Πόλο, Ελλάδα-Ουγγαρία 9-12: Δεν είχε καθαρό μυαλό η “γαλανόλευκη” και θα παίξει για την 7η θέση

Διαβάζεται σε 3'
Πόλο, Ελλάδα-Ουγγαρία 9-12: Δεν είχε καθαρό μυαλό η “γαλανόλευκη” και θα παίξει για την 7η θέση
ANIKO KOVACS/LEN

Δεν κατάφερε να “σηκώσει κεφάλι” η Εθνική Πόλο Γυναικών που ηττήθηκε με 12-9 από την Ουγγαρία και θα παίξει απέναντι στον Καναδά (10/8, 10:00) για την έβδομη θέση στους Ολυμπιακούς Αγώνες. Δεν είχαν καθαρό μυαλό οι Ελληνίδες διεθνείς, “λύγισαν” από Κέστελι και Βάλιι.

Μακριά από τον καλό της εαυτό έμεινε η Εθνική Πόλο Γυναικών, η οποία γνώρισε την ήττα με 12-9 από την Ουγγαρία και έτσι θα περιοριστεί στο να διεκδικήσει την έβδομη θέση στους Ολυμπιακούς Αγώνες απέναντι στον Καναδά (10/8, 10:00).

Όπως γράφει το SPORT24, μολονότι πάλεψε μέχρι το τρίτο οκτάλεπτο, η “γαλανόλευκη” πήρε κακές αποφάσεις στο φινάλε και δεν κατάφερε να απαντήσει στον καιταιγισμό τερμάτων από τις Κέστελι και Βάλιι με αποτέλεσμα να οδηγηθεί μοιραία στην ήττα.

Από δύο γκολ σημείωσαν οι Ειρήνη Νίνου, Νικόλ Ελευθεριάδου και η Έλενα Ξενάκη, η οποία μάλιστα κέρδισε και αρκετές αποβολές. Η Ελλάδα “πληγώθηκε” όμως από την άμυνά της η οποία “λύγιζε” όσο περνούσε η ώρα. Τη μεγαλύτερη “ζημιά” στην ομάδα του Φώντα Λεμπέση έκαναν η Κέστελι και η Βάλιι που σκόραραν από τέσσερα και τρία γκολ αντίστοιχα.

ΤΟ ΜΑΤΣ:

Μουδιασμένα ξεκίνησαν το ματς οι παίκτριες των δύο ομάδων, μοιάζοντας επηρεασμένες από τις ήττες τους στα προημιτελικά. Η “γαλανόλευκη” δεν είχε στον πάγκο της ούτε την Αλεξία Καμμένου ούτε τον Τάσο Πιρπιρή καθώς είχαν αποβληθεί και στην τεχνική ηγεσία ήταν ο Φ. Λεμπέσης. Τόσο οι ελληνίδες όσο και οι μαγυάρες έκαναν βιαστικές επιλογές, χάνοντας τη μπάλα και αδυνατώντας να εκμεταλλευτούν τις αρκετές αποβολές του πρώτου οκταλέπτου.

Οι Ελληνίδες έπαιζαν ξανά καλή άμυνα όπως και με την Αυστραλία και πήγαν μπροστά στο σκορ στο δεύτερο οκτάλεπτο με τα γκολ της Ξενάκη και της Νίνου.

Δύο πρόσωπα επέδειξε η Εθνική Πόλο Γυναικών στο δεύτερο οκτάλεπτο καθώς ενώ μπήκε καλά και βρήκε δύο γκολ με τη Βάσω Πλευρίτου και τη Νικόλ Ελευθεριάδου, στη συνέχεια αδράνησε και είδε τις Μαγυάρες να μειώνουν με δύο γρήγορα τέρματα και εν τέλει να ισοφαρίζουν λίγο πριν το ημίχρονο.

Με το ξεκίνημα του τρίτου οκταλέπτου, η Ουγγαρία βρήκε και τέταρτο σερί γκολ με το τρίτο τέρμα της Βάλιι όμως η Ελλάδα “το έφερε τούμπα” με δύο γρήγορα γκολ από την Αλεξάνδρα Ασημάκη και την Ειρήνη Νίνου. Ο ρυθμός στο τρίτο οκτάλεπτο ήταν καταιγιστικός με την Κέστελι να βρίσκει δύο μακρινά γκολ ενώ η Ελευθεριάδου είχε άμεση απάντηση. Η Ελλάδα έχασε στο τέλος του τρίτου οκταλέπτου με τρεις αποβολές την Ελευθερία Πλευρίτου, ενώ είχε χάσει νωρίτερα και τη Μαργαρίτα, και έτσι η Ουγγαρία βρήκε κι άλλο γκολ πηγαίνοντας μπροστά στο σκορ στο τελευταίο οκτάλεπτο.

Καταστροφικά μπήκε το τέταρτο οκτάλεπτο για τη “γαλανόλευκη” καθώς αδυνατούσε να βρει σκορ στην επίθεση και δέχθηκε δύο απανωτά γκολ από τις Μαγυάρες. Ο Φώντας Λεμπέσης πήρε τάιμ-άουτ στα πέντε λεπτά όμως η Ουγγαρία βρήκε και άλλο γκολ, με την Κέστελι ανεβάζοντας τη διαφορά στα τέσσερα γκολ.

Η Ελλάδα κατάφερε απλά να πλησιάσει στα τρια γκολ μέχρι το φινάλε και έτσι γνώρισε τελικά την ήττα με 12-9. Πλέον το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα θα παίξει το Σάββατο (10/8, 10:00) απέναντι στον Καναδά για τις θέσεις 7-8.

Τα οκτάλεπτα: 2-1, 2-3, 3-4, 2-4

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα