Τι γράφουν τα διεθνή MME για τη μεγάλη φωτιά στην Αττική

Διαβάζεται σε 2'
Τι γράφουν τα διεθνή MME για τη μεγάλη φωτιά στην Αττική
Πυρκαγιά στη Βορειοανατολική Αττική Eurokinissi Μιχάλης Καραγιάννης

Πρώτη είδηση στα διεθνή μέσα η φωτιά που καίει τη βορειοδυτική Αττική. Πως καταγράφουν BBC, New York Times και Al Jazeera τη δραματική κατάσταση που επικρατεί στο λεκανοπέδιο.

Με εκτενή ρεπορτάζ, φωτογραφίες και βίντεο τα διεθνή μέσα ενημέρωσης καλύπτουν την καταστροφική φωτιά που ξέσπασε στην περιοχή του Βαρνάβα από το μεσημέρι της Κυριακής (11/8) και καίει ανεξέλεγκτα περιοχές της Βορειοανατολικής Αττικής.

Πρακτορεία και μέσα όπως το BBC, το Al-Jazeera, οι New York Times και οι Reuters καταγράφουν τη δραματική κατάσταση που επικρατεί στο λεκανοπέδιο Αττικής.

Το BBC καλύπτει σε ζωντανή σύνδεση τις φωτιές που πλήττουν την Αττική. «”‘Ολόκληρη η πόλη μας έχει τυλιχθεί στις φλόγες”, λέει ο δήμαρχος καθώς οι φλόγες πλησιάζουν τα περίχωρα της Αθήνας”  γράφει στο live blog o βρετανικός δημόσιος ραδιοτηλεοπτικός φορέας, που κάνει λόγο για “βιβλική καταστροφή“, η οποία αναγκάζει χιλιάδες κατοίκους να εκκενώσουν τις κατοικίες τους.

«Πυροσβέστες μάχονται σε μια “εξαιρετικά επικίνδυνη” πυρκαγιά κοντά στην Αθήνα» γράφουν οι New York Times που περιγράφουν πως. οι ισχυροί άνεμοι και η παρατεταμένη ξηρασία έχουν δημιουργήσει “δραματικές συνθήκες” για τους περισσότερους από 600 πυροσβέστες που έχουν ριχτεί στη μάχη με τις φλόγες.

Το Al-Jazeera έχει κάνει ένα φωτογραφικό ρεπορτάζ με τίτλο «η πυρκαγιά που μαίνεται στην Ελλάδα εξαναγκάζει τους πολίτες να εκκενώσουν περιοχές και νοσοκομεία». Επισημαίνει μάλιστα ότι ο Ιούνιος και ο Ιούλιος ήταν οι θερμότεροι μήνες που έχουν καταγραφεί ποτέ στη χώρα.

Εκτενές είναι το ρεπορτάζ και του Sky News με τίτλο “Εκκενώνονται νοσοκομεία καθώς οι πυρκαγιές εξαπλώνονται κοντά στην ελληνική πρωτεύουσα” ενώ το CNN αναφέρει πως “Διατάχθηκαν εκκενώσεις κοντά στην Αθήνα καθώς οι ελληνικές αρχές προσπαθούν να περιορίσουν τις πυρκαγιές”.

Το κινεζικό πρακτορείο ειδήσεων Xinhua, κάνει λόγο για δεκάδες ταυτόχρονα πύρινα μέτωπα στην Ελλάδα.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα