Φωτιά στην Πεντέλη: Οι φλόγες μπήκαν στο Εθνικό Αστεροσκοπείο

Διαβάζεται σε 2'
Φωτιά στην Πεντέλη: Οι φλόγες μπήκαν στο Εθνικό Αστεροσκοπείο
METEO.GR

Οι φλόγες που μαίνονται στην Πεντέλη έχουν φτάσει στις εγκαταστάσεις του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, οι οποίες απειλούνται.

SOS εκπέμπει το Εθνικό Αστεροσκοπείο λόγω των πύρινων μετώπων που μαίνονται ανεξέλεγκτα στη βορειοανατολική Αττική.

Όπως αναφέρει, σε ανάρτησή του, οι εγκαταστάσεις του στην Πεντέλη βρίσκονται σε άμεσο κίνδυνο.

«Δυστυχώς η μεγάλη δασική πυρκαγιά επεκτάθηκε μόλις και στις εγκαταστάσεις του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών στον Λόφο Κουφού στην Πεντέλη, απειλώντας σημαντικές εγκαταστάσεις, τεχνολογίες, κόπους και προσπάθειες ερευνητικές χρόνων».

Επικεφαλής Αστεροσκοπείου: “Είμαστε στα τυφλά”

Μάλιστα, τα τελευταία λεπτά δεν λειτουργούν και οι κάμερες του Εθνικού Αστεροσκοπείου.

Σύμφωνα με τον επικεφαλής, Κωνσταντίνο Λαγουβάρδο, ο οποίος μίλησε στο MEGA «έχουμε ειδοποιήσει τις Αρχές, ελπίζουμε να μπούνε μέσα στον χώρο και να επιχειρήσουν».

Αυτή τη στιγμή είμαστε στα τυφλά, πρόσθεσε, τονίζοντας πως «θα επιχειρήσουμε σε λίγο να δούμε τι γίνεται».

 

Φωτιά στην Πεντέλη: “Έχουμε μόνο ένα ελικόπτερο. Θα έχουμε εκρήξεις, θα ανατιναχθούμε”

Κάτοικοι στην Πεντέλη, με κάθε μέσο που διαθέτουν, έχουν πέσει στη μάχη με τις φλόγες, ενώ δεν λείπουν οι καταγγελίες για απουσία πτητικών μέσων.

«Έχουμε ένα ελικόπτερο. Αλλά δεν φτάνει. Δίνεται μάχη παντού… Αλλά έχουμε πυλώνες, θα έχουμε εκρήξεις, θα ανατιναχθούμε» τόνισε, ούσα σε απόγνωση, η δήμαρχος Πεντέλης, Νατάσσα Κοσμοπούλου.

Η περιοχή βρίσκεται στο έλεος μίας τεράστιας αναζωπύρωσης την τελευταία ώρα και οι τοπικές αρχές, μαζί με τους κατοίκους, που αρνούνται να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους, σε μία προσπάθεια να σώσουν ό,τι σώζεται. Απευθύνουν αγωνιώδη έκκληση για περισσότερα εναέρια μέσα και κυρίως για Canadair».

«Η αναζωπύρωση είναι τεράστια. Καίει σπίτια στη Νέα Πεντέλη, έχει περάσει στα Βριλήσσια» τόνισε από την πλευρά του στο Star και ο υπεύθυνος Πολιτικής Προστασίας του δήμου Πεντέλης, Βασίλης Μπούρας, προσθέτοντας ότι εδώ και ώρα απευθύνουν οι τοπικές αρχές έκκληση για περισσότερα εναέρια μέσα.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα