Βίντεο – ντοκουμέντο: Πώς δρούσε η οργάνωση που ανατίναζε ΑΤΜ σε Αττική και Φθιώτιδα

Διαβάζεται σε 2'
Βίντεο – ντοκουμέντο: Πώς δρούσε η οργάνωση που ανατίναζε ΑΤΜ σε Αττική και Φθιώτιδα

Τη δράση της οργάνωσης που ανατίναζε ΑΤΜ σε Αττική και Φθιώτιδα, αποκαλύπτει βίντεο ντοκουμέντο.

Αποκαλυπτικό είναι το βίντεο που βλέπει το φως της δημοσιότητας και αποτυπώνει τον τρόπο με τον οποίο δρούσε η εγκληματική οργάνωση που ανατίναζε ΑΤΜ σε Αττική και Φθιώτιδα.

Τα μέλη της οργάνωσης, κατέχοντας την απαραίτητη τεχνογνωσία και χρησιμοποιώντας στέρεες εκρηκτικές ύλες, κατασκεύαζαν αυτοσχέδιους εκρηκτικούς μηχανισμούς με πυραγωγό σκοινί (φυτίλι) και πυροκροτητές, τους οποίους εισήγαγαν στα Α.Τ.Μ. και προκαλούσαν εκρήξεις, αφαιρώντας στη συνέχεια τις κασετίνες με τα χρήματα.

Περαιτέρω, για να καταστήσουν δυσχερή την αναγνώριση και τον εντοπισμό τους, φρόντιζαν να έχουν καλυμμένα τα χαρακτηριστικά τους ενώ διέφευγαν με αυτοκίνητα, τα οποία ήταν κλεμμένα ή έφεραν πλαστές πινακίδες.

Μέχρι τώρα έχουν εξιχνιαστεί 10 περιπτώσεις εκρήξεων Α.Τ.Μ. σε Αττική και Φθιώτιδα, στις οποίες εμπλέκονται τα μέλη της οργάνωσης, μεταξύ των οποίων και εντός του εκπτωτικού χωριού στα Σπάτα, όπου πραγματοποιήθηκαν εκρήξεις σε Α.Τ.Μ. τεσσάρων εμπορικών τραπεζών, καθώς και μία κλοπή αυτοκινήτου.

Το συνολικό όφελος που αποκόμισε η οργάνωση από την παράνομη δράση της ανέρχεται σε 516.090 ευρώ. Η δικογραφία υποβλήθηκε αρμοδίως και σε βάρος τους εκδόθηκαν και ευρωπαϊκά εντάλματα σύλληψης, ενώ η έρευνα συνεχίζεται σε συνεργασία με διεθνείς αστυνομικούς οργανισμούς.

Δείτε το βίντεο – ντοκουμέντο:

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα