Κασσελάκης: Πολιτική από τη Μύκονο και για τη “στέρνα” του

Διαβάζεται σε 4'
Στέφανος Κασσελάκης
Στέφανος Κασσελάκης ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ / EUROKINISSI

Ο Στέφανος Κασσελάκης “πετάει την μπάλα στην εξέδρα” για τις αποκαλύψεις για την παράνομη πισίνα στο σπίτι του, στις Σπέτσες.

Μια εφημερίδα (Πρώτο Θέμα) αποκάλυψε ότι ο Κασσελάκης έφτιαξε πισίνα στο σπίτι του στις Σπέτσες. Παράνομα, αφού σ’ αυτό το νησί απαγορεύεται.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ είχε δύο επιλογές:

Πρώτον, να παραδεχθεί την παρανομία και να δηλώσει ότι θα την θεραπεύσει. Είχε πάθει ξανά το ίδιο, όταν αποκαλύφθηκε ότι ήταν ιδιοκτήτης εταιρειών στο εξωτερικό, κάτι που απαγορεύεται από την ελληνική νομοθεσία (με νόμο της κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ) για αρχηγούς κομμάτων. Είχε τότε πει ότι δεν γνώριζε την απαγόρευση, επέκρινε το νόμο (του ΣΥΡΙΖΑ) και υποσχέθηκε ότι θα συμμορφωθεί στη δήλωση Πόθεν Έσχες που θα κατέθετε.

Δεύτερον, να διαψεύσει ρητά και κατηγορηματικά τα περί παρανομίας, παρουσιάζοντας όλα τα αποδεικτικά στοιχεία. Ώστε να βουλώσει τα στόματα των κατηγόρων του.

Και οι δύο αυτές επιλογές θα ήταν καθαρές λύσεις. Αλλά δεν επέλεξε καμία. Από τη Μύκονο, όπου παραθερίζει, άρχισε να επιτίθεται στην εφημερίδα που έκανε την αποκάλυψη. Την κατηγόρησε ότι πήρε διαφημιστική καταχώρηση από εταιρεία που έχει εμπλακεί στο σκάνδαλο των υποκλοπών. Επίσης, κατηγόρησε τον εκδότη της ότι δεν αντέδρασε μολονότι ήταν μεταξύ εκείνων που παρακολουθούνταν με το παράνομο λογισμικό Predator.

Ακόμα κι αν ο κ. Κασσελάκης έχει δίκιο και οι κατηγορίες που τους αποδίδει ισχύουν, ανακύπτουν δύο θέματα. Γιατί τις «ανακάλυψε» όταν η εφημερίδα ασχολήθηκε με την πισίνα του; Αν δεν έκανε την αποκάλυψη, δεν θα υπήρχε θέμα; Και, δεύτερον, έχει ή όχι παράνομη πισίνα το σπίτι του στις Σπέτσες; Διότι η εικόνα στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ, από την ομάδα των «κασελακίστας», που υποστηρίζουν ότι δεν είναι πισίνα, αλλά… «στέρνα» ή «γούρνα», μόνο θυμηδία προκαλεί.

Και κάτι ακόμα. Πόσο νομιμοποιείται ο κ. Κασσελάκης να ξιφουλκεί εναντίον άλλων μέσων ενημέρωσης, όταν  στα κομματικά (του ΣΥΡΙΖΑ) γίνεται της κακομοίρας; Απολύσεις (ουσιαστικά, εκδίωξη ανεπιθύμητων στη νέα ηγεσία δημοσιογράφων), καθυστερήσεις πληρωμών κ.α. Είναι δυνατόν ο αρχηγός ενός αριστερού κόμματος να κάνει διακοπές στη Μύκονο και, ταυτόχρονα, να συμπεριφέρεται σαν σκληρός εργοδότης, αναγκάζοντας την ΕΣΗΕΑ να κηρύσσει τη μια απεργία μετά την άλλη στα ΜΜΕ του ΣΥΡΙΖΑ ;

Καλές είναι οι καταγγελίες για τους άλλους, αρκεί να έχεις φροντίσει να είναι καλά και τα του οίκου σου. Αν αυτά είναι εντάξει,  δικαιούσαι να παριστάνεις τον τιμητή των άλλων. Διαφορετικά, απλώς υποκρίνεσαι. Πιάστηκες με τη γίδα στην πλάτη και καταφεύγεις σε αντιπερισπασμούς, κοινώς πετάς τη μπάλα στην εξέδρα.

Είναι αυτές οι μέθοδοι έντιμες; Είναι αριστερές; Είναι, έστω, κανονικές για νέο αρχηγό κόμματος; Όχι, δεν είναι.

Σε κατηγορούν ότι έχεις παράνομη πισίνα; Απαντάς αμέσως επί της ουσίας με χαρτιά και ντοκουμέντα και ζητάς να ανακαλέσουν. Αν δεν το κάνουν, είναι συκοφαντία και δικαιούσαι να πας στα δικαστήρια. Όπως έκανε ο Τσίπρας, όταν έλεγαν και έγραφαν ότι είχε βίλα εκατομμυρίων. Και δικαιώθηκε.

Αλλιώς είσαι ανοιχτός από παντού. Βάζεις τους δικούς σου να βαφτίζουν την πισίνα σου «στέρνα» και γελάει ακόμα και το παρδαλό κατσίκι. Κατακεραυνώνεις ιδιωτικές επιχειρήσεις, ενώ στις δικές σου, τις κομματικές, κάνεις αντεργατικά όργια. Και, παράλληλα με όλα αυτά, κάνεις «πολιτική»(δηλαδή, τικτοτίζεις, φεϊσμπουκίζεις ή τουϊτερκίζεις) από κάποια μυκονιάτικη πισίνα ή, κατά την ορολογία των κασσελακίστας, φτωχική «γούρνα».

Για να ξεκουράζεις τα αριστερά πόδια σου…

ΥΓ: Πριν από πολλές δεκαετίες, ο Γάλλος ηθοποιός Ιβ Μοντάν  πήγε σε μια συνέντευξη Τύπου οδηγώντας ένα πολυτελές και, εννοείται, πανάκριβο αυτοκίνητο. Ο πρώτος δημοσιογράφος τον ρώτησε: «Μα, πώς γίνεται εσείς, ένας αριστερός, να κυκλοφορείτε με τέτοιο όχημα;». Ο Μοντάν μειδίασε  και απάντησε: «Καλύτερα πλούσιος και αριστερός παρά φτωχός και δεξιός»! Αλλά ο Μοντάν δεν ήταν «αριστερός» αρχηγός και δεν βάφτισε την πισίνα «γούρνα» και την Πόρσε «Ρενό». Διότι ήταν (κανονικός) αριστερός και πλούσιος. Και δεν κορόιδευε ούτε υποκρινόταν…

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα