Αποκαλύφτηκε το έκτο έργο του Banksy σε έξι μέρες – Τι συμβολίζει η νέα του σειρά

Διαβάζεται σε 3'
Αποκαλύφτηκε το έκτο έργο του Banksy σε έξι μέρες – Τι συμβολίζει η νέα του σειρά
EPA/ANDY RAIN

Το έκτο έργο τέχνης του street artist Banksy αποκαλύφθηκε στο Λονδίνο μέσα σε έξι ημέρες. Οι θεωρίες για το νόημα της νέας του σειράς.

Ο Banksy έκανε ξανά την εμφάνισή του, αυτή τη φορά με ένα μεγάλο αιλουροειδές να καραδοκεί σε μια ξύλινη διαφημιστική πινακίδα στην Edgware Road στο Cricklewood, βορειοδυτικό Λονδίνο. Ο ανώνυμος καλλιτέχνης επιβεβαίωσε ότι η εικόνα είναι δική του το μεσημέρι του Σαββάτου με ανάρτησή του στο Instagram.

Σύμφωνα με πληροφορίες από το Observer της βρετανικής Guardian, ένα έβδομο έργο του street artist είναι πιθανόν να εμφανιστεί σύντομα -ακόμη και αύριο, σε μια άλλη απρόσμενη τοποθεσία.

Εδώ και μία εβδομάδα, οι δρόμοι του Λονδίνου έχουν γεμίσει με έργα του Banksy, με κοινό παρονομαστή τους φιγούρες ζώων.

Το μήνυμα του καλλιτέχνη είναι απλό: τα νέα έργα έχουν σχεδιαστεί για να προσφέρουν λίγη χαρά στον κόσμο, σε μια περίοδο όπου οι ειδήσεις και οι εξελίξεις στον κόσμο είναι συχνά σκοτεινές και η αισιοδοξία έχει εκλείψει.

Ο Banksy ελπίζει ότι τα έργα του θα προσφέρουν μια στιγμή απροσδόκητης διασκέδασης και θα αναδείξουν τη δημιουργική δυνατότητα του ανθρώπου, αντί για την αρνητικότητα. Το γραφείο υποστήριξης του Banksy, Pest Control Office, σχολίασε ότι οι πρόσφατες θεωρίες για το βαθύτερο νόημα των έργων του είναι υπερβολικές.

Όλα ξεκίνησαν τη Δευτέρα, όταν μια κατσίκα που φαινόταν να ισορροπεί σε έναν γκρεμό εμφανίστηκε κοντά στη γέφυρα Kew στο Richmond, νοτιοδυτικό Λονδίνο.

EPA/ANDY RAIN

Tην Τρίτη, δύο σιλουέτες ελεφάντων εμφανίστηκαν να προσεγγίζουν η μία την άλλη με τους κορμούς τους μέσα από τα κλειστά παράθυρα ενός σπιτιού στο Chelsea.

Το έργο του Banksy
Το έργο του Banksy EPA/ANDY RAIN

Την Τετάρτη, τρεις μαϊμούδες εμφανίστηκαν να αιωρούνται πάνω από μια γέφυρα στην Brick Lane, στο ανατολικό Λονδίνο.

Την Πέμπτη εμφανίστηκε η εικόνα ενός λύκου που ουρλιάζει, ζωγραφισμένος σε ένα μεγάλο δορυφορικό πιάτο στην Peckham, το οποίο κλάπηκε από δύο μασκοφόρους άνδρες. Εκπρόσωπος του Banksy ανέφερε ότι η κλοπή δεν σχετίζεται με τον καλλιτέχνη και ότι δεν έχουν γνώση της τρέχουσας τοποθεσίας του πιάτου.

Vuk Valcic/ZUMA Press/Visualhellas.gr

Την Παρασκευή, δύο πεινασμένοι πελεκάνοι εμφανίστηκαν πάνω από ένα μαγαζί fish and chips στο Walthamstow, με τα μεγάλα τους ράμφη να αρπάζουν ψάρια. Ο Banksy, ο οποίος εργάζεται υπό κάλυψη τη νύχτα με μια μικρή ομάδα βοηθών, θεωρείται ότι έχει εντοπιστεί κάποιες φορές κατά τη διάρκεια της εργασίας του.

Ενώ τα νέα έργα του Banksy κάνουν την εμφάνισή τους στους δρόμους, το διασωστικό πλοίο που χρηματοδοτεί ο καλλιτέχνης συνεχίζει να βοηθά πρόσφυγες στη Μεσόγειο, μεταφέροντάς τους με ασφάλεια στην Ιταλία. Το πλοίο M V Louise Michel έχει ήδη σώσει τουλάχιστον 85 ανθρώπους τις τελευταίες μέρες.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα