Κασσελάκης: Το πόρισμα για τις υποκλοπές προσβάλλει τη νοημοσύνη του κόσμου

Διαβάζεται σε 4'
Ο Στέφανος Κασσελάκης
Ο Στέφανος Κασσελάκης Nick Paleologos / SOOC

Στην υπόθεση των υποκλοπών, τον Άδωνι Γεωργιάδη, αλλά και το μέλλον της κεντροαριστεράς, αναφέρθηκε ο Στέφανος Κασσελάκης, με αιχμές κατά της κυβέρνησης. Τι απαντούν πηγές του Μαξίμου.

Να απαντήσει αν είναι «εκβιαζόμενος» κάλεσε τον Άδωνι Γεωργιάδη ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Στέφανος Κασσελάκης σε συνέντευξή του στο “Πρώτο Πρόγραμμα”, χαρακτηρίζοντας «συνταρακτικό» ότι ο υπουργός Υγείας δήλωσε σχετικά με την αποκάλυψη των Reporters United πως έλαβε 11 φορές το σύνδεσμο από το κακόβουλο λογισμικό, ότι «δεν τον ενδιαφέρει αν παρακολουθείται, γιατί δεν έχει τίποτα να κρύψει».

Αναφερόμενος στο πόρισμα του Αρείου Πάγου για τις υποκλοπές, έκανε λόγο για «απαράδεκτη έρευνα», τονίζοντας πως δεν γίνεται «τέτοια έρευνα να καταλήγει σε τέτοιο σημείο χωρίς σκοπιμότητα» και ότι «προσβάλλει τη νοημοσύνη του κόσμου» και αποτελεί «πλήγμα για τη δημοκρατία».

Ερωτηθείς για το ζήτημα με τα μέσα ενημέρωσης του ΣΥΡΙΖΑ, δήλωσε πως «τον έχει απασχολήσει πολλούς μήνες» και ότι «συμπάσχει με τους εργαζόμενους», προσθέτοντας ότι το σχέδιο που παρουσίασαν δεν ήταν βιώσιμο. Σημείωσε, δε, ότι η «ειρωνεία» που δέχεται από τη ΝΔ όσον αφορά στις διακοπές του είναι «υποκριτική», καθώς ο λόγος που έχουν φτάσει εκεί τα πράγματα είναι ότι «υπηρετεί τη διαφάνεια». Κάτι που όπως είπε δεν κάνει η ΝΔ, καθώς δεν παρουσιάζει τους όρους ρύθμισης του χρέους της. «Αν η Ελλάδα είχε τη ρύθμιση χρέους της ΝΔ δεν θα είχαμε κανένα μνημόνιο», είπε χαρακτηριστικά.

Αναφορικά με την κατάσταση στο ΕΣΥ, υπογράμμισε πως τα «βίντεο που έχουν κυκλοφορήσει» είναι η «πραγματικότητα», καθώς «υγειονομικό προσωπικό και γιατροί αγκομαχούν και όντως ξεσπάνε». Αναφέρθηκε, μάλιστα, στον Άδωνι Γεωργιάδη, ως «υπουργό διάλυσης της υγείας» και τόνισε πως σε ενδεχόμενη κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ, η δημόσια υγεία θα είναι «προτεραιότητα», πιο πάνω και από τα «αμυντικά κονδύλια». Επισήμανε ότι η προηγούμενη κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ έκανε «τεράστιο κοινωνικό έργο», σχολιάζοντας πως οι διαφωνίες του με τον προκάτοχό του δεν αφορούν την περίοδο διακυβέρνησής του για την οποία «είναι περήφανος».

Ερωτηθείς σχετικά με τα θέματα ακρίβειας, συμπεριλαμβανομένων των αυξημένων ακτοπλοϊκών, έκανε λόγο για «ολιγοπώλια», επιρρίπτοντας τις ευθύνες στη «βαριά νεοφιλελεύθερη ατζέντα της ΝΔ». Ωστόσο, σημείωσε πως ο κόσμος αντιλαμβάνεται την «κοροϊδία» και πως είναι «δεδομένη η φθορά της ΝΔ».

«Η πολιτική φιλοσοφία της ΝΔ αποτυγχάνει», είπε, ενώ παραδέχτηκε ταυτόχρονα ότι πέρα από την Ελλάδα, και στην Ευρώπη, υπάρχει «κρίση» όσον αφορά την πειστικότητα της προοδευτικής ατζέντας. «Αυτή τη σύγχρονη αριστερή πρόταση προτίθεμαι να την παρουσιάσω στη ΔΕΘ. Πώς ακριβώς μπορεί να στηθεί ένα προοδευτικό κυβερνητικό πρόγραμμά», τόνισε ο Στ. Κασσελάκης.

Σχετικά με τις μελλοντικές εξελίξεις για την Κεντροαριστερά, είπε πως «το μεγαλύτερο κόμμα στις ευρωεκλογές αναδείχθηκε η αποχή» και ότι όποιο σχήμα υπάρχει στον προοδευτικό χώρο πρέπει να πείσει ότι θα αλλάξει «τον ρου της ιστορίας» και πως αυτό που λείπει από το ΣΥΡΙΖΑ είναι η «αξιοπιστία για κυβερνησιμότητα».

Όσον αφορά το ζήτημα της παραπομπής του Χρήστου Σπίρτζη στην Επιτροπή Δεοντολογίας, αρνήθηκε να σχολιάσει και παρέπεμψε στα αρμόδια όργανα. Επί της ουσίας για το θέμα της πισίνας έκανε λόγο για «διαστρέβλωση» από την εφημερίδα, αφού όπως είπε, «έχει βάθος 1,20μ και κατασκευάστηκε σε πρώην δεξαμενή» και σχολίασε πως «λέει πολλά» ότι χρησιμοποιήθηκε «παράνομο υλικό». «Πιστεύει κανείς ότι ο 36χρονος Στέφανος Κασσελάκης είναι η αιτία των δεινών της χώρας;», διερωτήθηκε, αφήνοντας αιχμές για προσπάθειες «αποπροσανατολισμού» της κοινής γνώμης.

Πηγές ΝΔ: Ίσως τον επηρέασε η παρατεταμένη έκθεση στον Μυκονιάτικο ήλιο

Με αιχμηρή γλώσσα απάντησαν πηγές της Νέας Δημοκρατίας στην παραπάνω συνέντευξη του Στέφανου Κασσελάκη.

“Ο ανερμάτιστος και ατεκμηρίωτος λόγος του κ. Κασσελάκη, οι συνεχείς επιθέσεις του κατά της Δικαιοσύνης και οι συκοφαντίες κατά των πολιτικών αντιπάλων δεν εκπλήσσουν πλέον κανέναν.

Αυτό που μάθαμε από τη σημερινή του συνέντευξη είναι ότι μπορεί κάποιος να απολαμβάνει μία παράνομη πισίνα, αρκεί να είναι 36 ετών και το βάθος της να μην ξεπερνά τα 120 εκατοστά. Ξέχασε να μας πει από ποια ηλικία και από ποιο βάθος πισίνας ξεκινά η νομιμότητα.

Ίσως η παρατεταμένη έκθεσή του στον Μυκονιάτικο ήλιο να τον επηρέασε σημαντικά. Ας ελπίσουμε οι βουτιές στην παράνομη πισίνα του στη βίλα των Σπετσών να βοηθήσουν στην «προσγείωση» στην πραγματικότητα”, αναφέρουν οι πηγές.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα