Νέα Αριστερά: Μόνη λύση η αλληλεγγύη, απέναντι σε μια πολιτεία που μάς έχει αφήσει απροστάτευτους

Διαβάζεται σε 2'
Νέα Αριστερά
Νέα Αριστερά INTIME

Η ανακοίνωση της Νέας Αριστερά για τα πύρινα μέτωπα στην Αττική.

Ανακοίνωση εξέδωσε η Νέα Αριστερά για τα πύρινα μέτωπα που μαίνονται ανεξέλεγκτα στην Αττική.

Όπως αναφέρει, μεταξύ άλλων, τούτη τη στιγμή κύρια προτεραιότητα είναι η προστασία της ανθρώπινης ζωής.

«Καλούμε τους πολίτες να συνδράμουν εθελοντικά όπου χρειαστεί και πάντα σε συνεργασία με τις αρμόδιες αρχές. Να στηρίξουμε τους πυροπαθείς και τα ζώα που διασώθηκαν. Απέναντι σε μια πολιτεία που έχει αφήσει απροστάτευτους τους πολίτες μόνη λύση η αλληλεγγύη».

Η ανακοίνωση της Νέας Αριστεράς

Για δεύτερη ημέρα η Αττική φλέγεται. Οι φλόγες βρίσκονται πια μερικά χιλιόμετρα από το κέντρο της Αθήνας. Οι προειδοποιήσεις υπήρχαν, τα επιστημονικά δεδομένα ήταν σαφή και οι προβλέψεις ξεκάθαρες.

Το φετινό ανεξέλεγκτο ολοκαύτωμα είναι αποτέλεσμα της όξυνσης της κλιματικής κρίσης και της συνειδητής πολιτικής επιλογής της κυβέρνησης του κ. Μητσοτάκη να μην πράξει το παραμικρό για την πρόληψη, την θωράκιση και την προστασία των περιοχών που θα βρίσκονταν στο κόκκινο.

Όπως αποκαλύπτει εξάλλου η έκθεση του ινστιτούτου ΕΝΑ, η απορρόφηση κονδυλίων από το Ταμείο Ανάκαμψης για την πολιτική προστασία με βία αγγίζει το 1%.

Αυτές τις ώρες οι σκέψεις μας βρίσκονται στους ανθρώπους που βιώνουν τον εφιάλτη και τους άνδρες και τις γυναίκες που επιχειρούν με αυταπάρνηση και ελάχιστα μέσα στο πεδίο.

Τούτη τη στιγμή κύρια προτεραιότητα είναι η προστασία της ανθρώπινης ζωής. Καλούμε τους πολίτες να συνδράμουν εθελοντικά όπου χρειαστεί και πάντα σε συνεργασία με τις αρμόδιες αρχές.

Να στηρίξουμε τους πυροπαθείς και τα ζώα που διασώθηκαν. Απέναντι σε μια πολιτεία που έχει αφήσει απροστάτευτους τους πολίτες μόνη λύση η αλληλεγγύη.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα