Φωτιά στην Αττική: Οι αίθουσες που είναι ανοιχτές για τους κατοίκους των πυρόπληκτων περιοχών

Διαβάζεται σε 2'
Στιγμιότυπο από την πυρκαγιά στη Βορειοανατολική Αττική
Στιγμιότυπο από την πυρκαγιά στη Βορειοανατολική Αττική ΜΙΧΑΛΗΣ ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗΣ / EUROKINISSI

Ανοιχτοί είανι οι χώροι του ΟΑΚΑ και αίθουσα στον δήμο Βριλησσίων προκειμένου να υποδεχτούν πολίτες από τις πυρόπληκτες περιοχές. Πλατφόρμα για προσωρινή διαμονή πληγέντων.

Από το απόγευμα της Κυριακής (11/8) όπου ξεκίνησε η μεγάλη φωτιά στην Αττική, έχουν ανοίξει οι χώροι του ΟΑΚΑ για τους πολίτες των πυρόπληκτων περιοχών που εκκενώνονται από την Πυροσβεστική.

Οι χώροι του ΟΑΚΑ θα παραμείνουν ανοιχτοί και σε ετοιμότητα για όσο διαρκέσουν οι υψηλοί δείκτες επικινδυνότητας για φωτιά στην Αττική, προσφέροντας προστασία και ανακούφιση στους πληγέντες.

Η είσοδος γίνεται από τη λεωφόρο Σπύρου Λούη 1, στο Μαρούσι, από την Πύλη Α, η οποία οδηγεί απευθείας στο Κεντρικό Ολυμπιακό Στάδιο.

Σύμφωνα με τον δήμαρχο Βριλησσίων Γιάννη Πισιμίση, στα Βριλήσσια είναι ανοιχτή από τις 5:30 το πρωί η κλιματιζόμεη αίθουσα στο πάρκο Μίκης Θεοδωράκης, στην οδό Μπακογιάννη και Πλατεών, όπου μπορούν να προσέλθουν όσοι πολίτες εκκενώνουν τα σπίτια τους.

Προσωρινή διαμονή πληγέντων Αττικής από την πυρκαγιά

Όπως ανακοινώθηκε από τη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας του υπουργείου Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, επικουρικά των παροχών από τους Οργανισμούς Τοπικής Αυτοδιοίκησης (περιφέρεια και δήμοι) λειτουργεί ειδική πλατφόρμα για την προσωρινή διαμονή πληγέντων από την πυρκαγιά που ξέσπασε χτες στην Αττική, την οποία δημιούργησε το Ξενοδοχειακό Επιμελητήριο Ελλάδος.

Η αίτηση μπορεί να υποβληθεί στην πλατφόρμα Επίσης οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνήσουν τηλεφωνικά με το 213 2047893.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα