Το Ισραήλ έπληξε αυτοκίνητο στη Σιδώνα του Λίβανου – Νεκρό στέλεχος της Χαμάς

Διαβάζεται σε 2'
Το Ισραήλ έπληξε αυτοκίνητο στη Σιδώνα του Λίβανου – Νεκρό στέλεχος της Χαμάς
Στιγμιότυπο από την επίθεση του Ισραήλ με drone σε επικεφαλή της Χαμάς Screenshot / Twitter

Επίθεση με drone εξαπέλυσε το Ισραήλ στη Σιδώνα στον Λίβανο. Σύμφωνα με τη Μοσάντ, στόχος της επίθεσης φέρεται να είναι ο επικεφαλής ασφαλείας της Χαμάς στον Λίβανο.

Ισραηλινή αεροπορική επιδρομή στόχευσε ένα αυτοκίνητο στα όρια της πόλης-λιμανιού Σιδώνας του Λιβάνου το βράδυ της Παρασκευής (9/8), δήλωσαν στο πρακτορείο Reuters δύο πηγές ασφαλείας.

Σύμφωνα με τη Μοσάντ, στόχος της επίθεσης φέρεται να είναι ο Σάμερ αλ-Χατζ, επικεφαλής ασφαλείας της Χαμάς στον Λίβανο.

Σύμφωνα με το σαουδαραβικών συμφερόντων δίκτυο al-Arabiya, επικαλούμενο μη κατονομαζόμενες πηγές, αναφέρει ότι ο στόχος της ισραηλινής επίθεσης με drone κοντά στη Σιδώνα ήταν ο Σάμερ αλ-Χατζ, και τα λιβανέζικα μέσα ενημέρωσης επιβεβαιώνουν επίσης ότι ο αλ-Χατζ ήταν ο στόχος της επίθεσης.

Το δίκτυο al-Arabiya αναφέρει ότι τόσο ο αλ-Χατζ όσο και ένα ακόμη μέλος της Χαμάς, που επέβαινε στο αυτοκίνητο, σκοτώθηκαν στην επίθεση.

«Μια ισραηλινή επίθεση στόχευσε έναν αξιωματούχο ασφαλείας του κινήματος της Χαμάς από το στρατόπεδο Αΐν αλ-Χιλουέχ, ενώ βρισκόταν μέσα στο όχημά του στην πόλη της Σιδώνας», αναφέρει πηγή ασφαλείας του Λιβάνου, ζητώντας ανωνυμία καθώς δεν είναι εξουσιοδοτημένη να μιλήσει στα μέσα ενημέρωσης.

Σύμφωνα με ανταποκριτή του AFP, έκτακτο προσωπικό περισυνέλεξε ένα απανθρακωμένο σώμα από το όχημα, ενώ στρατιώτες απέκλεισαν την περιοχή.

Το Ισραήλ πραγματοποιεί επιδρομές εναντίον στελεχών της σιιτικής ισλαμιστικής οργάνωσης Χεζμπολάχ και άλλων ένοπλων ομάδων που εκτοξεύουν ρουκέτες κατά του εβραϊκού κράτους από το έδαφος του Λιβάνου.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα