Κυνηγάκης: “Ήπια το νερό του Σηκουάνα, μία χαρά ήταν – Αν πάθω κάτι, έπαθα”

Διαβάζεται σε 2'
Κυνηγάκης: “Ήπια το νερό του Σηκουάνα, μία χαρά ήταν – Αν πάθω κάτι, έπαθα”
ο Άλκης Κυνηγάκης κατά την διάρκεια των Αγώνων, κολυμπάει στο Σηκουάνα EUROKINISSI

Ο συγκινημένος Άλκης Κυνηγάκης μίλησε για τις δυσκολίες που αντιμετώπισε τα τελευταία τρία χρόνια και, μεταξύ άλλων, για την εμπειρία του κολυμπώντας στα νερά του Σηκουάνα.

Ο Άλκης Κυνηγάκης τερμάτισε 10ος στα 10 χιλιόμετρα ανοιχτής θαλάσσης στους Ολυμπιακούς Αγώνες στο Παρίσι.

Φανερά συγκινημένος και δυσαρεστημένος με την απόδοσή του, δήλωσε ότι έχει αντιμετωπίσει αρκετές δυσκολίες την τελευταία τριετία. Παράλληλα, μίλησε και για τα νερά του Σηκουάνα που αποτελούν φλέγον ζήτημα.

Ο Έλληνας κολυμβητής ρωτήθηκε για το αν επηρεάστηκε από τα νερά του Σηκουάνα.Εγώ το ήπια, μια χαρά ήταν. Τώρα αν πάθω τίποτα, έπαθα”, είπε γελώντας. “Δεν ξέρω, έχω γευτεί χειρότερα νερά στη ζωή μου, οπότε δεν με ενόχλησε. Ούτε από την πρώτη στιγμή. Βλέπω τον πύργο του Άιφελ από πίσω οπότε δεν με νοιάζει καν. Το σημείο είναι τρομερό.”, συνέχισε.

Σύμφωνα με όσα γράφει το Sport24, ο Άλκης αναφέρθηκε και για τις γενικότερες δυσκολίες που αντιμετώπισε. “Δεν είχα ομάδα, δίπλα μου. Αντί να μου ανοιχτούν οι δρόμοι μετά το Τόκιο, έσφιξαν για μένα. Δεν καταλαβαίνω τον λόγο γι αυτό. Δεν καταλαβαίνω γιατί με αντιμετωπίζουν με αυτόν τον τρόπο. Ξέρουν σε ποιους αναφέρομαι.

Σε αυτό το αγώνισμα έδωσα την ψυχή μου. Ξυπνούσα και σκεφτόμουν αυτό το αγώνισμα στους Ολυμπιακούς Αγώνες. Ήρθε, δεν ήρθε. Ξέρω μέσα μου ότι έκανα τα πάντα. Ό,τι ήρθε μπροστά μου, από μέσα του πέρασα. Ούτε δεξιά, ούτε αριστερά. Από μέσα του. Αν μπορέσω να γράψω βιβλίο γι αυτά τα τρία χρόνια… Δεν μπορείτε να φανταστείτε τι έχω περάσει. Μέσα από αυτό το ταξίδι, έχω χάσει τον εαυτό μου. Αποτυχία, αποτυχία.

Ο αθλητισμός είναι αυτός που είναι. Αυτό που θα ήθελα να παρακαλέσω είναι αυτοί που πρέπει, οι αρμόδιοι, να είναι πιο κοντά στους αθλητές. Να είναι κοντά τους. Να τους αγαπήσουν περισσότερο κι όχι να τους βλέπουν σαν εχθρούς, γιατί είμαστε μια ομάδα, μια χώρα. Να βρίσκουμε λύσεις κι όχι να δίνουμε σφαλιάρες, επειδή μπορούμε“.

 

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα