Τελετή Λήξης Ολυμπιακών Αγώνων: Το Παρίσι υπόσχεται υπερθέαμα και εκπλήξεις

Διαβάζεται σε 2'
Ολυμπιακοί Αγώνες στο Παρίσι
Ολυμπιακοί Αγώνες στο Παρίσι Song Yanhua/Pool Photo via AP

Το τέλος των Ολυμπιακών Αγώνων «Παρίσι 2024» σηματοδοτεί η τελετή λήξης που θα πραγματοποιηθεί το βράδυ της Κυριακής.

Σήμερα ολοκληρώνονται οι 33οι Ολυμπιακοί Αγώνες στο Παρίσι, με τα βλέμματα στραμμένα στο Stade de France και τον Τομ Κρουζ, που θα «ταξιδέψει» με μοτοσικλέτα από το Παρίσι στο Λος Άντζελες, την επόμενη διοργανώτρια πόλη.

Στη σημερινή τελετή λήξης έχουν εμπλακεί  20.000 συντελεστές, οι οποίοι υπόσχονται να προσφέρουν ένα υπερθέαμα.

Μια παράσταση διάρκειας περίπου δώδεκα λεπτών, ενταγμένη στο πρόγραμμα της Τελετής Λήξης, μπροστά στη δήμαρχο του Λος Άντζελες, Κάρεν Μπας, έχει προγραμματιστεί για σήμερα (11/8) το βράδυ στο Stade de France, προκειμένου να γίνει η μεταβίβαση της Ολυμπιακής σημαίας από το Παρίσι στην αμερικάνικη πόλη που θα φιλοξενήσει τους Αγώνες του 2028, 44 χρόνια μετά τη διοργάνωση του 1984. Την παράσταση έχει σχεδιάσει ο βραβευμένος με 13 βραβεία Emmy ο Βρετανός Μπεν Γουίνστον.

Αν και το όνομα του Τομ Κρουζ έχει ήδη διαρρεύσει, η τελετή θα φιλοξενήσει και άλλους καλλιτέχνες, όπως η H.E.R., που θα ερμηνεύσει τον αμερικανικό ύμνο.

Σημαιοφόροι της Ελλάδας στην αποψινή τελετή θα είναι ο χάλκινος Ολυμπιονίκης στο άλμα επί κοντώ, Εμμανουήλ Καραλής, και η αθλήτρια της καλλιτεχνικής κολύμβησης, Ευαγγελία Πλατανιώτη.

Η τελετή λήξης θα μεταδοθεί ζωντανά απόψε στις 22:00 από ην ΕΡΤ.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα