Πέντε εξωτικές παραλίες της Ελλάδας βαμμένες με τιρκουάζ, λευκό και χρυσό

Διαβάζεται σε 6'
Ακρωτήρι Δράστη, Κέρκυρα
Ακρωτήρι Δράστη, Κέρκυρα ISTOCK

Κολυμπήστε στις παραλίες – διαμάντια που συνδυάζουν φυσική ομορφιά και μοναδική ατμόσφαιρα.

Κλείστε στα μάτια και ονειρευτείτε εξωτικούς παραδείσους με τιρκουάζ νερά, φοίνικες, λευκά βότσαλα, χρυσή άμμο… κι όμως βρίσκεστε στη χώρα μας και σίγουρα σε κάποια από τις παρακάτω παραλίες!

Στη Θάσο, η παραλία Σαλιάρα, ή Μάρμαρα, σας υποδέχεται με λευκά βότσαλα και κρυστάλλινα νερά, προσφέροντας έναν εξωτικό παράδεισο για κολύμπι και χαλάρωση. Στα Σύβοτα, η παραλία Σαρακίνικο εντυπωσιάζει με την όμορφη βλάστηση γύρω της, ιδανική για ήρεμες στιγμές και εξερεύνηση. Στη Μήλο, η Φυριπλάκα στολίζεται από τιρκουάζ νερά και εντυπωσιακά βράχια, προσφέροντας μια γαλήνια ατμόσφαιρα. Στην Κρήτη, η παραλία Πρέβελη, με το μοναδικό φοινικόδασος και την εξωτική λιμνοθάλασσα, δημιουργεί μια μαγευτική εικόνα που συνδυάζει θάλασσα και ποτάμι. Στην Κέρκυρα, το Ακρωτήρι Δράστης είναι μια ήσυχη όαση με απομονωμένες παραλίες, ιδανικό για τους λάτρεις της φύσης και της εξερεύνησης.

Σαλιάρα – Μάρμαρα, Θάσος

Η παραλία Σαλιάρα στη Θάσο, γνωστή και ως Μάρμαρα, είναι ένας κρυμμένος θησαυρός με μαγευτική ομορφιά. Τα λευκά βότσαλα που λαμπυρίζουν κάτω από τον ήλιο και τα κρυστάλλινα, γαλαζοπράσινα νερά της δημιουργούν έναν εξωτικό παράδεισο. Ιδανική για κολύμπι και χαλάρωση, περιβάλλεται από μαρμάρινους βράχους και πλούσια βλάστηση.
Βρίσκεται στη βόρεια Θάσο και απέχει 5χλμ από το Λιμένα και για να φτάσετε εκεί θα ακολουθήστε το δρόμο προς Μακρύαμμο.

Σαλιάρα, Μάρμαρα, Θάσος
Σαλιάρα - Μάρμαρα, Θάσος ISTOCK

Σαρακίνικο, Σύβοτα

Η παραλία Σαρακίνικο στα Σύβοτα ήταν για χρόνια ένας κρυμμένος παράδεισος, που όσο κόσμο και αν μαζεύει πια, καταφέρνει να τον μαγέψει. Για να φτάσετε εκεί, θα ακολουθήσετε έναν δρόμο με στροφές και αν και η διαδρομή μπορεί να είναι λίγο δύσκολη, η εκπληκτική θέα της παραλίας σας αποζημιώνει απόλυτα. Το Σαρακίνικο είναι γνωστό για τα καταγάλανα, κρυστάλλινα νερά του, που δημιουργούν μια μαγευτική αντίθεση με την καταπράσινη βλάστηση γύρω. Η παραλία είναι μικρή, απάνεμη και ήσυχη αν και το μεγαλύτερο μέρος της πλέον οργανωμένο. Τα λευκά βότσαλα της ακτής προσθέτουν μια γοητευτική πινελιά στο τοπίο, ενώ τα βραχάκια που περιβάλλουν την παραλία προσφέρουν ιδανικές συνθήκες για εξερεύνηση και βουτιές.

Σαρακίνικο, Σύβοτα ISTOCK

Φυριπλάκα, Μήλος

Η παραλία Φυριπλάκα στη Μήλο είναι ένα κλασικό ελλη. Με τα κρυστάλλινα, τιρκουάζ νερά και την ψιλή άμμο, αυτή η παραλία είναι ιδανική για χαλάρωση και ηρεμία. Το επιβλητικό σκηνικό συμπληρώνεται από τα εντυπωσιακά βράχια που περιβάλλουν την ακτή, δημιουργώντας έναν φυσικό καμβά γεμάτο χρώματα και αντιθέσεις.
Η πρόσβαση στη Φυριπλάκα είναι εύκολη: βρίσκεται περίπου 15 λεπτά με το αυτοκίνητο από τον Αδάμαντα, το κύριο λιμάνι της Μήλου. Υπάρχει ένας μικρός χώρος στάθμευσης κοντά στην παραλία, και από εκεί ένα σύντομο μονοπάτι οδηγεί απευθείας στην ακτή. Για τους λάτρεις της εξερεύνησης, η γειτονική παραλία Τσιγκράδο βρίσκεται σε κοντινή απόσταση και αξίζει μια επίσκεψη.

Φυριπλάκα, Μήλος ISTOCK

Πρέβελη, Ρέθυμνο, Κρήτη

Η παραλία Πρέβελη, ή ο Φοίνικας όπως είναι το επίσημο όνομα της, είναι μια από τις πιο εντυπωσιακές της Κρήτης και βρίσκεται περίπου 35 χιλιόμετρα νότια του Ρεθύμνου. Αυτή η εξωτική παραλία είναι φημισμένη για το μοναδικό της φυσικό τοπίο: έναν μικρό ποταμό που ρέει μέσα από ένα καταπράσινο μικρό φοινικόδασος, που καταλήγοντας στη θάλασσα σχηματίζει μια μικρή λιμνοθάλασσα.
Η χρυσή άμμος και τα κρυστάλλινα νερά συνδυάζονται με το εντυπωσιακό φαράγγι που περιβάλλει την περιοχή, δημιουργώντας μια σκηνή που μοιάζει βγαλμένη από καρτ ποστάλ. Για όποιον διαλέξει αυτήν την παραλία για μπάνιο, έχει την μοναδική ευκαιρία να κολυμπήσει είτε στα αλμυρά νερά της θάλασσας, είτε στα γλυκά της λιμνοθάλασσας και του ποταμού.

Για να φτάσετε στην παραλία Πρέβελη, έχετε δύο επιλογές: είτε με τα πόδια είτε με καραβάκι από τον Πλακιά. Η πεζοπορία από το πάρκινγκ, που βρίσκεται σε κοντινή απόσταση, είναι αρκετά απότομη αλλά αξίζει τον κόπο, καθώς προσφέρει εντυπωσιακή θέα στη θάλασσα.

Πρέβελη, Ρέθυμνο, Κρήτη ISTOCK

Ακρωτήρι Δράστης, Κέρκυρα

Το Ακρωτήρι Δράστης στην Κέρκυρα είναι ένα μια όαση από εξωτικές παραλίες και άγρια ομορφιά. Βρίσκεται στο βορειοδυτικό τμήμα του νησιού, κοντά στο χωριό Περουλάδες. Η περιοχή είναι γνωστή για τα ψηλά, κάθετα βράχια της, που σχηματίζουν φυσικές πισίνες με γαλαζοπράσινα νερά.

Πέρα από το ακρωτήριο, στο οποίο μπορεί κάποιος να καθίσει και να κολυμπήσει, υπάρχουν πάρα πολλές μικρές και πανέμορφες απομονωμένες παραλίες  και διάφορες νησίδες για όλα τα γούστα. Ο προορισμός είναι ιδανικός για τους λάτρεις της φύσης και της εξερεύνησης, καθώς η πρόσβαση είναι σχετικά δύσκολη και μπορεί να γίνει μόνο μέσω θαλάσσης, είτε κολυμπώντας, είτε με βάρκα από το ακρωτήρι. Ωστόσο, η προσπάθεια ανταμείβεται πλουσιοπάροχα, καθώς το τοπίο μοιάζει εξωτικό.

Ακρωτήρι Δράστης, Κέρκυρα ISTOCK

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα