Φωτιά στην Αττική: 180 απεγκλωβισμοί ατόμων – Στο Ίλιον μεταφέρθηκαν 32 παιδιά από την Πεντέλη

Διαβάζεται σε 2'
Φωτιά στην Αττική: 180 απεγκλωβισμοί ατόμων – Στο Ίλιον μεταφέρθηκαν 32 παιδιά από την Πεντέλη
ΙΝΤΙΜΕ

Σε 180 απεγκλωβισμούς ατόμων προχώρησε η αστυνομία έως τα ξημερώματα. Στο Ίλιον μεταφέρθηκαν 32 παιδιά από την Πεντέλη.

Από το βράδυ της Κυριακής έως τα ξημερώματα της Δευτέρας οι αρχές προχώρησαν στον απεγκλωβισμό τουλάχιστον 180 ατόμων, τα οποία κινδύνευσαν από τη μεγάλη φωτιά που μαίνεται ακόμα ανεξέλεγκτη στην Ανατολική Αττική.

Επιπλέον τα ξημερώματα της Δευτέρας μετά και τις σχετικές οδηγίες από την Πολιτική Προστασία, υπήρξε άμεση κινητοποίηση με αποτέλεσμα να απομακρυνθούν ταχύτατα και με ασφάλεια 32 μικρά παιδιά και 10 εργαζόμενοι από τη Μονάδα Προστασίας Παιδιού Πεντέλης, που αποτελεί υπηρεσία του Κέντρου Προστασίας Παιδιού «Η Μητέρα». Τα παιδάκια ηλικίας έως 5 ετών μαζί με τους φροντιστές τους, φιλοξενούνται πλέον στο Κέντρο Προστασίας Παιδιού “Η Μητέρα” στο Ίλιον.

Παράλληλα υπήρξε ετοιμότητα και σχεδιασμός σε περίπτωση ανάγκης και για την εκκένωση του Θεραπευτηρίου Χρονίων Παθήσεων στα Μελίσσια όπου φιλοξενούνται 57 περιθαλπόμενοι και τους παρέχουν φροντίδα 20 εργαζόμενοι. Ειδικός σχεδιασμός έχει εκπονηθεί για τις κατασκηνώσεις της Νέας Μάκρης/ Αγίου Ανδρέα και Κερατέας.

Η φωτιά έχει κάψει στάχτη δάση και περιουσίες και έχει μπει ήδη στο Πεντελικό Όρος σύμφωνα με την Πυροσβεστική. Όλες οι ελπίδες εναποτίθενται στα εναέρια μέσα που έχουν ριχθεί στη μάχη για τον περιορισμό του πύρινου εφιάλτη. Δραματικές εκκενώσεις έγιναν τη νύχτα, στη διάρκεια της οποίας πυροσβέστες, κάτοικοι και εθελοντές έδιναν και δίνουν μάχη με τις φλόγες που ξεπερνούν σε κάποια σημεία και τα 25 μέτρα.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα