Αντιδήμαρχος Μεγάρων: “Κάηκαν 4 σπίτια – Γλιτώσαμε τα χειρότερα”

Διαβάζεται σε 1'
Επιχείρηση της Πυροσβεστικής
Επιχείρηση της Πυροσβεστικής (Εικόνα αρχείου) Eurokinissi / ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ

Τουλάχιστον 4 σπίτια κάηκαν από τη φωτιά που ξέσπασε στο Νέο Μάζι Μεγάρων. “Γλιτώσαμε τα χειρότερα” λέει ο αντιδήμαρχος Μεγαρέων.

Βελτιωμένη εικόνα παρουσιάζει το μέτωπο της φωτιάς που ξέσπασε σε δασική έκταση στο Νέο Μάζι Μεγάρων Αττικής, στο Αλεποχώρι.

Στο σημείο έσπευσαν και επιχείρησαν 48 πυροσβέστες με 2 ομάδες πεζοπόρου της 1ης ΕΜΟΔΕ, 13 οχήματα, 2 Α/Φ, 2 Ε/Π και εθελοντές.

Ωστόσο, οι φλόγες πρόλαβαν και προκάλεσαν μεγάλες ζημιές.

Όπως αναφέρει ο αντιδήμαρχος Μεγαρέων, τουλάχιστον 4 σπίτια έχουν καεί. «Είχαμε μια πολύ δύσκολη κατάσταση σήμερα. Ευτυχώς, είχαμε μια πολύ άμεση κινητοποίηση, τόσο από την πυροσβεστική, όσο και από τον δήμο μας. Νομίζω ότι προλάβαμε τη φωτιά και γλιτώσαμε τα χειρότερα και περιορίστηκε αρκετά η έκτασή της».

Σύμφωνα μάλιστα με τους κατοίκους και τους εθελοντές που συνδράμουν στην κατάσβεση της φωτιάς, είχαν δημιουργηθεί δύο με τρία μέτωπα.

Όπως ανέφερε ο αντιδήμαρχος, το ίδιο σημείο είχε πληγεί από φωτιά και το 2021. Στηρίζει δε, ότι ο δήμος πριν από 15 μέρες είχε προχωρήσει σε ένα μεγάλο καθαρισμό των δρόμων και του οικισμού στο Νέο Μάζι, ωστόσο επισημαίνει πως «όταν το βουνό είχε καεί, δεν είχε καθαριστεί. Όμως αυτό δεν ήταν αρμοδιότητα του δήμου. Ακόμα και με αυτές τις συνθήκες, γλιτώσαμε τα χειρότερα».

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα