Πυροσβεστική: “Τα εναέρια δεν είναι διακριτά λόγω της διασποράς τους και των πυκνών καπνών”

Διαβάζεται σε 2'
Πυροσβεστική: “Τα εναέρια δεν είναι διακριτά λόγω της διασποράς τους και των πυκνών καπνών”
Πυρκαγιά στον Βαρνάβα Nick Paleologos / SOOC

Πώς απάντησε ο εκπρόσωπος Τύπου της Πυροσβεστικής στις καταγγελίες κατοίκων και ανθρώπων της Τοπικής Αυτοδιοίκησης για περιορισμένη δραστηριότητα εναέριων μέσων.

Στις καταγγελίες των κατοίκων αρκετών περιοχών της βορειοανατολικής Αττικής, όπου μαίνονται τα πύρινα μέτωπα, απάντησε ο εκπρόσωπος Τύπου της Πυροσβεστικής, Βασίλης Βαθρακογιάννης, κατά την έκτακτη ενημέρωση για τις φωτιές.

Όπως είπε ο ίδιος, οι αναζωπυρώσεις και οι κηλιδώσεις δημιουργούν συνεχώς νέες εστίες φωτιάς, με αποτέλεσμα οι Αρχές να έχουν στείλει 30 μηνύματα για εκκενώσεις.

Σύμφωνα με τον ίδιο, αυτή τη στιγμή, τα κύρια μέτωπα της φωτιάς εντοπίζονται σε:

  • Νταού Πεντέλης
  • Παλιά και Νέα Πεντέλη
  • Μαραθώνα προς Γραμματικό
  • Διόνυσο και
  • Πάτημα Βριλησσίων

Καλύτερη είναι η εικόνα σε Αφίδνες και Καλέντζι.

Στη μάχη με τις φλόγες, δε, επιχειρούν 702 πυροσβέστες και 199 οχήματα και εθελοντές. Από αέρος επιχειρούν 35 εναέρια μέσα, 17 αεροσκάφη και 18 ελικόπτερα, εκ των οποίων τα 3 για τον συντονισμό.

Ο κ. Βαθρακογιάννης αναφέρθηκε έμμεσα και στις καταγγελίες που υπάρχουν για έλλειψη -ακόμη και απουσία κατά περιπτώσεις- εναέριων μέσων: «Η περίμετρος της πυρκαγιάς είναι μεγάλη και σε πολλές περιπτώσεις τα εναέρια μέσα δεν είναι διακριτά λόγω της διασποράς τους και των πυκνών καπνών» εξήγησε.

Η ενημέρωση του εκπροσώπου Τύπου της Πυροσβεστικής

Σημειώνεται πως, τις τελευταίες ώρες, αρκετοί είναι οι πολίτες από περιοχές της βορειοανατολικής Αττικής -Πεντέλη, Βριλήσσια, Νέα Μάκρη- που έχουν προβεί σε παρόμοιες καταγγελίες.

Ενδεικτικά, η δήμαρχος Πεντέλης, Νατάσσα Κοσμοπούλου, ανέφερε νωρίτερα: «Έχουμε ένα ελικόπτερο. Αλλά δεν φτάνει. Δίνεται μάχη παντού… Αλλά έχουμε πυλώνες, θα έχουμε εκρήξεις, θα ανατιναχθούμε».

«Η περιοχή βρίσκεται στο έλεος μίας τεράστιας αναζωπύρωσης την τελευταία ώρα και οι τοπικές αρχές, μαζί με τους κατοίκους, που αρνούνται να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους, σε μία προσπάθεια να σώσουν ό,τι σώζεται. Απευθύνουν αγωνιώδη έκκληση για περισσότερα εναέρια μέσα και κυρίως για Canadair».

«Η αναζωπύρωση είναι τεράστια. Καίει σπίτια στη Νέα Πεντέλη, έχει περάσει στα Βριλήσσια» τόνισε από την πλευρά του στο Star και ο υπεύθυνος Πολιτικής Προστασίας του δήμου Πεντέλης, Βασίλης Μπούρας, προσθέτοντας ότι εδώ και ώρα απευθύνουν οι τοπικές αρχές έκκληση για περισσότερα εναέρια μέσα.

 

 

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα