Φωτιά στην Πεντέλη: “Έχουμε μόνο ένα ελικόπτερο. Θα έχουμε εκρήξεις, θα ανατιναχθούμε”

Διαβάζεται σε 2'
Φωτιά στην Πεντέλη: “Έχουμε μόνο ένα ελικόπτερο. Θα έχουμε εκρήξεις, θα ανατιναχθούμε”
Φωτιά στην Πεντέλη INTIME

Εφιαλτικές διαστάσεις έχει πάρει η φωτιά στην Πεντέλη, με τη δήμαρχο να κάνει έκκληση για επιχείρηση περισσότερων εναέριων μέσων.

Καίγονται σπίτια τις τελευταίες ώρες στη Νέα Πεντέλη, με τις Αρχές να έχουν δώσει εντολή εκκένωσης τόσο της περιοχής όσο και της Παλαιάς Πεντέλης, καθώς μαίνονται ανεξέλεγκτα τα πύρινα μέτωπα στη βορειοανατολική Αττική.

Κάτοικοι, με κάθε μέσο που διαθέτουν, έχουν πέσει στη μάχη με τις φλόγες, ενώ δεν λείπουν οι καταγγελίες για απουσία πτητικών μέσων.

«Έχουμε ένα ελικόπτερο. Αλλά δεν φτάνει. Δίνεται μάχη παντού… Αλλά έχουμε πυλώνες, θα έχουμε εκρήξεις, θα ανατιναχθούμε» τόνισε, ούσα σε απόγνωση, η δήμαρχος Πεντέλης, Νατάσσα Κοσμοπούλου.

Η περιοχή βρίσκεται στο έλεος μίας τεράστιας αναζωπύρωσης την τελευταία ώρα και οι τοπικές αρχές, μαζί με τους κατοίκους, που αρνούνται να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους, σε μία προσπάθεια να σώσουν ό,τι σώζεται. Απευθύνουν αγωνιώδη έκκληση για περισσότερα εναέρια μέσα και κυρίως για Canadair».

«Η αναζωπύρωση είναι τεράστια. Καίει σπίτια στη Νέα Πεντέλη, έχει περάσει στα Βριλήσσια» τόνισε από την πλευρά του στο Star και ο υπεύθυνος Πολιτικής Προστασίας του δήμου Πεντέλης, Βασίλης Μπούρας, προσθέτοντας ότι εδώ και ώρα απευθύνουν οι τοπικές αρχές έκκληση για περισσότερα εναέρια μέσα.

Όπως φαίνεται και από τις φωτογραφίες που ακολουθούν, οι φλόγες τύλιξαν την ξύλινη οροφή του κλειστού γυμναστηρίου της Πεντέλης.

Καίγονται σπίτια στη Νέα Πεντέλη

«Εχουμε μια φωτιά χωρίς αρχή και τέλος»

Ο Πρόεδρος Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Υπαλλήλων Πυροσβεστικού Σώματος, Νίκος Λαυράνος, σημείωσε: «Είναι ανησυχητική η κατάσταση, η φωτιά έχει φύγει από το αμιγώς δασικό κομμάτι, από τη στιγμή που έχει περάσει μέσα σε οικιστική ζώνη. Εδώ εμπλέκονται χαρακτηριστικά αστικού τύπου πυρκαγιάς. Βλέπουμε ότι καίγονται σχολεία, σπίτια, είναι άλλου τύπου συνθήκες».

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα