Αυστρία: Ο βασικός ύποπτος αρνείται εμπλοκή στο σχέδιο επιθέσεων σε συναυλίες της Τέιλορ Σουίφτ

Διαβάζεται σε 2'
H Taylor Swift
H Taylor Swift Photo by Scott A Garfitt/Invision/AP

Ο 19χρονος βασικός ύποπτος για τον σχεδιασμό των επιθέσεων στις συναυλίες της Τέιλορ Σουίφτ στη Βιέννη αρνείται την εμπλοκή του.

Ο βασικός ύποπτος για το σχέδιο επιθέσεων σε συναυλίες της Τέιλορ Σουίφτ στη Βιέννη αρνείται την εμπλοκή του στον σχεδιασμό της επίθεσης, μετέδωσε σήμερα το αυστριακό πρακτορείο ειδήσεων APA.

Ο 19χρονος ύποπτος δήλωσε, μέσω της δικηγόρου του, ότι δεν είναι υποστηρικτής της τρομοκρατικής οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος και δεν σχεδίαζε να διαπράξει επιθέσεις στις συναυλίες της Σουίφτ νωρίτερα αυτήν την εβδομάδα.

Μετά τη σύλληψη του άνδρα, οι αρχές είχαν πει πως εκείνος είχε ομολογήσει και κόμπαζε για το σχέδιό του. Η δικηγόρος του λέει τώρα πως ο πελάτης απλά ήθελε να είναι «κουλ».

Ο ύποπτος, η οικογένεια του οποίου είναι από τη Βόρεια Μακεδονία, έφτιαξε εκρηκτικά ακολουθώντας οδηγίες από το διαδίκτυο και ήθελε να τα δοκιμάσει σε ένα δάσος, όμως δεν σκόπευε ποτέ να σκοτώσει ανθρώπους, υποστήριξε η δικηγόρος του.

Ερωτηθείσα σχετικά με τα μαχαίρια και άλλα όπλα που βρέθηκαν στην κατοχή του, εκείνη απάντησε ότι ο 19χρονος «τα παρήγγειλε στο Amazon, επειδή του άρεσαν». Η ίδια πρόσθεσε ότι ο 19χρονος δεν είναι τρομοκράτης, αλλά «σαν ένα παιδί. Ανώριμος, αδαής».

Σύμφωνα με στοιχεία που είδαν νωρίτερα το φως της δημοσιότητας, ο ύποπτος είχε ορκιστεί πίστη στο Ισλαμικό Κράτος και πρόσφατα είχε παραιτηθεί από τη δουλειά του, ανακοινώνοντας πως «έχει μεγάλα σχέδια».

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα