδες σκυλιά

Διαβάζεται σε 1'
Αυστραλία: Ζωολόγος βίαζε, βασάνιζε και σκότωνε δεκάδες σκυλιά
RICHARD GRANDE/AFP

Ο Άνταμ Μπρίτον, διακεκριμένος ζωολόγος που ειδικεύεται στους κροκόδειλους, καταδικάστηκε στην Αυστραλία για φρικαλέα εγκλήματα κατά των ζώων.

Φρίκη έχει προκαλέσει ο ζωολόγος Άνταμ Μπρίτον που κατηγορείται για τον βιασμό, τον βασανισμό και τον θάνατο δεκάδων σκυλιών στην Αυστραλία. Η ποινή του συμπεριλαμβάνει φυλάκιση 10 ετών και 5 μηνών χωρίς τη δυνατότητα αποφυλάκισης υπό όρους μέχρι και τον 6ο χρόνο φυλάκισης.

Ο 52χρονος κατηγορούμενος, αν και ζωολόγος, φαίνεται να μισούσε τα ζώα καθώς ομολόγησε την ενοχή του για τον βασανισμό 42 σκύλων και τον θάνατο 39. Παράλληλα, παραδέχτηκε πως ήταν ένοχος για τέσσερις κατηγορίες για πρόσβαση και μετάδοση υλικού κακοποίησης παιδιών.

Κατά τη διάρκεια της δίκης, μάλιστα, ο δικαστής προειδοποίησε το ακροατήριο πως οι λεπτομέρειες των αδικημάτων ενδεχομένως να προκαλέσουν έντονη αποστροφή.

Σύμφωνα με το skynews, το δικαστήριο είχε προηγουμένως ακούσει ότι ο Μπρίτον είχε ένα «σαδιστικό σεξουαλικό ενδιαφέρον» για τα ζώα, και ιδιαίτερα τα σκυλιά.

Να σημειωθεί κιόλας ότι πέρα από τα δικά του σκυλιά, ο Μπρίτον βασάνιζε και τα κατοικίδια ανυποψίαστων ιδιοκτητών που του παραχωρούσαν τα ζώα τους για να τα φροντίσει.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα