Σέρρες: Μαίνεται η πυρκαγιά στο Μενοίκιο όρος – Πέντε φωτιές σε μία μέρα

Διαβάζεται σε 2'
Canadair σε κατάσβεση φωτιάς (φωτογραφία αρχείου)
Canadair σε κατάσβεση φωτιάς (φωτογραφία αρχείου) EUROKINISSI

Συνεχίζεται να καίει η φωτιά στην περιοχή Χάνια του Μενοικίου όρους στις Σέρρες. Πολλά τα μέτωπα της πυροσβεστικής.

Με το πρώτο φως της ημέρας εναέρια μέσα, τρία ελικόπτερα κάνουν ρίψεις νερού στην περιοχή «Χάνια» του Μενοικίου όρους στις Σέρρες όπου ξέσπασε χθες το απόγευμα φωτιά από κεραυνό, όπως δείχνουν τα πρώτα στοιχεία.

Η φωτιά βρίσκεται σε εξέλιξη σε δύσβατο και απόκρημνο σημείο, σε υψόμετρο 1400 μέτρων και σε πευκόφυτη έκταση, μακριά όμως από κατοικημένες περιοχές.

Οχήματα της πυροσβεστικής δεν μπορούν να προσεγγίσουν την περιοχή και τα πεζοπόρα τμήματα είναι αυτά που δίνουν, μαζί με τα εναέρια, τη μάχη με τις φλόγες. Το θετικό αυτή τη στιγμή είναι ότι δεν φυσάει δυνατός αέρας ενώ οι πυροσβέστες δεν θέλουν να «ξεφύγει» η φωτιά στη χαράδρα που υπάρχει στην περιοχή.

Σύμφωνα με την Πυροσβεστική Υπηρεσία, επιχειρούν στο σημείο 10 πυροσβέστες με 5 οχήματα, ενώ για την ενίσχυση των προσπαθειών κατάσβεσης, κινητοποιήθηκαν 3 ομάδες πεζοπόρων από τη 2η και την 7η Ειδική Μονάδα Δασικών Επιχειρήσεων.

Πέντε φωτιές σε μία ημέρα

Είναι χαρακτηριστικό ότι χθες, σε μία μέρα, ξέσπασαν τέσσερις φωτιές με όλα τα στοιχεία να δείχνουν ότι οι τέσσερις εκδηλώθηκαν από κεραυνό. Φωτιές στο Δαφνούδι, στον Λιθότοπο, στο Κεφαλοχώρι, πίσω από το πρώην στρατόπεδο Παπαλουκά στην πόλη των Σερρών και στο Μενοίκιο ενώ είναι σε εξέλιξη για 24η μέρα η φωτιά στο όρος Όρβηλος στα Ελληνοβουλγαρικά σύνορα.

Πυροσβεστικές δυνάμεις και μηχανήματα του Δήμου Εμμανουήλ Παπά παρέμειναν όλο το βράδυ στο Δαφνούδι όπου ξέσπασε χθες φωτιά για τις αναζωπυρώσεις που σημειώνονται. Μετά όμως την άμεση και μεγάλη κινητοποίηση των Πυροσβεστικών δυνάμεων και των υπηρεσιών του Δήμου Εμμανουήλ Παπά η φωτιά τέθηκε υπό έλεγχο κι ενώ πρόλαβε να κάψει περίπου 500 στρέμματα.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα